Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Ο αγώνας συνεχίζεται - Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί θα τα καταφέρουμε Θα νικήσουμε...

Αρ.Πρωτ.-15- ΛΑΡΚΟ 23/02/2020
Ανακοίνωση

Όλοι και όλες μπαίνουμε στα λεωφορεία την Τρίτη 25/02/2020 στις 08.00 το πρωί, στην πύλη του εργοστάσιου στην Λάρυμνα και πηγαίνουμε μαζικά στο εφετείο στην Αθήνα.

Όλοι και όλες στην Γ.Σ του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ την ΠΕΜΠΤΗ 27/02/2020 στον Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Τρίτη 25 Φλεβάρη η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων έξω από το εφετείο που συζητιέται ο διορισμός εκκαθαριστή για τη ΛΑΡΚΟ, είναι επιτακτική.  Σε συνεννόηση με όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, καλούμε όσους εργαζόμενους είναι απόγευμα, νύχτα, σε ρεπό ή αδειούχοι, να δηλώσουν τώρα συμμετοχή για να κλειστούν τα λεωφορεία.

Επόμενο βήμα μέσα στη βδομάδα είναι η Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020. Είναι η Γενική Συνέλευση που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και ταυτόχρονα όλα τα Σωματεία σε όλα τα εργοτάξια.  Αυτή η Γενική Συνέλευση δεν είναι όπως όλες οι άλλες. Είναι σταθμός, είναι κινητοποίηση, είναι δείκτης συσπείρωσης, είναι μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση, την διοίκηση, τον εκκαθαριστή και όλους αυτούς που θέλουν να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ.








Σε αυτή τη γενική συνέλευση θα πρέπει να κουβεντιάσουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, να εξηγήσουμε. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο στην ιστορία της χώρας μας που σε περίπτωση απόλυσης, δεν προβλέπει αποζημίωση για τους εργαζόμενους. Αν περάσει στη ΛΑΡΚΟ θα ανοίξει το ζήτημα της κατάργησης της αποζημίωσης σε όλη την Εργατική Τάξη της χώρας μας. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που δεν έχει κανένα περιορισμό στις απολύσεις. Αν περάσει στη ΛΑΡΚΟ οι εργοδότες θα ξεσαλώσουν σε όλη τη χώρα. Το μόνο που καθορίζει συγκεκριμένα είναι το 25% της μείωσης στο «μισθολογικό κόστος», την ντεφακτο σε όλους περικοπή του επιδόματος παραγωγικού, του επιδόματος της κανονικής άδειας, του Δώρου ΠΑΣΧΑ και Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει σε όλους 40 με 45% μείωση στις καθαρές μας αποδοχές.
Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τον ειδικό διαχειριστή - εκκαθαριστή για το αν θα συνεχίσει να λειτουργεί τη ΛΑΡΚΟ. Τη μόνη υποχρέωση που του δίνει είναι να πραγματοποιήσει δύο διαγωνισμούς και να την εκποιήσει χωρίς εργαζόμενους. Αν αυτοί οι διαγωνισμοί είναι άκαρποι (με βάση την εμπειρία θα είναι άκαρποι), τότε ο εκκαθαριστής έχει τη δέσμευση να πτωχεύσει τη ΛΑΡΚΟ η οποία θα πουληθεί κομματιαστά ως παλιοσίδερα και οι εργαζόμενοι θα πεταχτούμε στο δρόμο σαν στυμμένη λεμονόκουπα, χωρίς αποζημίωση και στις δυο περιπτώσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το μήνα που πέρασε πραγματοποιήσαμε τέσσερις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Η συμμετοχή, η δράση και η αγωνιστικότητα που δείξαμε όλοι μας έδωσε χτύπημα και έβαλε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης. Μέρα με την ημέρα η αλληλεγγύη όλο και μεγαλώνει. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μαθαίνουν την αλήθεια για τη ΛΑΡΚΟ, μας συμπαραστέκονται, κόντρα στην αλητεία και την λάσπη που πετάει η κυβέρνηση με τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα πρέπει να οργανωθούμε καλά. Στη Γενική Συνέλευση να κουβεντιάσουμε νηφάλια , να κάνουμε προτάσεις ώστε συλλογικά να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα ισχυροποιήσουν και θα δώσουν νέα δυναμική στον αγώνα μας, θα τον κάνουν να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά στην περιοχή μας και όλη τη χώρα. Να βγούνε επιτροπές: αγώνα, μετακίνησης, ενημέρωσης των εργαζομένων κ.α

Το αν θα περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, το αν θα εφαρμοστούν, αυτό θα κριθεί από την αντοχή που θα δείξουμε. Θα κριθεί από την αυταπάρνηση όλων μας να αγωνιστούμε, να μείνουμε οργανωμένοι και συσπειρωμένοι, σαν το μελίσσι, μέχρι το τέλος.

Τα δίκαια αιτήματά μας, που έχουνε βγει μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ψηφίσματα σε μεγάλα συλλαλητήρια, που έχουν ακουστεί σε όλη τη χώρα, είναι αυτά που ενώνουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σαν μία γροθιά. Που μας ενώνουν μαζί με τους μικρούς εργολάβους - αυτοαπασχολούμενους της ΛΑΡΚΟ, με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, που μας ενώνουν με άλλα επαγγέλματα στη γύρω περιοχή μας, με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Την Πέμπτη θα πρέπει να βουλιάξει ο κινηματογράφος Ίλιον με την παρουσία όλων σας. Θα πρέπει να αποφασιστεί ο σχεδιασμός των επόμενων αγωνιστικών σταθμών.

Θα πρέπει να ετοιμαστούμε για τα χτυπήματα που θα μας δώσουν, γιατί θα είναι σκληρά. Και περικοπές θα επιχειρήσουν να κάνουν και απολύσεις και τρομοκρατία θα εξαπολύσουν. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι δεν θα αντέξουμε. 

Η κυβέρνηση θα οξύνει την επίθεση απέναντι μας. Δεν δίνει μία μάχη που επιδιώκει απλά να ιδιωτικοποιήσει μία επιχείρηση. Δίνει μία μάχη για να ανοίξει τον δρόμο, να ανοίξει την επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνη της. Έχει μαζί της όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση πού κατεύθυνση έχει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να κάνουν πλιάτσικο στον ορυκτό μας πλούτο.

Εμείς από την άλλη επίσης δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε την ανεξάντλητη δυνατότητα να συσπειρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον αγώνα που δίνουμε και να τους σταματήσουμε. Αυτό απαιτεί τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη δράση, τη δημιουργία επιτροπών, την πρωτοβουλία πολύμορφων δραστηριοτήτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σας καλούμε. Όχι απλά να δώσετε το παρών στη Γενική Συνέλευση. Όχι απλά να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι εκεί. Αλλά με βάση τα παραπάνω μέσα από αυτή να σφυρηλατήσουμε ακόμα πιο πολύ την ενότητα μας, να ατσαλώσουμε την δύναμη μας. Σοφότερος των σοφότερων είναι η συλλογικότητα. Το Συνδικάτο μας έχει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι. Απομονώστε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της Διοίκησης που καθησυχάζουν λέγοντας στους νέους εργαζόμενους ότι, «το μόνο που θέλουν είναι να ιδιωτικοποιήσουν τη ΛΑΡΚΟ και να κόψουν τους μισθούς στους παλιούς εργαζόμενους». Οι ίδιοι, στους παλιούς εργαζόμενους λένε, «το μόνο που θέλουν είναι να ιδιωτικοποιήσουν τη ΛΑΡΚΟ, σε εμάς θα μας δώσουν κίνητρα». Παράλληλα, οι ίδιοι, τρομοκρατούν λέγοντας, «αν δεν μπει εκκαθαριστής, δεν θα χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ και θα κλείσει».

Καλλιεργούν διάσπαση, καλλιεργούν εφησυχασμό, μέσα από ένα σκεπτικό που λέει ότι «άντε μωρέ να έρθει ένας ιδιώτης για να μην κλείσει, το πολύ-πολύ θα μας κόψει λίγα, θα δουλέψουμε λίγο παραπάνω, όλα καλά». Δεν είναι αυτό συνάδελφοι. Τη ΛΑΡΚΟ την κλείνουν και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο νομοσχέδιο που ψήφισαν. Θέλουν να μας διασπάσουν για να μην κλιμακωθούν οι αγώνες.

Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή και κλείνει την ΛΑΡΚΟ. Οδηγεί στην ανεργία και την

    • εξαθλίωση τους εργαζόμενους, μας πετά σαν στυμμένες λεμονόκουπες, οδηγεί στο μαρασμό  τις περιοχές μας, κλέβει τον δεδουλευμένο μόχθο μας.
    • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των εργολαβιών και στους μικροεργολάβους – αυτοαπασχολούμενους σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.
    • Να διαγραφούν τα χρέη της ΛΑΡΚΟ. Δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Η εργαζόμενοι παράγουν πλούτο. Τα χρέη είναι κάλπικα, είναι οι συνειδητές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.
    • Κρατική χρηματοδότηση και με σχεδιασμό, ευθύνη και έλεγχο από το ίδιο στο κράτος η ΛΑΡΚΟ να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και παραπέρα ανάπτυξης μέσα από την κατασκευή παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα,  παραγωγής κοβαλτίου και αξιοποίησης όλων των υποπροϊόντων. Να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
    • Άμεσα μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε αναλώσιμα υλικά.
    • Υπογραφή της συμφωνημένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων μας. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα σεντς περικοπής στο  καθημερινά σκληρά, με αίμα και ιδρώτα βγαλμένο, μεροκάματό μας.

    Ο αγώνας συνεχίζεται.

    Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε.


    Το Διοικητικό Συμβούλιο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους