Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 
 Λάρυμνα : 08-10-2019

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403/44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

Αρ.Πρωτ.: - 346 -

somatiolarcosel@gmail.com



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Πραγματοποιήθηκε χτες Δ.Σ του Σωματείου μας με θέματα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ (Ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό) - ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και βοηθήματα συναδέλφων.


   Για το ιατροφαρμακευτικό της Τζενεράλι είχαμε email στο σωματείο από την ίδια την

ασφαλιστική εταιρία το οττοίο έλεγε ότι η εταιρία χρωστάει 241.000€ ασφάλιστρα.







   Για το συνταξιοδοτικό η πληροφόρηση είναι πως το άνοιγμα ανέρχεται στα 9.500.000€ . Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ να γίνει για όλα αυτά που αναφέρουμε τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του Σωματείου , της εταιρίας, της τζενεράλι , αλλά και του καθηγητή που έχει αναλάβει το συμβόλαιο της ΑΣΠΙΣ.


Για τα βοηθήματα εχτές το σωματείο μας εκταμίευσε το ποσό των 9.000€ δίνοντας βοηθήματα

σε συναδέλφους που είχαν κάποια προβλήματα υγείας.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΘΕΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ. ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.


  Χτες λάβαμε ειδοποίηση και πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ-

ΛΑΡΥΜΝΑ με τον Δ. Σύμβουλο. Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας η οποία άφησε πολλά τα οποία από δω και στο εξής εμείς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέχουμε. Δεν θα προδικάσουμε κάποια κατάσταση αλλά δεν θα δοθεί και πίστωση χρόνου όπως δινόταν στις προηγούμενες διοικήσεις.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν με τον Δ. Σύμβουλο ήταν: Το χρέος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου

- (Ιατροφαρμακευτικού) στο οποίο ο Σύμβουλος απάντησε ότι πληρώθηκε.

Για τα άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα γίνει τριμερής συνάντηση για να ενημερωθεί ο Σύμβουλος εφ όλης της ύλης και για την ΑΣΠΙΔΑ και για το συνταξιοδοτικό της ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ.


  Το Σωματείο μας τα ζητήματα που έθιξε εκτός των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που είναι το

μεγαλύτερο κεκτημένο μας ήταν η Επ.ΣΣΕ - η ενσωμάτωση των συναδέλφων στη Μηχανολογική συντήρηση - η έλλειψη προσωπικού - το σχέδιο του 2014 δηλ. της τριχοτόμησης - και γενικά για την ιδιωτικοποίηση και τι σκέψεις έχει η νέα διοίκηση για το μέλλον της εταιρίας.

Η απάντηση του Δ. Σύμβουλου είναι ότι το σχέδιο του 2014 δεν το έχει μελετήσει και θα πρέπει να ενημερωθεί και για το θέμα της μηχανολογικής συντήρησης (παρ όλο που έχει άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει προσωπικό εργολαβικό στην εταιρία) και ζήτησε μία πίστωση χρόνου να ενημερωθεί.


   Όπως αναφέραμε δεν θα δοθεί μεγάλη πίστωση χρόνου σε όλα τα ζητήματα που θίξαμε χτες.

Για εμάς όλα αυτά είναι κόκκινες γραμμές για τη νέα διοίκηση.


   Ο Δ. Σύμβουλος είναι υπέρ της ασφάλειας των εργαζομένων , να γνωρίζει όμως ότι θα πρέπει

να δίνονται τα ΜΑΠ όλα στην ώρα τους χωρίς καθυστερήσεις και να μην επικαλούνται κάποιοι την οικονομική δυσχέρεια.



   Τα μέτρα προστασίας για τον κάθε εργαζόμενο είναι απαραίτητα


   Ανέφερε ο Δ.Σύμβουλος επίσης , ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε τις παραγωγές μας και να μην

κάνουμε απεργίες , όπου για εμάς η απάντηση είναι ότι η απεργία μας είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε οι εργαζόμενοι για να κερδίζουμε όταν η διοίκηση κωφεύει σε ουσιώδη ζητήματα για την εξέλιξη και την πορεία της εταιρίας. Οπότε θα πρέπει η εταιρία στην ατζέντα και στα ζητήματα αυτά σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και να δώσει λύσεις και όχι φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους.
 

Δεν θα δεχτούμε καμία καθυστέρηση πληρωμών πάλι για πειραματισμούς που έκαναν οι προηγούμενοι με μεταλλεία τα οποία δεν είχαν αποτέλεσμα για την εταιρία , αλλά είχαν δυσλειτουργία ως προς την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και οικονομικό χάσιμο.



Αναφέραμε στον Δ .Σύμβουλο ότι η σημερινή κατάσταση και κατάντια της εταιρίας έχει ονοματεπώνυμο και να ψάξει ακριβώς τι έχει συμβεί με αποτέλεσμα να μην έχουμε τις παραγωγές που πρέπει με τις τιμές αυτές και για το κατάντημα του εργοστασίου από αναλώσιμα μέχρι ανταλλακτικά τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του εργοστασίου.



Το μεγάλη ζήτημα των καπναερίων επειδή δεν υπάρχουν φίλτρα και τα αφήνουν όλα στο έλεος αυτοί που είναι υπεύθυνοι, το μάρμαρο δεν θα το πληρώνουν οι εργαζόμενοι με την υγεία τους και οι κάτοικοι της περιοχής.



Η κάθε διοίκηση που έχει έρθει στην εταιρία έχει σκοπό την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Αυτό φάνηκε και με τον Δ.Σύμβουλο.



Να γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είναι απέναντι στα σχέδια αυτά κι ότι αν δεν υπάρχει μεταξύ μας διάλογος τότε εμείς θα αντιδράσουμε δυναμικά όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν και κρατήθηκε ανοιχτή η εταιρία αλλά και κάτω από δημόσιο έλεγχο.



Για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει θα ενημερώνεστε τακτικά και μέσω ΓΣ και με ανακοινώσεις από το σωματείο. Θα παρακολουθούμε όλα τα ζητήματα και δεν θα δώσουμε καμία ανοχή σε κανέναν.




Υ.Γ.: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η εταιρία μας από την οργάνωση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ η οποία έγινε σε μια στιγμή που ταλανίζεται η εταιρία με πάρα πολλά προβλήματα κι αν κρίνουμε από το ύφος της προκήρυξης που άφησαν καταλαβαίνουμε ότι η συγκεκριμένη στιγμή δεν είχε πραγματικά στόχο να χτυπήσει την εργοδοσία όπως αναφέρει ο Ρουβίκωνας , αλλά να δώσει τροφή στην πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί πιο έντονα με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Είναι καταδικαστέες οι ενέργειες αυτές και άστοχες οι προκηρύξεις που θέλουν να στοχοποιήσουν μια κατάσταση που μοναδικό αποτέλεσμα έχει την εκποίηση της εταιρίας.




                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους