Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Κανένα όραμα και στρατηγικό σχέδιο για τη βιωσιμότητα της εταιρίας ώστε να διατηρηθεί ο ενιαιος χαρακτήρας της επιχείρησης και καμία...

...ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Ο υπερδιπλασιασμός του ενεργειακού κόστους που προτείνει η Δεη υπονομέυουν τη βιωσιμότητα της Λάρκο. 

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ 29/1/2021

Για πρώτη φορά στην εξηντάχρονη ιστορίας της η  ΛΑΡΚΟ έρχεται αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο του "ξαφνικού θανάτου" που θα σημάνει και το οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση με τραγικές παραγωγικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, προερχόμενοι από πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας, αφού έζησαν μια παρατεταμένη περίοδο αγωνίας, άγριου διασυρμού τους, κίβδηλων διλημμάτων και κάλπικων υποσχέσεων από τους εκάστοτε κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής, βιώνουν τώρα την απόλυτη απειλή της ανεργίας. 

Με νόμο του 2020 και υποτιθέμενο διακηρυγμένο στόχο την εξυγίανση της, η ΛΑΡΚΟ "βγήκε στο σφυρί"... Σήμερα, όπως όλα πλέον δείχνουν οδηγείται στην πτώχευση και στη φτωχοποίηση του εργατικού της δυναμικού...

 

Λίγες ημέρες, μάλιστα, πριν την εκκίνηση των -ακατανόητων και αδικαιολόγητων όχι ενός αλλά- δύο (2) παράλληλων διαγωνισμών για τη μία (1) ΛΑΡΚΟ, όλα κυριολεκτικά βρίσκονται στον αέρα. 

 

Κανένα όραμα και στρατηγικό σχέδιο για τη βιωσιμότητα της, απουσία κάθε ρήτρας διασφάλισης θέσεων εργασίας, καθώς και όρων διαφύλαξης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καμία δέσμευση για τον ενιαίο χαρακτήρα της Επιχείρησης την . ώρα που, ήδη, κατακερματίζεται μέσα από ξεχωριστές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Είναι ξεκάθαρο; ότι η ακολουθούμενη μέθοδος διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ και του εργατικού  της δυναμικού παραπέμπει  σε ένα πρόχειρο,  επιπόλαιο και αιφνιδιαστικό ξεπούλημα με πιθανότερη κατάληξη την πτώχευση, την παραγωγική της αποσύνθεση και την εκποίηση της περιουσίας της "έναντι πινακίου φακής".

 

Σε αυτή την κατεύθυνση και μόνο, μπορεί να ερμηνευτεί μια ακόμη παράλειψη της Κυβέρνησης που λίγες μέρες πριν τους διαγωνισμούς στις 1 και 2 Φλεβάρη, δεν έχει εξασφαλίσει βιώσιμη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ για τη ΛΑΡΚΟ.

 

Ο υπερδιπλασιασμός του ενεργειακού κόστους που προτείνει η ΔΕΗ εκτινάσσει την τιμή της μεγαβατώρας στα εβδομήντα οκτώ ευρώ (78€), όταν ήδη τα τριάντα ευρώ (30€) ανά μεγαβατώρα υπονομεύουν τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

 

Οι δύο επικείμενοι διαγωνισμοί, υπό αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση, φαίνεται να εξελίσσονται σε "πουκάμισο αδειανό", σε ένα προσχηματικό παραπέτασμα καπνού που θα νομιμοποιήσει το οδυνηρό τέλος, μιας βαριάς βιομηχανίας που όσο κι να κάποιοι θέλουν να αγνοούν, οι δυνατότητες της και η στρατηγική της σημασία είναι πολύ μεγαλύτερα από τα προβλήματα που διαχρονικά οι διορισμένες   διοικήσεις τις φόρτωσαν μέσα από καραμπινάτες αστοχίες, ύποπτες και ελένξιμες ολιγωρίες.

 

Οι δυσβάσταχτες συνέπειες ενδεχόμενου κλεισίματος στις τοπικές και εθνικές οικονομίες, οι οικογενειακές τραγωδίες των ανέργων και η σκανδαλώδης απαξίωση του εθνικού πλούτου θα είναι εκείνο το αποτέλεσμα που θα "προθυμοποιηθεί" τους αεριτζήδες του διεθνούς παρασιστικού κεφαλαίου να τον αρπάξουν κοψοχρονιά.

 

Δυστυχώς, οι συναρμόδιες κυβερνητικές αρχές συνεχίζουν να εθελοτυφλούν μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η ακολουθούμενη πολιτική.

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θα επιτρέψουμε την πτώχευση και το ξεπούλημα των ασημικών της Εταιρείας.

 

Εμείς που δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό στους χώρους δουλειάς κάτω από δύσκολες συνθήκες - και για όλους εκείνους που είτε έχασαν τη ζωή τους στα ογδόντα (80) θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα, είτε υποφέρουν ή βασανίστηκαν από επαγγελματικές ασθένειες - δεν θα δεχτούμε ούτε θα ανεχτούμε το κυριολεκτικά ατιμωτικό σβήσιμο των μηχανών της ΛΑΡΚΟ.

 

Η εξηντάχρονη συνδικαλιστική ιστορία της ΛΑΡΚΟ είναι ο φάρος του αγώνα μας, όχι για προνόμια ή εύνοιες, αλλά για το δικαίωμα στην εργασία και την προοπτική μιας Βιομηχανίας που έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε σοβαρό εγχείρημα παραγωγικής ανασυγκρότησης του Τόπου μας.

 

Μαζί με τη ΛΑΡΚΟ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας, μαζί με το πραγματικό και πρότερο εθνικό συμφέρον της βιομηχανικής παραγωγής...

 

 

Συναδελφικά Δάκε Λάρκο

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους