Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Αγωνιστικό κάλεσμα να είμαστε έτοιμοι γιατί οι εξελίξεις τρέχουν, οι μέρες είναι πονηρές...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: - 64 -
ΛΑΡΥΜΝΑ: 11-03-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η αβεβαιότητα που ζούμε το τελευταίο διάστημα είναι άνευ προηγουμένου.
Η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση δημιουργεί μεγάλους τριγμούς σε όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, στις τοπικές κοινωνίες έχοντας φτάσει την οικονομία του τόπου μας στο αδιέξοδο.
Η συνεχής αβεβαιότητα που υπάρχει , θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε όλη την περιοχή μας γιατί όλοι αυτοί που έχουν συμβάλει στο παρελθόν αλλά και σήμερα στην εταιρία, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τη βαριά ετυμηγορία της κυβέρνησης ώστε να μείνουν απλήρωτοι.
Αυτό μεταδίδεται σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας γιατί μέχρι και σήμερα δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα γίνουν οι μισθοδοσίες μας και όλα τα κεκτημένα.
Χτες, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με τους ειδικούς διαχειριστές... 






που έχει ορίσει το κράτος στην εταιρία μας οι οποίοι μας ξεκαθάρισαν ότι περικοπές θα γίνουν , θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις πιο μικρές ή και καθόλου στους εργαζόμενους της παραγωγής.

Για την γονική άδεια μας είπαν ότι ισχύει κανονικά , δεν υπάρχει εντολή για να κοπεί.
Για τα επιδόματα αδειών θα το δουν και θα μας απαντήσουν την εβδομάδα που έρχεται.
Για τους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται δεν έχουν σαφή εικόνα ακόμα και θα μας απαντήσουν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει καμιά γραμμή πλεύσης με αυτά που ακούμε , δεν συμφωνούμε σε καμία μείωση ή περικοπή και χάσιμο κεκτημένων, ήδη έχουμε στραφεί νομικά ως προς την αντίθεση και την αντισυνταγματικότητα του νόμου αλλά ποτέ δεν θα σταματήσουμε το διάλογο μέχρι να μάθουμε τις ακριβείς περικοπές τι μέγεθος θα έχουν , πού θα γίνουν και πώς θα γίνουν.

Η ενότητα, η αλληλεγγύη όλων , θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αν όπως λένε οι εκκαθαριστές ζητούν την αύξηση της παραγωγής τότε αφού είναι διορισμένοι από το κράτος , να πάνε στο κράτος και να πούνε ότι λέμε όλοι , ότι δεν δεχόμαστε καμιά περικοπή. 
 
Η παραγωγή βγαίνει από τους εργαζόμενους κι όχι από το μυαλό του καθενός. Ζητάμε άμεσα το πλάνο παραγωγής που θέλουν οι εκκαθαριστές όπως ζητάμε και τον πλήρη πίνακα των περικοπών. 
 
Αν μέχρι την άλλη εβδομάδα δεν μας έχουν φωνάξει σε συνάντηση να μας ενημερώσουν πού θα πάμε, τότε οι αποφάσεις που έχουμε είναι να μην ξαναπατήσουν στην εταιρία γιατί η συνεχής αβεβαιότητα σκοτώνει όλους τους εργαζόμενους.

Εμείς κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα να είμαστε έτοιμοι γιατί οι εξελίξεις τρέχουν, οι μέρες είναι πονηρές και από την άλλη εβδομάδα μετά τη συνάντηση που θα κάνουμε με τους εκκαθαριστές , θα πάμε σε Γ.Σ. να ενημερωθείτε και να αποφασίσουμε από κοινού πώς θα κινηθούμε και πώς από δω και πέρα θα αγωνιστούμε για να κρατηθούμε όπως είμαστε μέχρι σήμερα.

Συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο , θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι είμαστε μια γροθιά κι έχουμε τα ίδια συμφέροντα πρώτον να μείνει η εταιρία ανοιχτή και δεύτερον τη διασφάλιση του μεροκάματου και των θέσεων εργασίας.
Κλείστε τα αυτιά σας σε φήμες , Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις από το σωματείο για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρχει.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ               Γ. ΚΑΖΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους