Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΟΥ - Το σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων από την κυβέρνηση τους εργοδότες και τη μαφία...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Συνδικάτο μετάλλου νομού Φθιώτιδας

01 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο τύπου

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην εργολαβική εταιρεία τεχνοστυλ ΕΠΕ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας απέδειξαν ότι, την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και το όπλο της απεργίας,δεν μπορούν να τα περιορίσουν κυβερνήσεις και εργοδότες με τα νομοσχέδια τους.
 
 
 

 Με το συνδικάτο μας μπροστά, σήμερα το πρωί στις 6:00 πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να μην εργαστούν μέχρι να καταβληθεί  από τον εργολάβο η προκαταβολή Σεπτεμβρίου που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις 26/9.

Στις πρώτες ώρες υλοποίησης της απόφασής τους, ΛΑΡΚΟ και εργολάβος τους διαβεβαίωναν ότι "θα τους καταβληθεί σήμερα η μισθοδοσία τους, θα μπουν για εργασία". 

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν ότι "τα ίδια λένε κάθε μήνα ,να μπουν πρώτα τα χρήματα".

Η μισθοδοσία των εργαζομένων τελικά μπήκαν γύρω στις 10:00 το πρωί και μετά από νέα γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την ίδια ώρα αποφάσισαν:

1) να συνεχίσουν την  απεργία  σήμερα απαιτώντας να φύγει ο δουλέμπορος εργολάβος  και να τους ενσωματώσει η ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.

2) να συμμετέχουν  αύριο στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την ψευδεπίγραφη ονομασία "ανάπτυξη παντού".

 Η στάση των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία επιβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα περάσει ή ακόμη και αν το ψηφίσουν, στην πράξη, η εργατική τάξη θα το κάνει κουρελόχαρτο.

Από τον Λάσκαρη, την Αξιόγλου μέχρι τον Βρούτση, η απάντηση της εργατικής τάξης είναι ξεκάθαρη "η ταξική πάλη, όσους νόμους και να βγάλουν, θα υπάρχει μέχρι αυτήν να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".

Το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας αύριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Το σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων από την κυβέρνηση τους εργοδότες και τη μαφία της ΓΣΕΕ, δεν πέρασε.
 Συνεχίζουμε.

                        Το διοικητικό συμβούλιο
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους