Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ - Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και σε ετοιμότητα κλιμάκωσης σε περίπτωση απολύσεων να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ 
352 00 Αταλάντη Λοκρίδας - τηλ. 6975785187, 2233080817
 - e-mail: l.s.lokron@gmail.com
Αταλάντη 12/5/2020 


                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Οι τελευταίες εξελίξεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ δείχνουν ξεκάθαρα τον αντεργατικό και εγκληματικό χαρακτήρα του σχεδιασμού που προετοίμαζαν τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων για τους εργαζόμενους της εταιρείας και το λαό της γύρω περιοχής. Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι το κριτήριο με το οποίο ανοιγοκλείνουν τα εργοστάσια είναι αποκλειστικά η κερδοφορία του κεφαλαίου κι όχι οι ανάγκες των εργαζομένων και συνολικά του λαού. 





Μια επιχείρηση που λειτουργεί για χρόνια με το αίμα των εργαζομένων, με τεράστιες δυνατότητες εκσυχρονισμού, ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση - σε συνέχεια των προηγούμενων με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. - σταματά μερικώς την παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου, μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων πάνω από 30%, προβλέπει με νόμο απολύσεις.
Τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα και τα παπαγαλάκια του, που πρόβαλλε σε όλους τους εργαζόμενους τον ατομισμό και την μοιρολατρεία, συκοφαντούσε και υπονόμευε κάθε συλλογική προσπάθεια και συνδικαλιστική δράση, δεν υπολόγισε ότι στην ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι ξέρουν την τέχνη της φωτιάς. Γεννήθηκαν μες την φωτιά, και το ατσάλι που βγάζουν είναι κομμάτι από το σώμα τους. 

Η στάση,η συμμετοχή, και ο αγώνας τους με τα σωματεία τους αποτελούν φάρο για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Απέδειξαν ότι στην επίθεση που δέχονται ένας είναι ο δρόμος, και αυτός δεν είναι άλλος από τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ. 

Οι δυνάμεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με παρεμβάσεις τους στα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και στον λαό της περιοχής μας βρίσκονται όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό των εργαζομένων,κάνοντας σημαία μας τις θέσεις και τα αιτήματα τους. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της Λοκρίδας σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και σε ετοιμότητα κλιμάκωσης σε περίπτωση απολύσεων να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. 

Οι Δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι 

της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους