Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Βαρούν κανόνι και Συρρικνώνουν την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αρ. Πρωτ. -24- ΛΑΡΚΟ 13/3/2020
 
Δελτίο τύπου

Ο ειδικός εκκαθαριστής - διαχειριστής που διόρισε η κυβέρνηση διαψεύδοντας τα παπαγαλάκια, έβγαλε ανακοίνωση και συρρικνώνει, την ήδη συρρικνωμένη, λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Αναφέρει επίσημα, ότι δεν θα δώσει ούτε ευρώ για αυτά που μας χρωστά η ΛΑΡΚΟ, ότι θα εφαρμόσει το νόμο.

Η Κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζοντας μαφιόζικη τακτική και για να υπερασπίσουν συμφέροντα μεγάλων συμφερόντων που θέλουν να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, ψήφισαν και εφαρμόζουν ένα νόμο, κλέβοντας τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, των μικροεργολάβων – αυτοαπασχολούμενων. Παράλληλα οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο.

Για να κρυφτεί και να γλιτώσει από την πολιτική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση για αυτή την εξέλιξη... 









χρησιμοποιεί ως άλλοθι την απεργία που πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και οι αυτοαπασχολούμενοι - μικροεργολάβοι χειριστές μηχανημάτων, επειδή έφαγαν «κανόνι» δεκάδων χιλιάδων ευρώ ο καθένας για δεδουλευμένα μηνών.

Οι αγώνες για το μεροκάματο, την καταβολή του μόχθου, δεν κλείνουν τα εργοστάσια. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον νόμο που ψήφισε, έριξε «κανόνι» από το μπακάλικο της γειτονιάς, από όπου έχει αγοράσει η ΛΑΡΚΟ χαρτί υγείας, μέχρι και τα δεδουλευμένα του τελευταίου εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ (αποζημιώσεις, δώρα, επιδόματα αδείας κτλπ) και μας ζητά να συνεχίσουμε, κλείνοντας τα μάτια, σαν να μην τρέχει τίποτα. Επί της ουσίας θέλει να την χρηματοδοτήσουμε, για να μας αφήσει άνεργους.

Η κυβέρνηση έχει αναθέσει στα παπαγαλάκια της να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων, την συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους - μικροεργολάβους και την αλληλεγγύη που εκφράζεται απέναντί τους. 

Οι προσπάθειες της πέφτουν στο κενό για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 24 ωρών από τους απεργούς. Η απεργία συνεχίζεται. Τώρα ψάχνουν για απεργοσπάστες.

Δηλώνουμε με όλους τους τόνους: Από τον κορονοϊό, ενδεχομένως όταν κάνει τον κύκλο του, να γλυτώσουν. Για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και των συμμάχων τους, ο κύκλος του αγώνα θα κλείσει με νίκη των εργαζομένων και όλων αυτών που έχουν μοχθήσει, έχουνε δώσει το αίμα τους και τον ιδρώτα τους για να κρατηθεί η ΛΑΡΚΟ 60 χρόνια τώρα σε λειτουργία.

Απαιτούμε:
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί ο νόμος.
  • Να σταματήσει η εκκαθάριση, η ιδιωτικοποίηση - εκποίηση και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.
  • Η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί έτσι ώστε να αναπτυχτεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.
  • Να σταματήσει η κλοπή. Να καταβληθούν κανονικά όλα τα δεδουλευμένα. Να δώσουν από τα 35.000.000 και να πληρώσουν εργαζόμενους και μικροεργολάβους για να συνεχίσει να παράγει και να λειτουργεί κανονικά η ΛΑΡΚΟ. Να δώσουν κανονικά τις αποζημιώσεις σε όσους συνταξιοδοτούνται, τα επιδόματα σε όσους παίρνουν άδεια.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα των εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα σεντς περικοπή.

Όσα παπαγαλάκια και να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, η διάσπαση δεν θα περάσει. Όποιο μηχανισμό καταστολής, τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και να αξιοποιήσει, δεν θα τα καταφέρει. Έχει να κάνει με τους φυσικούς απόγονος των εργατών της ΛΑΡΚΟ του ’77, με τους συναδέλφους των 80 δολοφονημένων εργατών.
Έμπλεξε μαζί μας. Εδώ, αυτήν την στιγμή, ένα χρώμα γνωρίζουμε και μας δείχνει το δρόμο του αγώνα. Το χρώμα του αίματος που έχει χυθεί για να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ. Το αίμα των καλύτερων αδελφών μας.

Δεν θα τους περάσει είμαστε μια γροθιά.

Αν έχει κουράγιο ας σταματήσει τη λειτουργία της εταιρίας. Αν έχει κουράγιο ας μην πληρώσει τα δεδουλευμένα. Αν έχει κουράγιο ας προχωρήσει στις περικοπές που θέλει.

Να βάλει καλά μες στο μυαλό της όμως, ότι έχει να κάνει με τους μεταλλωρύχους και τους μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Με ανεβασμένο το αίσθημα του ένας για όλους και όλοι για έναν, στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αναπτύξει οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και οι μικροεργολάβοι – αυτοαπασχολούμενοι. Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας και μέσα από τις Γ.Σ. την επόμενη εβδομάδα, ετοιμαζόμαστε για μαζικές, δυναμικές, παλλαϊκές κινητοποιήσεις.

Ετοιμάζουμε την υποδοχή της αλληλεγγύης που εκφράζεται από όλη την Εργατική τάξη της χώρας μας έμπρακτα. Αύριο Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι περιμένουμε σωματεία και εργαζόμενους από την Αθήνα. Την Κυριακή, την ίδια ώρα, σωματεία και εργαζόμενους από τη Στερεά.

Συνεχίζουμε ενωμένοι, θα κερδίσουμε.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους