Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο Ετήσιος Απολογισμός του Υπουργού


Αναδημοσίευση απο  lamiafm1.gr

 Χρήστος Σταϊκούρας: Ο Ετήσιος Απολογισμός του Υπουργού για την Φθιώτιδα- ΛΑΡΚΟ, ΠΕΛ, Ιαματικά, Νέο Δικαστικό Μέγαρο κ.α (Ηχητικό)

Διαβάστε αναλυτικά τι ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρηστος Σταϊκούρας στην συνέντευξη τύπου «Ετήσια Έκθεση Λογοδοσίας προς τους πολίτες της Φθιώτιδας» που παραχώρησε στο ΕΒΕ Φθιώτιδας.

Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε τα ηχητικά με τα ζητήματα που «καίνε» την Φθιώτιδα, όπως η ΠΕΛ, οι ιαματικές πηγές, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, η ΛΑΡΚΟ και άλλα.

 

 

5ονΣυνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς, εντός νομοθετικών προθεσμιών, οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ.

Σκοπός είναι η εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά και να διενεργηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίησή της.

Ο ειδικός διαχειριστής προχώρησε σε καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας, σε μείωση μισθολογικών αμοιβών, σε εξορθολογισμό διοικητικών διαδικασιών, σε εμπλουτισμό του μείγματος παραγωγής μέσω αξιοποίησης της σκόνης, καθώς και σε κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου για τη λειτουργία της, μέχρι και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώς.

Παράλληλα, η συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας στηρίχθηκε, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, σε επιχορήγηση από το κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 35 εκατ. ευρώ, παρά τη στενότητα των κρατικών πόρων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Επίσης, με επισπεύδον το Υπουργείο Εργασίας, εξετάζονται οι διαδικασίες που ορίζονται στο νόμο για την αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων στην επιχείρηση.

Ενώ ρυθμίστηκε και το θέμα αποζημιώσεων εργαζομένων της εταιρείας από το μακροχρόνιο πρόβλημα των ζημιωθέντων του Ασφαλιστικού Ομίλου «Ασπίς Πρόνοια».

Συμπερασματικά, οι προσπάθειες για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού, προς όφελος της εθνικής και τοπικής οικονομίας, καθώς φυσικά και των εργαζομένων της, συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς και ρεαλιστική αισιοδοξία.

 

                                  ΗΧΗΤΙΚΟ     ΛΑΡΚΟ

      

Απο: lamiafm1.gr 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους