Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Οι εργαζόμενοι απαιτούμε τώρα να δεσμευτούν για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αρ.Πρωτ.-106 - ΛΑΡΥΜΝΑ 06/11/2019

                             Δελτίο τύπου

Δυστυχώς λίγες ώρες μετά την καταγγελία μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η ΛΑΡΚΟ είναι κρεματόριο, επιβεβαιωνόμαστε.

Σήμερα γύρω στις 8:30 το πρωί στην αίθουσα της χαλυβουργίας, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σιδηρονικελίου, στο στάδιο δηλαδή που το σιδηρονικέλιο από ρευστή μορφή ρίχνετε σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού και παίρνει την τελική μορφή που πουλάει η ΛΑΡΚΟ, ο συνάδελφος Γιώργος ψαράς 54 ετών πατέρας τριών παιδιών βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά από ανατίναξη της δεξαμενής και το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε.






Δεν είναι η κακιά στιγμή. Είναι έγκλημα και οι εγκληματίες έχουν ονοματεπώνυμο. Οι κυβερνήσεις ως κύριος μέτοχος της ΛΑΡΚΟ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και  τις διοικήσεις την απαξιώνουν καθημερινά για να την εκποιήσουν. Αυτοί  είναι οι υπεύθυνοι. 

Σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού κυρίου Χατζηδάκη ότι "θα ψάξει να βρει τους υπεύθυνους" του απαντάμε: να βρει τους προηγούμενους υπουργούς, τους παρά προηγούμενους και  μαζί με τον εαυτό του  να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Παράλληλα προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μην τολμήσουν και αξιοποιήσουν τον θάνατο του συνάδελφού μας για να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε τώρα να δεσμευτούν για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας, τώρα να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της και την αξιοποίηση της με χρηματοδότηση από τον κύριο μέτοχο το κράτος.

Οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι σε απεργία και αποφάσεις για την παραπέρα στάση μας  θα πάρουμε την Παρασκευή στη γενική συνέλευση.

                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους