Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡίΔΑΣ 

ΑΡ ΕΓΚΡ ΑΠΟΦΑΣΗΣ·!06/84

 

ΑΡ ΤΗΛ  22330/44437 ΑΡ ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com  

ΛΑΡΥΜΝΑ    2/6/2021

Αρ. Πρωτ.: - 74 -

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Τρίτη 1" Ιουνίου 2021. μετά την πίεση που δημιούργησαν, τόσο η απεργία 25 του Μάη, όσο και η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα Σωματεία στις 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Στρατινάκη και τον διευθυντή του Υπουργείου.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η σωστή απόφαση της συνέλευση μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα αυτό που μας είπανε είναι ότι...

 

 

 

 

«δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, το μόνο διασφαλισμένο που υπάρξει μέχρι στιγμής είναι η αποζημίωση όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με το νόμο του Ν.4093/2012 και προς συνταξιοδότηση θα μπουν μόνο όσοι συνάδελφοι έχουνε κλείσει το 59ο έτος της ηλικίας τους», «για τους συναδέλφους που είναι στην ηλικία 55 με 59, αν δεν απορροφηθούν, θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόγραμμα γέφυρας επανένταξης στην εργασία».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους «δεν μπορούν να μας πουν τίποτα πιο συγκεκριμένο αν δεν δούνε σε ποιο επενδυτικό σχήμα θα καταλήξει η ΛΑΡΚΟ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν, υποθέτουν, ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι σε θέση να αρχίσουν να μας μιλάνε πιο συγκεκριμένα».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά από 17 μήνες κινητοποιήσεις η αντοχή που έχουν δείξει οι εργαζόμενοι έχουν φέρει κάποια μικρά αποτελέσματα. Από εκεί που μας λέγανε ότι «δεν δικαιούμαστε καθόλου αποζημίωση», τώρα μας λένε ότι «θα πάρουμε (τα ψίχουλα) που δίνει ο Ν.4093/201».

 

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να διασφαλιστούν η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματα μας . 

 

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

 

Σε αυτή τη βάση τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας με τα εξής θέματα:

      Αποτίμηση της συνάντησης και των κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος. Σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα.

      Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στην πανελλαδική στις 10 Ιουνίου 2021. Ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα.

      Ορισμός ημερομηνίας εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης.

 

 

                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους