Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ε.Κ.Π.Ε.Φ - 8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ε.Κ.Π.Ε.Φ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ Τ.Κ. 35132

ΤΗΛ: 22310 26651, Fax: 22310 26621,  e-mail:erkepeft@gmail.com

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 77/2016

 *************************************************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης των γυναικείων αγώνων σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες επιζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης επιβάρυναν επιπλέον τη θέση της γυναίκας...








 τοποθετώντας την ψηλά στο βάθρο του καθεστώτος της μερικής απασχόλησης, αλλά και  του περιορισμού των ευκαιριών για ανάληψη θέσης ευθύνης. Οι γυναίκες παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στο πληθυσμό, εργάζονται με μικρότερη αμοιβή, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης ή με αδήλωτη εργασία. Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που θα απολυθούν από την εργασίας τους, είναι αυτές που υποφέρουν πιο πολύ από τις περικοπές στους μισθούς, είναι αυτές που πληρώνονται λιγότερο για ίση εργασία με τους άνδρες, γεγονότα που τις καθιστούν πιο ευάλωτες στη φτώχεια  και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων την Παρασκευή 6 Μάρτη και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και την ενημέρωσης των γυναικών, καλώντας συγχρόνως όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους