Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΑΡΚΟ


ΕΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ : Μ. ΦΡΙΖΗ 10 β ΤΗΛ. : 2221 / 0 26.012 - 2228 / 0 25690-4
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣ. 636/74 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧΩΡ. 156/77 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αριθμ. Πρωτ. : 417
Βρυσάκια,  12/05/2020




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:



Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε σε ποια κατάσταση έχει φτάσει η διευθύντρια του ΜΕΕ και ποια συμπεριφορά έχει προς όλους εμάς. Εδώ και οχτώ μήνες είχαμε στείλει την πρώτη επιστολή για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την αποκονίωση στο τριβείο Βύρας. Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν κάποιες ενέργειες χωρίς να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο θα εξασφάλιζε τις σωστές και ασφαλής συνθήκες για την υγεία των εργαζομένων κατά την λειτουργία του τριβείου.








Η διευθύντρια με παράνομες πρακτικές προσπαθεί να βάλει το τριβείο σε λειτουργία για να "καλυφθεί" στους διευθυντές της Λάρυμνας αλλά και στον εκκαθαριστή. Γυρίζει δεξιά και αριστερά και κατηγορεί το σωματείο ότι θα κλείσει την ΛΑΡΚΟ και ότι δεν έχουμε παραγωγή επειδή δεν αφήνουν οι συνδικαλιστές. Την ίδια στιγμή που αυτή τόσο καιρό δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, άλλωστε την είχαμε δει και στο προηγούμενο αντικείμενο της όπου εξαιτίας της χάθηκαν άδειες μεταλλευτικές αλλά δεν προχώρησε και καμία άλλη ως αποτέλεσμα να προσπαθεί να πάρει μετάλλευμα παράνομα. Τις φταίνε σύλλογοι, χωριά πολίτες από την γύρω περιοχή όλοι τα έχουν μαζί της και δεν την αφήνουν να βγάλει παραγωγή. Όλα αυτά την ώρα που ο εκκαθαριστής πληρώνει αβέρτα τις εργολαβίες, φανταστείτε να μην είχε και αυτή την πολυτέλεια τότε τι θα έκανε;


Το αποκορύφωμα όλων διαπράχτηκε πριν λίγες ημέρες στο τριβείο όπου σε κατάσταση όπου μόνο ένα διευθυντή δεν μπορεί να χαρακτηρίσει στράφηκε σε τρείς συνδικαλιστές και τους είπε επί λέξη "στην τελική εσείς οι τρεις άντε και γα....θήτε.



Συνάδελφοι όταν μια διευθύντρια βρίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι σαν να βρίζει τους ίδιους τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους , δεν μας σέβεται πρώτα σαν ανθρώπους και δεν μας υπολογίζει. Μόνο όταν γίνεται η δουλειά της και ας είναι εις βάρος των εργαζομένων και εις βάρος της υγείας τους.



Η μόνη πρακτική που χρησιμοποιούν είναι το διαίρει και βασίλευε αφού προσπαθούν να βάλουν χώρους, εργοτάξια αλλά και εργαζόμενους να τσακωθούν καλύπτοντας την αδυναμία τους να βγάλουν παραγωγή.


Κύριοι της διοίκησης δεν ζητάμε τίποτα παράλογο από την υγεία των συναδέλφων στο τριβείο, όταν οι μετρήσεις θα είναι επιτρεπτές δεν θα σας εμποδίσει κανείς να βάλετε μπροστά.

Δεν μπορείτε εσείς να θέλετε περισσότερο παραγωγή από εμάς, εμείς από την παραγωγή ζούσαμε όλο τον καιρό και όχι από τα λεφτά της εκκαθάρισης.





Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΑΑΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.



Συνάδελφοι αυτήν την στιγμή η εταιρία πρέπει να μείνει ανοιχτή και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την αύξηση παραγωγής. Απαίτηση μας είναι η άμεση απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης μεταλλείων αφού αυτή είναι η αιτία που δεν έχει παραγωγή η ΛΑΡΚΟ (ας το λάβει υπόψη του ο εκκαθαριστής αφού ο σύμβουλος δεν θέλει να το καταλάβει, γιατί άραγε;).



Συνάδελφοι:



Όλα τα σωματεία σαν μια γροθιά ενωμένοι χωρίς να αφήσουμε να μας διασπάσουν θα παλέψουμε για την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ όπως ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Μην ακούτε τους άσχετους-πονηρούς, αυτούς που ήρθαν εχθές στην ΛΑΡΚΟ, αυτούς που ασκούν εκφοβισμό (bulling) στους εργαζομένους , αυτούς που μέχρι χθες ήταν κλεισμένοι σε ένα γραφείο "απολαμβάνοντας" τον μισθό τους.





Υ.Γ) Το σωματείο δεν θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους υβριστές.





Για το Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους