Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΕΝΩ.ΣΥ. - Δε βγαίνουν τα κουκιά... Και έτσι υιοθετώντας το "ορφανό" νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μαζέψετε παραπάνω ψήφους...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΕΝΩ.ΣΥ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στο ίδιο έργο θεατές... Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Δυστυχώς σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την εταιρία, σε μία περίοδο που γίνεται προσπάθεια να κατευνάσουν τα πάθη και να μονιάσουμε τον κόσμο, για μία ακόμη φορά οι συνήθεις ύποπτοι "αγωνιστές" της αριστεράς τραγουδούν στο ίδιο μοτίβο.

Όχι συνάδελφοι! Δεν είμαστε ούτε ΔΑΚΕ 3 ούτε ΠΑΣΚΕ 2 ούτε οτιδήποτε άλλο θέλουν να φαντάζονται οι συνάδελφοι του "πρώην" ΕΑΜ.

Είμαστε ένωση εργαζόμενων από όλα τα πόστα του εργοστασίου και δεν παίρνουμε γραμμή από κανένα πολιτικό χώρο. Έχουμε τις απόψεις μας, έχουμε τις προτάσεις μας και πς κοινοποιούμε άφοβα στους εργαζόμενους με προβληματισμό προσπαθώντας συλλογικά να πάρουμε αποφάσεις πέρα και έξω από κάθε πολιτική γραμμή.

Εμείς αποφασίζουμε κάθε φορά πως θα κινηθούμε και οι απόψεις μας δεν λογοκρίνονται ούτε τσεκάρονται από κανένα πολιτικό γραφείο.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι όποιος δεν είναι κομμουνιστής και «αριστερός αγωνιστής» δεν έχει δικαίωμα στον αγώνα. Θα πρέπει πρώτα... 

 

 

 

 

να μας"βαφτίσει" το ΚΚΕ και μετά να αγωνιστούμε. Να αγωνιστούμε βέβαια κάτω από αυτούς και έχοντας πρώτα πάρει το χρίσμα... Ας μας πουν οι συνάδελφοι του "πρώην" ΕΑΜ που δεν έχουν κομματικές ταμπέλες γιατί κλείσανε τόσα και τόσα εργοστάσια στο πρόσφατο παρελθόν; Από τον καλό αγώνα που ξέρουν μόνο αυτοί να κάνουν;

Προφανώς συνάδελφοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είστε πολύ καλοί στο να διοργανώνετε φιέστες με μπουζούκια και κλαρίνα, αλλά μέχρι εκεί. Στην πραγματικότητα ζείτε σε έναν άλλον «κόκκινο» πλανήτη... εκεί όπου επικρατεί φτώχεια και ανεργία.

Το πόσο «δημοκρατικά» λειτουργεί το "πρώην" ΕΑΜ μπορεί κανείς να το καταλάβει αν θυμηθεί τι έγινε στην απεργία που αποφασίστηκε δια ανατάσεως της χειρός έξω από το καφενείο του Βέλιου και χωρίς κάλπη (!!!) με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εργαζόμενων από αντίδραση να μπει στο εργοστάσιο. Μην τα ξεχνάμε αυτά!

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, είναι κατά πόσο είναι διατεθημένοι οι συνάδελφοι του "πρώην" ΕΑΜ να σεβαστούν την γνώμη της πλειοψηφίας που δεν θα θέλει να «....γκρεμίσει την πύλη του εργοστασίου την επόμενη των εκλογών....»

Θα πρέπει λοιπόν συνάδελφοι έστω και την ύστατη ώρα να καταλάβετε ότι δεν είστε οι μόνοι αγωνιστές στο εργοστάσιο. Δεν μπορούμε όλοι να μπούμε στην λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Οι διαφωνίες δεν λύνονται πνάζοντας το εργοστάσιο στον αέρα με το καλημέρα. Εξαντλούμε πρώτα κάθε περιθώριο διαλόγου! Αν πρέπει η όχι να το κάνουνε Κούγκι εδώ μέσα, αυτό είναι μια απόφαση που θα την πάρουμε όλοι μαζί και μέσα από κάλπη.

Πρώτα θα πρέπει να θέσουμε τους αδιαπραγμάτευτους στόχους μας χωρίς καμία υποχώρηση.

Ποιος είναι αυτός που διαφωνεί στο να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία: Ποιος διαφωνεί στο ότι θα πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους μέχρι τελευταίου ευρώ όλα όσα τους οφείλονται!

Κανείς! Όλα αυτά μας ενώνουν δεν μας διχάζουν. Δεν χρειάζεται να είσαι «αριστερός αγωνιστής» για να το καταλάβεις!

Μην μπαίνετε στην διαδικασία να μπερδέψετε τον κόσμο λέγοντας πως είστε «... ο μόνος συνδυασμός που πιστεύει στον αγώνα και στην ενότητα των εργαζόμενων..» Το χάνετε πριν καλά καλά το αρχίσετε. Υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που ανησυχούν και επιθυμούν κι αυτοί την ένωση των εργαζόμενων.

 

Μήπως δεν έχετε τελικά σκοπό να κουβεντιάζετε μαζί με τους εργαζόμενους; Μήπως την

πάτε άλλου την «δουλειά» τελικά;

Τώρα όσων αφορά στον «τίμιο» αγώνα που κάνετε....

Δεν περπατάτε μόνο εσείς το χώρο εργασίας δεν μιλάτε μόνο εσείς με τους εργαζόμενους. . Και μην νομίζετε ότι τρώμε χόρτο εδώ μέσα... Βλέπουμε και μαθαίνουμε πως κινήστε. Γνωρίζουμε την επιχειρηματολογία σας...

Εσείς που ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για ορθές διαδικασίες για πείτε μας π δουλειά έχει ο προϊστάμενος της καρδιάς του εργοστασίου σε αυτό το ψηφοδέλτιο;

Αναρωτιόμαστε συνάδελφοι, δεν επηρέασε εργαζόμενους εκμεταλλευόμενος τη θέση που έχει για να βρει υποψηφίους; Αν κρίνουμε από τις συμμετοχές καλά τα πήγε. Προϊστάμενος είναι αυτός! Προφανώς συνάδελφοι, είστε πολύ καλοί στο λόγο αλλά όχι στην πράξη.

Ήρθατε 10 μέρες πριν τις εκλογές να μας πείτε ότι κατεβάζετε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ξέρετε γιατί συνάδελφοι; Γιατί προφανώς αντιληφθήκατε ότι δε βγαίνουν τα κουκιά... Και έτσι υιοθετώντας το "ορφανό" νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μαζέψετε παραπάνω ψήφους.

Με ποιον λοιπόν συνεργάζεστε; Με αυτόν που σας αποκαλούσε "...ψεύτες και συκοφάντες...:" Με ένα γραμματέα που έχει περάσει από όλα τα ψηφοδέλτια και όλες πς παρατάξεις από λίγο..; Ο μόνος λόγος αυτής της ένωσης λοιπόν είναι η καρέκλα!   Ε ρε τι σου είναι αυτή η καρέκλα!

Τώρα για την ΔΑΚΕ και τον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣ, τι να πει κανείς. Είναι "επαγγελματίας" ο άνθρωπος....Δεν νομίζουμε να χρειάζονται συστάσεις. Είναι φίρμα! Έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι πλέον... Θα πούμε δυο κουβέντες μόνο.

-Το κράνος, τα αρβύλα και η φόρμα εργασίας είναι εκεί στην θέση τους...

-Επειδή έχει πάνω από δέκα χρόνια να εργαστεί πιθανόν να έχει ξεχάσει και το αντικείμενο

εργασίας του... Έχουμε όλη την καλή διάθεση να του δείξουμε την δουλειά από την αρχή.

Τέλος λοιπόν στα λόγια! Ήλθε η ώρα των έργων! Σταματάμε να απαντάμε σε ανακοινώσεις με θεωρίες - λα απολογίες! Είμαστε ανεξάρτητοι! Δώστε μας την δύναμη την επόμενη μέρα των εκλογών να ξαναφτιάξουμε ένα υγείες Σωματείο Εργαζόμενων Λάρκο!

Ζητάμε αυτοδυναμία και η μόνη συνεργασία που θα γίνει θα είναι με τους εργαζόμενους!!!


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους