Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙA ΛΑΡΚΟ - Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε...

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Aρ. Πρωτοκόλλου:-20- 31/01/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 25 Γενάρη έγινε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο που φανέρωσε τη μαζικότητα, τη σύμπνοια και την αλληλεγγύη από όλους τους χώρους των εργαζομένων .
Θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια μαχητικότητα όλοι από κοινού όπως ξεκινήσαμε , να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις , γιατί τότε ο αγώνας που ξεκινήσαμε δεν θα έχει αποτελέσματα.
Την προηγούμενη ΤΡΙΤΗ μαζευτήκαμε όλα τα Σωματεία στη Χαλκίδα και αποφασίσαμε να κάνουμε μία σειρά ενεργειών για να συνεχίσουμε τον αγώνα.




  1. Είπαμε τα Σωματεία τα Επιχειρησιακά , να πάμε άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις.

  2. Να στείλουμε επιστολές για συνάντηση με το ΥΠΕΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και τη Διοίκηση της εταιρίας .

  3. Η Περιφέρεια να προκαλέσει ένα περιφερειακό συμβούλιο με θέμα την πορεία της εταιρίας , να είναι καλεσμένοι όλοι οι δήμαρχοι και οι βουλευτές που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ.

Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των εργαζομένων και για λήψη αποφάσεων.

Στο Συλλαλητήριο της 25 Γενάρη η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών ήταν φανερή και ορατή. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει οι κυβερνητικοί βουλευτές να έχουν πάρει κάποια πρωτοβουλία για το ζήτημα αυτό. Θα πρέπει να μην ξεχνάνε ότι προεκλογικά πέρασαν όλοι από τη ΛΑΡΚΟ και υποσχέθηκαν πολλά πράγματα τα οποία μέχρι και τώρα είναι ανεφάρμοστα.

Στις 25 Γενάρη ήταν μία ημερομηνία από όπου ξεκίνησε ο αγώνας και θέλουμε να συνεχιστεί γιατί αν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις τότε η εταιρία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο κλείσιμο.
 
Καταδικάζουμε τις συνεχείς συνεντεύξεις του Υπουργού ΠΕΝ βγαίνοντας στα κανάλια λέγοντας ασύστολα ψεύδη φανερώνοντας ένα πρόσωπο ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η χειρότερη βιομηχανία στον κόσμο. 
 
Εμείς σαν εργαζόμενοι θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο από κόμματα και φορείς . 
 
Τα αδελφά Σωματεία ευχαριστούν τον Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα , την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία μας δέχτηκε μέσα στη βουλή και κάναμε μία εποικοδομητική συζήτηση , όπως και τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που παραβρέθηκαν το συλλαλητήριο , το ΣΥΡΙΖΑ το εκπροσώπησαν οι βουλευτές του από Εύβοια , Φθιώτιδα , Βοιωτία και Καστοριά . Εκκρεμεί και μία συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Α. Τσίπρα, η οποία θα γίνει την εβδομάδα που μας έρχεται και το Μέρα 25 του κυρίου Βαρουφάκη που μας δέχτηκε στη βουλή μέσω των εκπροσώπων του.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Λοκρών , την εκπροσώπηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , το Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων και Ορχομενού και όλους τους φορείς που ήταν στο συλλαλητήριο . Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα αδελφά σωματεία που παραβρέθηκαν από όλη την Ελλάδα , μαζί με τα Εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες .

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο αυτό .
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το κοινό συμφέρον όλων.

Θα πρέπει σαν εργαζόμενοι και το τονίζουμε αυτό για να μην υπάρχει καπέλωμα από κάποιους να μη βιάζονται αφού ο αγώνας έχει ξεκινήσει καλά , πριν από τα σωματεία να κανονίζουν γενικές συνελεύσεις γι αυτούς χωρίς εμάς. 
 
Οι αποφάσεις θα παρθούν από τα ΔΣ των σωματείων που θα συνεδριάσουν σύντομα για να αποφασίσουν ΓΣ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ.

Υ.Γ: Το Ψήφισμα παραδόθηκε στον Γ. Γραμματέα της Βουλής όπως παραδόθηκε στους εκπροσώπους του ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Για τα Δ.Σ των Σωματείων:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ. (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΣΑΜΑΡΑΣ Κ. (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους