Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΕΝΩ.ΣΗ - Το θέμα δεν είναι οτι έχουμε γκρίνια για το ποιος θα πάρει την καρέκλα και ποιος οχι, υπαρχουν γκρινιες...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο πως ακριβώς είχαν οι τοποθετήσεις.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η τροπολογία που ψηφίστηκε και κάνει λόγο για παράταση των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων και τους  τροπους με τους οποίους θα διεξάγονται οι εκλογές στα σωματεία. Η εισήγηση του προέδρου ήταν να γίνει χρήση του νόμου και να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Οκτώβρη. Με αυτή τη γραμμή συμφώνησαν όλοι εκτός των Σαρηγιάννη, Πολίτη και Ζυγογιάννη.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης λοιπόν ας δούμε τι λέει ακριβώς ο νόμος στα ζητήματα που μας ενδιαφέρουν:

 

 

 

 

Άρθρο 133                                     

Παράταση θητείας διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων

 

«1. Η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του άρθρου 9 (...) παρατείνεται έως την 31 η. 10.2021, εφόσον στο μεταξύ δεν διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων.

2. Εξαιρετικά, έως την 31 η.10.2021 οι συνεδριάσεις των διοικητικών οργάνων των ανωτέρω οργανώσεων και νομικών προσώπων δύνανται να διεξάγονται και οι αρχαιρεσίεο να διενεργούνται, μετά από απόφαση των αρμόδιων οργάνων διοίκησης τους, και ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, ανεξαρτήτως των καταστατικών προβλέψεων.».

 

Με απλά λόγια ο νόμος δίνει τη δυνατότητα παράτασης στα σωματεία εφόσον θέλουν να διεξάγουν τις εκλογές ηλεκτρονικά. Σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει την διεξαγωγή των εκλογών αν τηρηθεί ένα πρωτόκολλο ασφαλείας και αυτό αποσαφηνίζεται πλήρως με το άρθρο 87 που περιγράφει πως θα γίνεται η ψηφοφορία.

 

Άρθρο 87 Ψηφοφορία

 

1. Η ψηφοφορία γίνεται είτε διά φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων...... κλπ

Η επιχειρηματολογία των όσων συμφωνήσαν με την παράταση του ΔΣ ήταν ότι εκκρεμεί συνάντηση με την κυρία Στρατινάκη και οι εξελίξεις τρέχουν και δεν θα πρέπει να μπούμε σε διαδικααία εκλογών. 

Επίσης στην ανακοίνωση του ΔΣ που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας λέγεται μεταξύ άλλων |.......... ότι δεν είναι εποχές για γκρίνιες και κόντρες για το ποιος θα πάρει καρέκλα και ποιος θα την αφήσει".

Το θέμα δεν είναι οτι έχουμε γκρίνια για το ποιος θα πάρει την καρέκλα και ποιος οχι υπαρχουν γκρινιες και ο κόσμος εχει αγανακτησει ειναι γιατί έχουμε ενα Δ.Σ το οποίο εκλεγμένο από το 2018 και βρίσκεται σε παράταση από την 25η Νοέμβρη του 2021.Συμφωνούμε ότι σωστά δόθηκε  προηγούμενη παράταση λόγο covid -19 γιατί όυτως ή άλλως μεσούσης της πανδημίας δεν διορίζονταν δικαστικοί αντιπρόσωποι. Αυτό δε συμβαίνει τώρα και οι εκλογές μπορει να γίνουν κανονικά!

 

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η στάση του κόσμου στις τελευταίες δυο κινητοποιήσεις με την μή συμμετοχή του δείχνει ότι κουράστηκε και αν μη τι άλλο υπάρχει έλλειψη  εμπιστοσύνης. Το ζήτημα είναι ότι αν χρειαστεί να παλέψουμε τους επόμενους μήνες θα πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και συντονισμένα. Η άποψη μας είναι ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα καινούργιο ΔΣ και με μία εντολή που θα δοθεί από τον κόσμο αδιαμφισβήτητα για να προχωρήσουμε αγωνιστικά.

 

Επειδή όντως οι εξελίξεις τρέχουν και τους επόμενους μήνες πιθανόν να έχουμε νέα δεδομένα για οποιοδήποτε θέμα θα επανέλθουμε..

                 Λάρυμνα 22 Ιούνη 2021

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους