Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ,ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 3-Τ.Κ.32200 – ΤΗ.:29694- FAX.:26428
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46


Αρ. Πρωτ: 6468 Θήβα 5 Δεκέμβρη 2019

Η ΛΑΡΚΟ μια από της μεγαλύτερες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της χώρας, στρατηγικής σημασίας , οικονομική πηγή για την ευρύτερη περιοχή μας και στυλοβάτης της Εθνικής οικονομίας για πάνω από μισό αιώνα, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας, βαδίζει ολοταχώς προς ξεπούλημα. Η μεγάλη αυτή μεταλλευτική και μεταλλουργική εταιρεία που αξιοποιεί κομμάτι του εθνικού ορυκτού πλούτου (σιδηρονικελιούχα μεταλλεύματα) , με τις πιέσεις και ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μπει τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο... 






 για να ξεπουληθεί σε ξένα και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για την συνέχεια της και τους εργαζόμενους.

Ο μακροχρόνιος αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ είναι δίκαιος και αποσκοπεί στην διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εταιρίας , της βιωσιμότητας της , των θέσεων και σχέσεων εργασίας που έχουν κατακτηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες δεκαετιών και πληρωμένες με πολύ βαρύ φόρο αίματος των δεκάδων νεκρών εργατών που πλήρωσαν το μεροκάματο με την ίδια την ζωή τους. Παράλληλα οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αναδείξουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας οι οποίες σκόπιμα παραμένουν αναξιοποίητες προκειμένου να απαξιώνεται η εταιρία και να παραδοθεί άνευ όρων στην βορά των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας στηρίζοντας όπως πάντα όλους τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έτσι και τώρα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα τους συμμετέχοντας στην ευρεία σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019 και ώρα 10:30 πμ στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ στον οικισμό της Λάρυμνας καλώντας παράλληλα όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την συμμετοχή τους στην παραπάνω εκδήλωση . 
 
ΤΟ Δ.Σ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους