Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡIΔΑΣ  

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437 

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164  

somatiolarcosei@qmail.com  

Αρ. Πρωτ.:-13-

ΛΑΡΥΜΝΑ 28 Γενάρη 2021

                                      Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τό υπουργείο εργασίας, μας ενημέρωσαν ότι η προγραμματισμένη συνάντηση της Παρασκευής 29 Γενάρη 2021 αναβάλλεται για «έκτακτους, υπηρεσιακούς λόγους του Υπουργείου».

Όπως μας ενημέρωσαν, «την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021 το Υπουργείο θα επικοινωνήσει μαζί μας για να μας ορίσει νέα ημερομηνία που Θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση».

Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε γραπτώς ή προφορικώς για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι...

 

 

 

Σαν χθες» 27 Γενάρη το 1977, ξεκίνησε η μεγάλη απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οπου είχε διάρκεια 117 ημέρες και έληξε νικηφόρα για τους εργαζόμενους. Το ιστορικό της απεργίας μας διδάσκει oτι με ενότητα και αποφασιστικότητα, υπομονή και αντοχή, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ τότε, ξεπέρασαν εμπόδια, τίναξαν από πάνω τους την «λάσπη», δεν «τσίμπησαν» στις προβοκάτσιες, δεν τους γονάτισαν οι «τρικλοποδιές», δεν «ίδρωσε το αυτί» τους στην παραπληροφόρηση. Ακούμπησαν πάνω στη μεγάλη αλληλεγγύη που δεχτήκανε και στο τέλος κέρδισαν.

 

Πριν τρεις ημέρες, κλείσαμε ένα χρόνο από το μεγάλο, πρωτοφανές για τα σημερινό δεδομένα, συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 25 Γενάρη 2020. Ένα χρόνο μετά, παρά τις «τρικλοποδιές», παρά τα εμπόδια, παρά την παραπληροφόρηση, παρά την οικονομική εξάντληση, είμαστε όρθιοι. Κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Είμαστε όλοι μέσα στην εργασία, συνεχίζουμε και λέμε όχι στις απολύσεις, έχουμε την στήριξη χιλιάδων εργαζομένων από όλοι την χώρα όπου σε κάθε βήμα μας, μέσα από 100αδες κείμενα συμπαράστασης και την φυσική τους παρουσία, έχουν κάνει τον αγώνα μας και δική τους
υπόθεση.
               

 

Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με την κυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου για να λυθούν τα ζητήματα, για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας.

 

Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος, τις δουλειές μας και τα δικαιώματας μας με όλα τα μέσα.

 

Επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα. 

Ενότητα και αλληλεγγύη. 

Συνεχίζουμε.

 

                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους