Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, με το νέο έτος τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και πρέπει...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
Λάρυμνα : 05-11-2019

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

Αρ.Πρωτ.:  - 371-

somatiolarcosel@gmail.com               

                                                                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


 Χτες (4/11/19) έγινε  ατύχημα στην Γ/Φ των Η/Κ , κόπηκε το συρματόσχοινο με αποτέλεσμα το μπεν να πέσει μέσα στο σαριό της ΠΚ 4.



 Όλα τα προηγούμενα χρόνια σαν εργαζόμενοι φωνάζαμε συνεχώς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Δυστυχώς η απαξίωση των περασμένων ετών δημιουργεί δυσλειτουργία ακόμα και σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Υπάρχει και υπήρχε συνειδητή η απαξίωση της εταιρίας από τους ανθρώπους που τη διοικούσαν και τη διοικούν ακόμα και σήμερα.

Εμείς σαν εργαζόμενοι αποφασίσαμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και στην πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του είπαμε πως θα είναι μικρές οι ανοχές μας ειδικότερα για τα θέματα της ασφάλειας των εργαζομένων και για τη βιωσιμότητα της εταιρίας.








Αν ο νέος Δ. Σύμβουλος δεν μας καλέσει σύντομα σε συνάντηση για να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα του εργοστασίου,  τότε θα αποφασίσουμε Γ.Σ και κινητοποιήσεις .

Επειδή γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία και  τόσα χρόνια έχουμε βάλει πλάτη σε όλα αυτά , δεν μπορούμε σε θέματα που αφορούν τις ζωές των εργαζομένων που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για  όλους να δείχνουμε ανοχές.

 Αν η Διοίκηση της εταιρίας  δεν πάρει γρήγορα μέτρα να διορθώσει προβλήματα στη Μηχανολογική συντήρηση , στην ηλεκτρολογική συντήρηση του εργοστασίου , αλλά και στην παραγωγή, σαν εργαζόμενοι τον μόνο δρόμο που έχουμε είναι ο δρόμος του αγώνα.

Ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, μέσα προστασίας δεν υπάρχουν , συντήρηση σε μηχανήματα στα ΗΚ, ΠΚ δεν υπάρχει , το μόνο που υπάρχει είναι η απαξίωση σε όλο το εργοστάσιο.



Εμείς όμως δεν θα αφήσουμε να χυθεί άλλο αίμα στους χώρους εργασίας .

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε στη Διοίκηση τα προβλήματα να γίνει ένα μνημόνιο μεταξύ μας για να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Αν αυτό δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα η νέα διοίκηση δεν θα πάει στο απυρόβλητο γιατί αυτοί κάνουν διοίκηση και όχι οι προηγούμενοι.



Τα προβλήματα των τελευταίων ετών αρχίζουν από τη μη παραγωγικότητα του εργοστασίου λόγω της έλλειψης προσωπικού ειδικότερα στα παραγωγικά τμήματα , από την ελλιπή συντήρηση στο χώρο του εργοστασίου , από την  καθυστέρηση σε ΜΑΠ (γάντια κλπ.) όπως και ανταλλακτικά για να μπορεί να λειτουργεί  σωστά το εργοστάσιο.

Η σημερινή κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο . Υπάρχουν λάθος άνθρωποι σε καίρια πόστα και γι΄ αυτό   δημιουργείται αυτή η δυσλειτουργία.

Συνεδριάσαμε σήμερα και αποφασίσαμε τα παραπάνω καλώντας τη διοίκηση να σκύψει στα προβλήματα αυτά κάνοντας εποικοδομητικό διάλογο μαζί μας . Διαφορετικά θα προβούμε σε ενέργειες που δεν θέλουμε να γίνουν στην κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία.



Η πλειοψηφία πρότεινε πρώτα συνάντηση με τη Διοίκηση να ζητήσουμε το πόρισμα για τη ζημιά στο γερανό, να συζητήσουμε τη συνολική απαξίωση και αν δεν πάρουμε τις απαντήσεις που πρέπει από τη διοίκηση , τότε θα πάμε σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τη μορφή των κινητοποιήσεων.



Το ΕΑΜ πρότεινε 4ωρη ανά βάρδια και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.



Ένα άλλο ζήτημα που είχε ζητηθεί από τη σημερινή τοπική διεύθυνση ήταν να συμμετέχουμε στις επιτροπές όταν γινόταν κάποιο ατύχημα στο ΣΕΛ . Όμως η τοπική δ/νση ποτέ δεν μας φώναξε να συμμετέχουμε . Μας είχε αποκλείσει από αυτό.

Αυτό τον αποκλεισμό δεν θα τον επιτρέψουμε. Πρέπει όλα να είναι στο φως και όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.



Να γνωρίζει η διοίκηση ότι έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό ενημέρωση και για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και για το ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ , όπου υπάρχει μεγάλο άνοιγμα στο συνταξιοδοτικό και πολλά  λάθη στο ιατροφαρμακευτικό.

Αν κάποια στελέχη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να παραιτηθούν και στις θέσεις τους να μπουν πιο χρήσιμοι  άνθρωποι γιατί δεν υπάρχουν ανοχές ως προς τη βιωσιμότητα της εταιρίας.



Κάνουμε Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συν/λφους και οποιαδήποτε προβλήματα έχουν από τη μία άκρη του εργοστασίου ως την άλλη, να γνωρίζουν ότι το σωματείο είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα τους για να  αντιμετωπίσουμε μαζί οποιαδήποτε φαινόμενα. Καμία ανοχή δεν υπάρχει σε κανέναν να βάζει συναδέλφους να δουλεύουν με τον βούρδουλα , όπως τις παλιές μαύρες εποχές.



Φυσικά εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να τηρούμε τον κανονισμό για τα μέτρα προστασίας,  να τηρούμε την ασφάλεια και την υγιεινή  , γιατί μόνο έτσι  θα αποκτήσει ένα σωστό πρόσωπο η εταιρία.



Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη αν θα γίνει η συνάντηση με τη διοίκηση και αν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις, θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση .



Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα , με το νέο έτος  τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και πρέπει  να είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά





                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                     
               Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ        Γ. ΚΑΖΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους