Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ε.Κ.Π.Ε.Φ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ Τ.Κ. 35132
ΤΗΛ: 22310 26651, 25583 Fax: 22310 26621 e-mail:erkepeft@gmail.com
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 77/2016

**************************************************
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
28-04-2020
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνει σε όλους θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα, να σταθούμε δυνατοί και συσπειρωμένοι απέναντι στη νέα μεγάλη δοκιμασία και στις αντίξοες συνθήκες, που προκάλεσε και στη Χώρα μας η υγειονομική κρίση του covid 19.
Αποδίδουμε φόρο τιμής στους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, σε όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.  Ενώνουμε τη φωνή μας... 






με τους συνανθρώπους μας που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και στην αποτροπή όλων των αντεργατικών παρεμβάσεων που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις. 
Βρισκόμαστε σε θέση μάχης, εκφράζοντας με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας και την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων που πάρθηκαν στο όνομα της υγειονομικής κρίσης, αμέσως μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων, όπως η αναστολή συμβάσεων εργασίας αλλά και το «προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας» που οδηγούν σε μονομερή μείωση στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Αγωνιζόμαστε ενωμένοι απαιτώντας ουσιαστική στήριξη της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους