Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - Θα τους στοχοποιήσουμε για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ(ΣΕΛ) Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «Λάρκο» ΑΕ Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία 10/08/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μέχρι και σήμερα δεν θέλαμε να μπούμε σε αντιπαράθεση με κάποιους που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των Σωματείων και την δράση που είχαν 7 μήνες με αγώνες για την επιβίωση της Εταιρίας.

Όσο και να το προσπαθούν κάποιοι λασπολογώντας χωρίς επιχειρήματα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πέσουν στο κενό. Μαθαίνουμε ότι κάποιοι μηχανικοί που δεν είναι μέλη των Σωματείων μαζεύουν υπογραφές για το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο που αφορά το 1% αλλά και το 8,4%. Το οξύμωρο δεν είναι ότι μαζεύουν μηχανικοί αλλά συμμετέχουν και μέλη των Σωματείων που έχουν δώσει εξουσιοδοτήσεις στα Σωματεία, και Συνδικαλιστές διοικητικών Συμβουλίων. Εμείς σαν Σωματεία λέμε αν για οποιοδήποτε λόγο μπλοκαριστεί το 1 % τότε όλοι οι συνάδελφοι μας να ξέρουν ποιοι είναι οι υπαίτιοι που θα χάσουν τα χρήματα τους. Αρκετή λάσπη έριξαν στα Σωματεία. Θα πρέπει να λειτουργήσει η λογική, η σύνεση και η συναδελφικότητα. Να σταματήσουν μερικοί επιτήδειοι να κάνουν τους ξερόλες ότι αυτοί γνωρίζουν και ότι τα Σωματεία αδιαφορούν. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά είναι χρήματα όλων των εργαζομένων αυτών που έχουν πληρώσει το 1% και είναι κρατημένο από τις μισθοδοσίες τους. Γέμισαν όλα τα εργοτάξια με παπαγάλους , ο καθένας λέει το "μακρύ" και το "κοντό" του . Συνάδελφοι κλειστά τα αυτιά σας σε αυτούς που θέλουν και ήθελαν τις διασπάσεις των Σωματείων. Όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε γερά, είχαμε αποτέλεσμα με την δράση μας, γι αυτό να απομονωθούν αυτές οι ομάδες που κάνουν κακό οτη σύμπνοια των Σωματείων.

 

 

 

 

Αν τώρα που φτάσαμε στην ώρα μηδέν κάποιοι με θεμιτά και αθέμιτα μέσα μπλοκάρουν την διαδικασία των χρημάτων, τότε όλα τα Σωματεία θα τους στοχοποιήσουμε για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα ανάμεσα στην σύμπνοια όλων των εργαζομένων..

Τέλος δεν θα ρίχνουν ευθύνες στα Σωματεία που όλο αυτό το διάστημα είναι συνέχεια στο δρόμο για να επιλύουν ζητήματα για το σύνολο των εργαζομένων.

Από εδώ και στο εξής τον λόγο θα τον έχουν οι εργαζόμενοι αν η Generali και η Ειδική Διαχείριση δεν συνεργαστούν όπως μας είπαν στην τελευταία συνάντηση. Τότε λυπούμαστε ότι θα ζήσουν καταστάσεις που δεν θέλουμε και εμείς οι ίδιοι. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει τις δικές του προγραμματισμένες απαιτήσεις. Όλοι μας χρειαζόμαστε τα χρήματα μας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και μετά από την προχθεσινή θεομηνία που έγινε στην Εύβοια εκεί πληγήκανε συνάδελφοι μας που έχουν άμεση ανάγκη των χρημάτων αυτών. Και για να μην παρεξηγηθούμε επειδή αναφέρουμε την Εύβοια και κάποιοι είναι έτοιμοι να πετάξουν την λάσπη στον ανεμιστήρα, λέμε άμεσα καταβολή των χρημάτων σε όλους τους εργαζόμενους των εργοταξίων. Δεν θα περιμένουμε άλλο. Μας έχουν φέρει στα όρια μας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Δεν θα ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.

Θα πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που κινούνται έξω από τα νερά των Σωματείων, ότι όλο αυτό το διάστημα τα Σωματεία κινήθηκαν πάντα με νομικές Συμβουλές για να είμαστε νομότυποι σε όλα. Επειδή τα ζητήματα των χρημάτων είναι πολύ λεπτά, και θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλα.

Δυστυχώς με μεγάλη μας λύπη σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι 131 Συνταξιούχοι πρώην συνάδελφοι μας-πρώην Συνδικαλιστές πάνε να μπλοκάρουν το 1% με προσωρινά μέτρα και τακτική δικάσιμο που θα γίνει στις 25/08/20. Οι συνάδελφοι αυτοί με την τακτική αυτή θα πρέπει να ντρέπονται που ακολούθησαν την μέθοδο αυτή φρενάροντας χρήματα των εν ενεργεία εργαζομένων. Δεν ξέρουν οι ίδιοι ότι το 1% το έχουν πάρει με την πρώτη δόση τους; Ντροπή τους. Πήραν τις αποζημιώσεις, πήραν

δόσεις από το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο και τώρα μπλοκάρουν διαδικασίες από εργαζόμενους που έχουν πληγεί οικονομικά, εργαζόμενους που έχασαν τα πάντα. Ντροπή τους! Όλοι οι εργαζόμενοι να ξέρουν τι γίνεται από κάποιους που δεν χόρτασαν να παίρνουν συνέχεια οφίτσια από την Εταιρία. Να ξεσηκωθούν όλες οι τοπικές κοινωνίες και να τους καταδικάσουν σε όλα. Ντροπή τους!

Συμπέρασμα γενικό: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

Γι αυτό φωνάζουμε να υπάρχει συσπείρωση γύρω από τα Σωματεία και να μην τραβάει ο καθένας τον δρόμο του. Αυτό δημιουργεί τριβές μεταξύ μας και πολλά προβλήματα ως προς την εξέλιξη των χρημάτων. Εμείς θα ξεσηκωθούμε προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά σε αυτούς που έκαναν τα ασφαλιστικά μέτρα να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ομάδες να τους λιθοβολήσουν. Ντροπή και αίσχος σε ότι γίνεται σε βάρος των εργαζομένων. Τελικά χάθηκε το φιλότιμο από όλους. Δεν χόρτασαν οφίτσια; Τι νομίζουν ότι όλα είναι δικά τους; θα τα πούμε με τους πρώην κυρίους, αυτούς που κάποτε το έπαιζαν ηγέτες και σήμερα σταματάνε χρήματα των εργαζομένων που τα δικαιούνται νόμιμα. ΝΤΡΟΠΗ κύριοι γι αυτό που κάνετε. Να δούμε πως θα δείτε τους συναδέλφους στα μάτια.

Όλα τα Σωματεία αν δεν πάρουμε σύντομα και άμεσα τα χρήματα μας τότε κάποιοι θα μας νιώσουν πολύ δυνατά στο πετσί τους. Και πρώην και νυν. Αρκετά! Συσπειρωθείτε γύρω από τα Σωματεία για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με καινούρια ανακοίνωση.

 

Υ.Γ. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι να σταματήσουν την μικροπολιτική που κάνουν γιατί βλέπετε τα αποτελέσματα. Υπάρχουν οι ομάδες και οι διαφορετικότητες που είναι εκτός θεσμών. Δεν συμφέρουν το σύνολο των εργαζομένων. Όπως και οι τέως συνάδελφοι που τα πήραν όλα, θα πρέπει να ντρέπονται που στρέφονται νομικά και αδίκως στο σύνολο των εργαζομένων. Ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι νεκροί. Και αυτοί που τα πήραν όλα από την Εταιρία ξαναζητάνε να πάρουν. Δεν σέβονται αυτούς που θυσιάστηκαν στο βωμό του μεροκάματου και στην επιβίωση της Εταιρίας.

 

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους