Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Έχοντας περισσότερες αντοχές από την έναρξη του αγώνα, θα Συνεχίσουμε...

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

Αρ. Πρωτ. -146-                           ΛΑΡΚΟ 28/09/2021

                                           Ανακοίνωση


Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχει ζορίσει Κυβέρνηση και επενδυτές, Μέχρι σήμερα αναχαιτίσαμε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, απολύσεις, διαθεσιμότητες, μεγάλο κομμάτι των μισθολογικών περικοπών. Με ακμαίο το ηθικό, ακουμπώντας στην τεράστια αλληλεγγύη των εργαζομένων της χώρας μας, θα συνεχίσουμε μέχρι να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, όλες οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα μας, ο μόχθος που μας χρωστούν ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι.



Συνάδελφοι. Αγάντα και τους φάγαμε!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα «βρήκε σκούρα» μαζί μας Πολίτικα έχει χάσει. Δεν κατάφερε" να κοροϊδέψει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και το σύνολο του ελληνικού λαού. Μέσα από των αγώνα και την αλληλεγγύη που εκφράζεται την αποκαλύψαμε. Είναι εκτεθειμένη που εκποιεί τη μοναδική νικελοβιομηχανία στην Ευρώπη, τα μοναδικά Μεταλλεύματα και δεν έχει διασφαλίσει ακόμη τόσο την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, όσο και τις θέσεις εργασίας.

Η κυβερνηση της Νέας Δημοκρατίας τα «βρήκε σκούρα» μαζί μας. 

 

 

Πολίτικα εχει χασει. Δεν κατάφερε να κοροϊδέψει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και το σύνολο του ελληνικού λαού. Μέσα από των αγώνα και   την   αλληλεγγύη   που   εκφράζεται   την αποκαλύψαμε. Είναι εκτεθειμένη που εκποιεί τη μοναδική νικελοβιομηχανία στην Ευρώπη, τα μοναδικά Μεταλλεύματα και δεν έχει διασφαλίσει ακόμη τόσο την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, όσο και τις θέσεις εργασίας.

Πριν  22  μήνες   αποκαλούσε  την  ΛΑΡΚΟ «υπερχρεωμένη».  Εμείς όμως αποκαλύψαμε με στοιχεία   πως   αυτό   το   χρέος   είναι   εικονικό, μεθοδευμένο και στόχο είχε την εκποίηση. Π.χ.:


•        Αν η ΛΑΡΚΟ πλήρωνε το ρεύμα όσο οι υποψήφιοι επενδυτές (30 ευρώ αντί.για 70 pius την MWH), τότε η ΔΕΗ είναι να επιστρέψει στη ΛΑΡΚΟ πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

•        Η ΛΑΡΚΟ ουδέποτε είχε πάρει ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά ταύτα της απέδωσαν 160 εκατομμύρια πρόστιμο νια «παράνομες κρατικές ενισχύσεις», «πρόστιμο» που όπως λένε «θα σβηστεί μόλις εκποιηθεί».

•        Αν οι διοικήσεις που είχε διορίσει η κυβέρνηση της Νέας Δηυοκρατίας την περίοδο 2006-2009 δεν έδιναν μεθοδευμένα την παραγωνή της ΛΑΡΚΟ στη μισή τιυή. τότε η ΛΑΡΚΟ θα είχε απόθεμα πάνω αττό μισό δις και με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προσφέροντας δκ ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Πάνω από 3 δεκαετίες οι ερναζόμενοι προτείνουν την παραπέρα ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ μέσα από παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, διαχωρισμό του κοβαλτίου κ.α.. Μέχρι χθες μας έλεναν «δεν γίνονται». Σήμερα, οι επενδυτές ενδιαφέρονται νια αυτόν τον πλούτο, είτε νια την παραγωγή στην χώρα hoc , είτε στο εξωτερικό. Σε αυτή την κατάσταση είναι συνυπευθυνες όλες οι κυβερνήσεις, με οποιονδήποτε συνδυασμό ή απόχρωση κι αν κυβέρνησαν. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως συνεχιστής όλων των προηγούμενων και σε κοινή κατεύθυνση με την Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε τη ΛΑΡΚΟ σε Εκκαθάριση για να την εκποιήσει.

Όταν ξεκίνησε η εκκαθάριση ήταν σε λειτουργία: 5 Καμίνια (σήμερα μετά βίας δουλεύουν τα 2), 4 περιστροφικές (μετά βίας δουλεύουν οι 2) , όλα τα μεταλλεία (κάποια έχουν σταματήσει .την

εξορυξη                       και   _______ τα  „_   υπόλοιπα υπολεπουργούν) Υλοποιούνταν                       σχεδιασμός συντήρησης των εγκαταστάσεων αν (σήμερα οι υπόλοιπες εγκαταστσεις δεν είναι σταματημένες είναι διαλυμένες στην κυριολεξία π.χ. καμινάδα, σκεπή κτλ. οτι χαλά εγκαταλείπεται, γκρεμίζεται, ενώ παράλληλα οι αποθήκες ανταλλακτικών είναι άδειες, δεν υπάρχει ούτε βίδα),

Από την ώρα που η ΛΑΡΚΟ μπήκε σε εκκαθάριση έχουν δοθεί 52 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό (για πρώτη φορά στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ), 16 εκατομμύρια έχουν αρπαχτεί από τους μισθούς των εργαζομένων, 15 εκατομμύρια από τις πωλήσεις υποπροϊόντων και αναμένονται άλλα 22 εκατομμύρια που χρωστά ο οργανισμός ρύπων στην ΛΑΡΚΟ . Σύνολο 104 plus εκατομμύρια.

Κάνοντας   την   πρόσθεση   και   νωρίς   να υπολογίζουμε   την   παρανωνή   που   πουλήθηκε (περίπου άλλα 100 εκατομμύρια), επί της ουσίας έχουν δοθεί 104 plus εκατομμύρια εςτρά νια να απαξιωθεί η ΛΑΡΚΟ μένρι τελικής πτώσεως.

Μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης ο τεράστιος -δισεκατομμυρίων- πλούτος της ΛΑΡΚΟ δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα «μπάζα»(έτσι αποκαλούσαν την σκόνη),·" σήμερα τα υπολογίζουν σε 35.000 τόνους νικελίου. Δηλαδή, αν παραχθούν με τις σημερινές τιμές, πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ (ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς οι τιμές θα διπλασιαστούν μέσα στο επόμενη διετία).


Η   κυβέρνηση   έσπασε   τα   μούτρα   της.

Αποκαλούσε τη ΛΑΡΚΟ «βαρέλι δίχως πάτο» και σήμερα κάνει «τον βοηθό του ταβερνιάρη» στους επενδυτές, δεν προλαβαίνει να τους «σερβίρει το νέκταρ που έχει μέσα το βαρέλι» της ΛΑΡΚΟ. Οι επενδυτές όσο βλέπουν και καταγραφούν τον τεράστιο πλούτο τσακώνονται. Ο κίνδυνος να τη φτάσουν μέχρι και στην πτώχευση, στο οριστικό κλείσιμο για να μπορούν να κάνουν τη μοιρασιά με άλλα κριτήρια, είναι υπαρκτός. Αλλα δε θα τους αφήσουμε!

Οι «κακομαθημένοι» εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, όπως μας αποκαλούσαν, είμαστε όρθιοι, αγκάθι στα σχέδια τους. 22 μήνες αντέξαμε" είμαστε όλοι μέσα στην εργασία μας και γνωρίζουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους και όχι μόνους. Επειδή το γνωρίζουν αυτό, τα «παπαγαλάκια» έχουν αναλάβει να μας «δηλητηριάσουν», να μας διασπάσουν, με στόχο να είμαστε στην αναμονή, στην αγωνία και να παρατηθούμε από τον ανώνα.

Με πολύμορφες ενέργειες, αναλαμβάνοντας ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου μας λένε:

«Να πάρουμε αυτά που μας δίνει η κυβέρνηση γιατί θα τα χάσουμε όλα». Αλήθεια, τι θα χάσουμε; Τι μας δίνει; Επί της ουσίας μας λεν να παραδώσουμε το όπλο που τους πονάει, το ότι δεν αφήνουμε τη δουλειά, τα δικαιώματα μας και να συζητήσουμε επί του σφαξίματος, να πετάξουμε στα   «σκουπίδια»   22   μήνες   αγώνα   και   να συζητήσουμε επί του σφαξίματος, να πετάξουμε στα «σκουπίδια» 22 μήνες αγώνα και να ζητήσουμε εμείς την απόλυση μας.

«Θα μας βγάλουν στη σύνταξη από τα 52,  θα κάνουν μετατάξεις, θα μας δώσουν Ασπίς, Generaly, αποζημιώσεις κλπ» Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι αυτοί που θεσμοθέτησαν τη σύνταξη στα 70. θα συνταξιοδοτήσουν στην ΛΑΡΚΟ από τα 52,  Η κυβέρνηση   και   ο   πρωθυπουργός,   που   ως υπουργός εσωτερικών έκανε μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο δηυόσιο τομέα, οι υπουργοί που απολύουν ακόμα και τις καθαρίστριες στα υπουργεία τους, στην ΛΑΡΚΟ θα κάνουν μετατάξεις! Η κυβέρνηση που νομοθέτησε την απόλυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ νωρίς αποζημίωση, θα μας τα δώσει τριπλά, αρκει' να «σταματήσουμε τους αγώνες»!

Ωραία. Ενώ είναι έτσι, τότε γιατί η Κυβέρνηση βάζει αυτούς ως κυβερνητικούς εκπροσώπους και δεν βάζει τον επίσημο Κυβερνητικό εκπρόσωπο (που είναι και εκλεγμένος από τον νομό μας), να τα πει δημόσια; (Μάλλον είναι σεμνοί και ταπεινοί, δεν θέλουν... προβολή). Και αν η Κυβέρνηση δεν θέλει δημοσιότητα για το «καλό έργο» που θα πράξει στην ΛΑΡΚΟ, στο κάτω - κάτω γιατί δε δίνει γραπτώς τα σχέδια της μέσω του ο υπουργού οικονομικών (που επίσης είναι εκλεγμένος από τον νομο μας και μαλιστα έχει  αναλάβει και την διαπραγμάτευση με τους εργαζομένους): Γιατί;

ζούμε την γελοιότητα λες και παίζουμε το θέατρο του παραλόγου. Τους έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες. Στους εργαζόμενους στα λιπάσματα Καβάλας   ακολουθούν   την   ίδια   τακτική,   στους ρετσινάδες στην Εύβοια τα ίδια. Τους έκαψαν με μπουνάτσα και τώρα τάζουν σύνταξη από τα 14 έτη, αποζημίωση  εισοδήματος  για 40  έτη  και  θέση λιμενεργάτη στο Καρπενήσι. Και το τάξιμο δεν το κάνει  η  Κυβέρνηση  αλλά  τα   κατά   τόπους «παπαγαλάκια», όπως και εδώ, τα δικά μας. Κατ'εντολή της Κυβέρνησης «βεβαίως - βεβαίως».

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Tους γνωρίζουμε όλοι δεκαετίες τώρα. Mας έχουν Φλομώσει στο ψέμα και την παραπληροφόρηση, χθες, σήμερα κα» αύριο.    Είναι αυτοί που από τη μία χειροκροτούσαν όταν ερχόντουσαν οι διοικήσεις, όσο έμεναν αυτές στην ΛΑΡΚΟ συνδιοικούσαν με το αζημίωτο για την πάρτη touc και μετά, νια να βνάλουν λάδι την εκάστοτε Κυβέρνηση, touc έβριζαν. Έτσι κάνουν και τώρα,

Η Κυβέρνηση έχει ζοριστεί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, Οι βουλευτές της και οι παρατρεχάμενοι στις τοπικές κοινωνίες είναι εκτεθειμένοι για το έγκλημα που ψήφισαν και στήριξαν Προσπαθούν να «βγάλουν την ουρά τους απ έξω». Κρύβονται, κάνοντας ερωτήσεις στην βουλή (μας υποτιμούν, η Κυβέρνηση, ρωτά την Κυβέρνηση) και προπαγανδίζοντας διάφορα μυθοπλασίας σενάρια.

«Ρίχνουν στάχτη στο μάτια» ότι τάχα ενδιαφέρονται.

Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Σε αυτήν την βάση το Συνδικάτο μας θα πάρει πολύμορφες πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις τόσο οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής μας, όσο και όλη η εργατική τάξη εντός και εκτός της χώρας μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ σε συντονισμό για τον σχεδιασμό και υλοποίηση νέων αγώνων» Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης. 

Έχοντας περισσότερες αντοχές από την έναρξη του αγώνα,

θα Συνεχίσουμε!

Θα κερδίσουμε!

 

 

              ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους