Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ 
Αταλάντη 27/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοΪού, ως Λαϊκή Συσπείρωση, θέλουμε να αποσαφηνίσουμε την θέση μας για ορισμένα ζητήματα.
α) Με αίσθημα ευθύνης γνωρίζουμε ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές προέχει η υγεία του λαού. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Αντιμετωπίζουμε την δοκιμασία αυτή με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση. Φοράμε προστατευτική μάσκα αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Γι΄ αυτό πρέπει να γίνει άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, στελέχωση και εξοπλισμός των νοσοκομείων για 3500 κλίνες ΜΕΘ, άμεσος διορισμός μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.





β) Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο να δίνεται η εντύπωση, πως η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μόνο υπόθεση ατομικής ευθύνης. Κρύβουν επιμελώς πως είναι παράλογο το κράτος των πλουσίων να αναζητά την ατομική ευθύνη στον φτωχό, τον άνεργο, εκείνον που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς άγχος για το αύριο περιμένοντας κάποιο επίδομα.Η ατομικη ευθύνη πρέπει να συμβαδίζει με την κρατική ευθύνη και σε καμία περίπτωση να μην την υποκαθιστά.
γ) Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά , στο πλαίσιο της ανάγκης να αντιμετωπισθεί η πανδημία, οφείλει να μπει μπροστά στην άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση. Επιβάλλεται να παλέψει να αυξηθούν γενναία οι δαπάνες για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών και την επαναλειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων που ανεστάλησαν με απόφαση της κυβέρνησης.
δ) Οφείλει η Δημοτική Αρχή να δείξει άμεσα πρακτικό και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ΑΜΕΑ, τους εργαζόμενους στον Δήμο, τις βιομηχανίες, στα σούπερ μάρκετ της περιοχής και φυσικά για τους αυτοαπασχολούμενους του τόπου μας που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο.
ε) Απαιτείται να πάρει θέση και να απαιτήσει ελέγχους για το κατά πόσο εφαρμόζονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς του δήμου μας όπου βρίσκονται καθημερνά πολλοί συμπολίτες μας. Υπάρχουν καταγγελίες συνδικάτων αλλά και μεμονωμένων εργαζομένων για ελλιπή μέτρα προστασίας, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει υγειονομική βόμβα για τον λαό της περιοχής μας.


Με αυτή την λογική μετά τις γενικότερες προτάσεις που κάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανακοινώσαμε στο λαό της Λοκρίδας, προσθέτουμε συγκεκριμένα:
1) Συνεχείς απολυμάνσεις σε Δημοτικά κτίρια, αμαξοστάσιο. Πλύσιμο και διενέργεια απολύμανσης στους κάδους απορριμμάτων. (Χλωριούχα διαλύματα κατέχουν και οι περισσότερες βιομηχανίες της περιοχής που μπορούν να βοηθήσουν).
2) Συνεργασία των υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου με το Κ.Υ. Αταλάντης και τον Υγειονομικό Σταθμό της ΛΑΡΚΟ , προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγογράφηση φαρμάκων, ιδιαίτερα στους ανήμπορους κατοίκους της περιοχής μας.
3) Άμεσα να ενισχυθεί η στελέχωση της υπηρεσίας <<ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>>, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αυξημένες ανάγκες ιδιαιτέρα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
4) Καμιά διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε λαϊκό νοικοκυριό.
5) Άμεση παρέμβαση για να σταματήσει η πληρωμή διοδίων για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας που μετακινούνται μέσω της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ.
6) Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
7) Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για το επόμενο εξάμηνο και από την υποχρέωση καταβολής κοινόχρηστου χώρου για το συνολικό διάστημα που παραμένουν και θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
8) Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν Δημοτική περιουσία και έχουν σταματήσει την δραστηριότητα τους.
9) Απαλλαγή από τροφεία δίδακτρα σε παιδικούς σταθμούς και Δημοτικό Ωδείο.
10) Άμεση διακοπή των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τον Δήμο, τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών
.Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών στις προσπάθειες τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο. ΜΑΧΕΤΑΙ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δοκιμάζεται αυτό το διάστημα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους