Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ρε, μήπως είσαι Συριζαίος;

Κλείσαμε αισίως ενάμιση χρόνο από την ημέρα που γλιτώσαμε από την «πρώτη φορά αριστερά», την οποία περίμεναν ως μάνα εξ ουρανού εκατομμύρια Έλληνες, η οποία όμως στην πράξη αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών όλων εκείνων που την ψήφισαν (2 φορές παρακαλώ) για να μας σώσει.

Και δώσαμε το πηδάλιο της χώρας σε μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, η οποία φρόντισε αμέσως αμέσως να σχηματίσει μια κυβέρνηση «αρίστων», σκορπώντας παντού αισιοδοξία για το μέλλον της γονατισμένης χώρας μας.

Δεν ξέραμε; Δεν ρωτούσαμε;

Και γιατί το λέω αυτό;

 

 

 

Διότι πολλοί εξ ημών που στηρίξαμε την ΝΔ του Κυριάκου (εγώ μάλιστα γράφτηκα κιόλας για να τον ψηφίσω ως αρχηγό) άλλα περιμέναμε κι άλλα βλέπουμε.

Χοντρικά περιμέναμε να σφίξουν τα λουριά της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι μια από τα ίδια, με την εγκληματικότητα μάλιστα των ανηλίκων να χτυπάει κόκκινο.

Η ανομία, την οποία εκτρέφει η θεσμοθετημένη ατιμωρησία είναι στα ύψη.

Οι φυλακές συνεχίζουν να αδειάζουν, οι σκληροί βαρυποινίτες συνεχίζουν να παίρνουν άδειες, οι διάφοροι συλληφθέντες συνεχίζουν να αφήνονται ελεύθεροι με ορισμό δικάσιμου του Αγίου Φούφουτου ανήμερα και κάπου στο βάθος ο Παρασκευόπουλος χαχανίζει…

Για να μην αναφερθώ στις διαδηλώσεις και στις πορείες, οι οποίες τώρα επιβλέπονται από διαπραγματευτές και ειδικό άοπλο αστυνομικό σώμα με ντιζάιν μπουφάν και σφυρίχτρες.

Περιμέναμε επίσης να μπει μια τάξη στο «λαθρομεταναστευτικό», κι εκεί όντως η κυβέρνηση κάτι έκανε, και μάλιστα περηφανεύεται γι’ αυτό.

Τι έκανε; Φρόντισε να αποφορτιστούν τα νησιά, μεταφέροντας (κρυφίως συνήθως) χιλιάδες «πρόσφυγες» στην ενδοχώρα. Ακόμη και σε χοτ σποτς που στήνονται στα σύνορά μας!

Παράλληλα, ενίσχυσε τα αεροδρόμια με Γερμανούς αστυνομικούς, μη τυχόν και ξεφύγει κανένας Νεπαλέζος προς την Ευρώπη.

Όχι… τους θέλουμε εδώ για μπόλιασμα, όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας τον Κουράκη ή τον Σκουρλέτη στα καλύτερά τους…

Τι άλλο περιμέναμε; Να αναθεωρηθεί η κατάπτυστη Συνθήκη των Πρεσπών, κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, όσο και αν την καταπατούν οι φίλοι γείτονες, με την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει όσους επιμένουν σε αυτό ως «γραφικούς» κλπ.

Ξεχνώντας ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωναν τότε και δεχόντουσαν επιθέσεις από τα ΜΑΤ του σέξι Αλέξη, ήταν στην πλειονότητά τους πούροι νεοδημοκράτες, έχοντας τη στήριξη των μεγαλόσχημων του κόμματος.

Τώρα είναι «ψευτοπατριώτες»…

Κάτι ανάλογο και στα ελληνοτουρκικά, όπου όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος το πάει λάου λάου για Χάγη, μπορεί και για συνεκμετάλλευση, υλοποιώντας αργά αλλά σταθερά το διαχρονικό όραμα του ΓΑΠ και της Ντόρας.

Κι αν στην πορεία χάσουμε διάφορα κεκτημένα, δεν βαριέσαι, που να τρέχουμε να πολεμάμε τώρα για μια δυο βραχονησίδες…

Μιλάμε για πατριώτες. Για δεξιούς νοικοκυραίους, που βάζουν την πατρίδα πάνω απ’ όλα.

Έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό δεν τους ψηφίσαμε; Χα χα χα…

Έχει όμως ένα μεγάλο ελαφρυντικό η κυβέρνηση. Την πανδημία, που μας ήρθε από το πουθενά.

Η οποία άλλαξε τα πάντα όλα.

Και την οποία η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται στο έπακρο για να ψηφίσει-περάσει διάφορα νομοθετήματα (μεταρρυθμίσεις τα ονομάζει) μέσω κοινοβουλευτικής τηλεδιάσκεψης, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς.

Και αυτό συμβαίνει πρώτον διότι ό,τι και να πει η αντιπολίτευση κανείς δεν την ακούει αφού θα χρειαστούν πολλά ακόμη τέρμινα για να επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, και δεύτερον επειδή τα ΜΜΕ που συνήθως όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν τώρα απλά παίζουν τον ρόλο του γραφείου τύπου του Μαξίμου, μπουκωμένα από εκατομμύρια ευρώ, δωράκι για την «αντικειμενικότητά» τους.

Όπως εκατομμύρια ευρώ εισπράττουν (πάντα νομότυπα) κι άλλες επιχειρήσεις, συνήθως εκείνες που ανήκουν σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, ή είναι κρητικές, π.χ. ο νέος επίσημος εθνικός (πλην όμως ιδιωτικός) αερομεταφορέας μας, που τσίμπησε 120 εκατομμύρια την ώρα που άλλες επίσης ελληνικές αεροπορικές εταιρίες φλερτάρουν με τη χρεοκοπία, χωρίς ούτε ένα ευρώ βοήθεια.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τη γενναιόδωρη οικονομική στήριξη στη ΦΡΑΠΟΡΤ, αποδεικνύοντας ότι το «φιλελεύθερο» μοντέλο που ακολουθεί η χώρα θέλει τους ιδιώτες μόνους στα κέρδη, αλλά μαζί με όλους μας στις ζημιές.

Παράλληλα, μιας και το θυμήθηκα, ψηφίστηκε και νόμος του κράτους που για πρώτη φορά (μοναδικό φαινόμενο στα παγκόσμια τεκταινόμενα) καταργεί τους κρατικούς ελέγχους στα αεροδρόμια, αφήνοντας ανεξέλεγκτες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτά και έκθετους τους επιβάτες σε κινδύνους ασφάλειας (safety), αφού κανείς δεν θα ελέγχει την τήρηση των αυστηρών όρων που απαιτούνται για ασφαλείς αερομεταφορές.

Λεπτομέρειες θα μου πείτε… εδώ καιγόμαστε και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μας σώσει από τον κορωνοϊό, κι εσύ ασχολείσαι με τρίχες;

Εδώ έχει διορίσει αριθμό ρεκόρ μετακλητών και μάλιστα με υπερεξουσίες μπας και μπει μια τάξη στο κράτος, κι εσύ γκρινιάζεις;

Εδώ ο Νικ Χαρντ τρέχει και δεν φτάνει μπας και εμβολιαστούμε όλοι ως το 2024, κι όχι μόνο οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι μετακλητοί και οι κλακαδόροι…

Εδώ ο Άδωνις, ο δαιμόνιος υπουργός Υπανάπτυξης δεν κοιμάται τα βράδια, τρέχοντας από στούντιο σε στούντιο από τα άγρια χαράματα, ανακοινώνοντας ό,τι μέτρο του προτείνουν οι ειδικοί, απειλώντας με «κλείσιμο» των πάντων αν δεν συμμορφωθούμε, αναιρώντας αποφάσεις που πάρθηκαν στο πόδι, επιβάλλοντας τα όποια απαραίτητα μέτρα λειτουργίας της χειμαζόμενης αγοράς μπας και επιβιώσουμε ως έθνος, κι εσύ τρώγεσαι με τα ρούχα σου;

Εδώ ο πρωθυπουργός μας κάνει τομές, επισκεπτόμενος ακόμη και το «κόκκινο νησί», για να επιβλέψει από κοντά τους εμβολιασμούς και τη σωστή τήρηση των μέτρων social distancing, κι εσύ αντί να χειροκροτείς στηλιτεύεις;

Μήπως είσαι και εσύ Συριζαίος ρε;

Αυτή είναι η νέα γραμμή άμυνας, εκπορευόμενη από τους επικοινωνιολόγους του Μαξίμου, επαναλαμβανόμενη καθημερινά τόσο από «έγκυρα» σάιτς και επιφανείς opinion makers, όσο και από άσημους κλακαδόρους λιβανιστές των σόσιαλ μύδια.

Κάτι που μου θυμίζει την αντίστοιχη γραμμή άμυνας των συριζοτρόλ, τότε που όποιον δεν συμφωνούσε με την στιβαρή εθνική γραμμή του Αλέξη, τον βάφτιζαν «φασίστα» και «ακροδεξιό».

Μια από τα ίδια δηλαδή, κι ας περιμέναμε κάποιοι αιθεροβάμονες ότι τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο με τον γόνο που στηρίξαμε.

Για κάποιους όντως άλλαξαν.

Για τις χιλιάδες των μετακλητών που λέγαμε και για όλους εκείνους που έχουν μπει με το σπαθί τους στη λίστα χρηματικής ενίσχυσης των δραστηριοτήτων τους, ΜΜΕ, φίλοι επιχειρηματίες, Γερμανοί κερδοσκόποι κ.ά., με μόνο αντάλλαγμα την υποχρέωση να βαράνε παλαμάκια μέχρι να μελανιάσει το χέρι τους, οπότε μετά θα πάρουν κι άλλη εξίσου γερή δόση (κρατικού) χρήματος.

Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν…

ΥΓ-Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε φιλικό κομματικό «τσιμπούσι» σε μπαλκόνι, με άλλους 20-30 βαλέδες, καταπατώντας τα μέτρα που ισχύουν για τους κοινούς θνητούς, με τους επαγγελματίες απολογητές να μας λένε πως ναι, δεν τρέχει τίποτα, όλοι είναι εμβολιασμένοι, τηρούσαν τα μέτρα υγιεινής, κρατούσαν αποστάσεις!, φορούσαν μάσκα όσο δεν έτρωγαν, κλπ.

Τότε γιατί δεν ανοίγουν και την εστίαση, εφόσον τηρηθούν τα αντίστοιχα μέτρα στις ταβέρνες και στα μπαρ; Ερώτημα…

Το εν λόγω θέμα δημοσιοποιήθηκε και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, όπως π.χ. στην εφημερίδα Guardian. Τα δικά μας ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα, προτιμώντας να ασχοληθούν με τον άνδρα παλαιάς κοπής Χαϊκάλη, και τους διάφορους «αυνάνες» θιασάρχες… αυτούς τους πυλώνες του νεοελληνικού πολιτισμού.

 

Απο: antinews.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους