Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ENΩ.ΣΥ. - Με τις πολιτικές σας και τις κινήσεις σας όλα αυτά τα χρόνια δείξατε τι είδους συνδικαλιστές είστε...

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το παιχνίδι των εντυπώσεων καλά κρατεί, όπως επίσης και οι διασπαστικού χαρακτήρα κινήσεις. Λυπούμαστε πραγματικά για την τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, όμως, εμείς δε θέλουμε στην ώρα μηδέν να χαϊδέψουμε κανενός τα αυτιά. Δεν είμαστε ανώνυμοι, όπως θέλησαν να μας παρουσιάσουν κάποιοι! Εμείς έχουμε φωνή και μάλιστα τη δική σας!

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η ΕΝΩ.ΣΥ. σκοπός της ήταν να γίνει φωνή των εργαζόμενων και αυτός θα παραμείνει! Μια φωνή που την ακούγατε όλα αυτά τα χρόνια αλλά κλείνατε τα αυτιά σας! Ανοίξτε τα λοιπόν έστω και την ύστατη στιγμή και αφουγκραστείτε, προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί ο κόσμος είναι θυμωμένος.

 

 

 

Οι απαντήσεις, κύριοι της ΔΑΚΕ, θα σας δοθούν όπως σας αξίζει. Έχουμε πολλά ράμματα για την γούνα σας. Θα πρέπει πρώτα να είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους εαυτούς σας και μετά τους άλλους. Δε θα επιτρέψουμε άλλη σπέκουλα σε βάρος συναδέλφων. Ως εδώ!

 

Η ΕΝΩ.ΣΥ για μία ακόμη φορά κατακρίνει την ανώνυμη ανακοίνωση.

Αλλά ,δυστυχώς, όπως γράψαμε, την επαληθεύσατε! Έχετε το θράσος και αναφέρεστε σε προαγωγές που έγιναν με τις ευλογίες σας, χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα! Και θα πρέπει τώρα όλος αυτός ο κόσμος που απόκτησε παραπάνω ευθύνες αμισθί να σας πει και ευχαριστώ....τι ειρωνεία; Σε ένα παραγωγικό και λειτουργικό εργοστάσιο θα πρέπει οι ικανοί και οι άξιοι να προάγονται, να αμείβονται και να αξιολογούνται από την εταιρεία, για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ποιά είναι τα κριτήρια για εσάς άραγε; Το αποδείξατε και αυτό, μόνοι σας το γράψατε: «...η λέξη αδερφός τα λέει όλα....»

Άρα, λοιπόν, ή θα έχουμε κομματική Ταυτότητα ή θα Πρέπει να είμαστε αδέλφια, ξαδέλφια, κουμπάροι κλπ του προέδρου, αλλιώς θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι!

 

Επειδή συνεχώς λέγονται και γράφονται σε ανακοινώσεις σας εκφράσεις του τύπου: «...όποιος βάλει κατά του θεσμού του σωματείου θα μας βρει απέναντι του.....θα μας νιώσει στο πετσί του·..» κι άλλα τέτοια δακρύβρεχτα, θα πρέπει να βάλουμε καποια πραγματάκια στη σειρά.

Ο θεσμός του σωματείου ούτε βάλλεται ούτε απαξιώνεται!   

Το σωματείο «ειναι όλοι οι εργαζόμενοι μαζι! Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο θεσμός του σωματείου. Το πρόβλημα
είναι τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν το θεσμό! Αυτοί απαξιώνουν το θεσμό. Αυτούς απαξίωσε ο κόσμος με αποτέλεσμα να γυρίσει την πλάτη και να μην συμμετέχει σε γενικές συνελεύσεις. Όταν η πραγματική ενημέρωση και οι αλήθειες λέγονται στα καμαράκια», το αποτέλεσμα είναι να χάσει την αξία της η Γενική Συνέλευση. Ακούγεται τραγικό, αλλά δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα! Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν πρώτα αυτοί που συνδικαλίζονται! Αλήθεια καθήστε ποτέ να αφουγκραστείτε τα πραγματικά προβλήματα
των εργαζόμενων;                                                                   

H Σχετικά με την αποχώρηση ατόμων από τη ΔΑΚΕ, ρωτήστε γιατί δε στέριωσαν και άλλοι σε αυτή τη παράταξη. Μη μας σώζετε άλλο φτάνει! Και μη μας χρεώνεται ψεύτικες κατηγορίες, άλλοι έχουν τα γαλόνια και τα γυαλίζουν όχι εμείς. Όλοι έχουν άδικο εκτός από εσάς! Να δούμε τι άλλο θα σκεφτείτε; Σας μάθαμε από μέσα και από έξω κρατήστε τις καλένδες για εσάς και πάμε για εκλογές εδώ και τώρα να σας λυθεί και το θέμα εδρών που τόσο σας καίει.

Απλά προσέξτε γιατί εμείς τη φωτιά τη βλέπουμε και τη νύχτα και την μέρα!! Όχι μόνο 09:00 με 12:00 το πρωί και εξ αποστάσεως!  Μας κρατάει συντροφιά όλο το εικοσιτετράωρο, γίναμε φίλοι πλέον δεν τη φοβόμαστε. Εσείς;

Με τις πολιτικές σας και τις κινήσεις σας όλα  αυτά τα χρόνια δείξατε τι είδους συνδικαλιστές είστε! Καταλάβαμε πλέον ότι δεν είστε παλαιοί συνδικαλιστές, είστε παλιοσυνδικαλιστές...!
 
Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι δεν καταδικάζουμε συλλήβδην όλους τους συνδικαλιστές! Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται πραγματικά και βάζουν μπροστά πρώτα το συμφέρον των εργαζόμενων. Έχει αντίληψη ο κόσμος, καταλαβαίνει. Δεν είναι δύσκολο να τους βρείτε. Χτυπάνε κι αυτοί κάρτα και μπαίνουν στο εργοστάσιο να δουλέψουν βάρδια.

Σας γνωρίζουμε πλέον καλά και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, όμως προέχουν οι εξελίξεις! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η εβδομάδα  που ακολουθεί πιθανόν να είναι δύσκολη και ίσως χρειαστεί να κινηθούμε μαζικά και δραστικά! Αναμένουμε τις εξελίξεις.

 

ΥΓ: Γράφετε στην τελευταία ανακοίνωση σας ότι δεν έχουμε προτάσεις ενόψει ιδιωτικοποίησης. Βεβαίως και έχουμε!

 

                 ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!»

 

Παραιτηθείτε για να μπουν μπροστά καινούργια πρόσωπα μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί.
 
 

 Λάρυμνα 26/10/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους