Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε.Ε.Λ - Κατηγορούν εμάς ότι «θα κλείσουμε το εργοστάσιο με τους αγώνες» και όχι την...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Α.Ε.Ε.Λ.

Δεκέμβρης 2021 

Συνάδελφοι της ΕΝΩ.ΣΥ. (ΔΑΚΕ 3) ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!! 

Ο πανικός δεν ήταν ποτέ κάλος σύμβουλος .Στην ανακοίνωση σας είναι ξεκάθαρος ο πανικός που έχει πιάσει την κυβέρνηση,τους επενδυτές και τους διευθυντές που έχουν διορίσει για να «στρώσουν το δρόμο»της ανεργίας και της εργασίας χωρίς δικαιώματα. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να αλλάξουν ριζικά τη Διοίκηση του Σωματείου στην κατεύθυνση ενότητας και αγωνιστικότητας, είναι ο εφιάλτης σας,που θα γίνει πράξη από την Τρίτη 07/12/2021. 

 

 

 

Οι συνάδελφοί της ΕΝΩ.ΣΥ. (ΔΑΚΕ 3) μη μπορώντας να «χωνέψουν»ότι στο ψηφοδέλτιο της Α.Ε.Ε.Λ. ενώθηκαν εργαζόμενοι από διαφορετικές πολιτικές και συνδικαλιστικές αφετηρίες, από όλα τα τμήματα, όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως συμβάσεων και από όλα τα χωριά, για να αγωνιστούν απέναντι στην πολιτική οποιασδήποτε Κυβέρνησης, προσπαθώντας να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε «αριστερούς και δεξιούς». Αποκαλύπτοντας έτσι την υποκρισία που κρυβόταν στις τοποθετήσεις τους για «ενιαίο ψηφοδέλτιο».

 Δύο σελίδες ανακοίνωση και ούτε μία λέξη:  

- Για τις ευθύνες της Κυβέρνησης στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και τη συνενοχή της διεύθυνσης σε αυτήν την πολιτική. 

- Για τη απουσία τους στον μέχρι σήμερα αγώνα μας.  

- Για τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο αγώνας των εργαζομένων. Για το ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καταφέραμε να είμαστε στο ίδιο «μπόι» με την κυβέρνηση, να διαπραγματευόμαστε μαζί της. 

 - Για το τι προτείνουν στους εργαζόμενους.Ποια είναι η δική τους πρόταση; 

 - Γι ́ αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα.Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει απαξιώσει σε τέτοιο βαθμό τη ΛΑΡΚΟ που η εργασίαμας είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια μας. Ότι είναι εγκλωβισμένοι συνάδελφοι με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η κυβέρνηση δεν τους δίνει αυτά που δικαιούνται για να πάρουν τη σύνταξή τους. Ότι είμαστε στα δεύτερα Χριστούγεννα χωρίς δώρο, επίδομα αδείας και περικοπές μισθών και το νέο Διοικητικό θα πρέπει να δει άμεσα την οργάνωση της διεκδίκησης των παραπάνω. Σιγή ιχθύος για αυτά. Η αλήθεια είναι ότι στην ΕΝΩ.ΣΥ(ΔΑΚΕ 3 με άλλο φερετζέ) υπάρχει ένας πυρήνας καθοδηγούμενος από την κυβέρνηση και τη διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ. Και το ερώτημα παραμένει. Τι μπορεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι από ένα συνδυασμό που τον στηρίζουν οι διορισμένοι διευθυντές της Κυβέρνησης; Η ξεφτίλα τους αναδεικνύεται πριν ακόμα πάρουν την ψήφο των εργαζομένων.

 

Κατηγορούν εμάς ότι «θα κλείσουμε το εργοστάσιο με τους αγώνες» και όχι την κυβέρνηση που πτώχευσε τη ΛΑΡΚΟ, την απαξίωσε μέχρι τελικής πτώσεως, την εκποιεί χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της, μας έκοψε δώρα, μισθούς και θέλει να μας πετάξει σαν «στημένη λεμονόκουπα». Γιατί άραγε κρύβουν τον στόχο να δοθεί τσάμπα η μοναδική επιχείρηση σιδερονικελίου στην Ε.Ε.με εργαζόμενους γονατισμένους στους επενδυτές έτσι ώστε αυτοί να διασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη;Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι εμείς θα «προτείνουμε μόνο απεργίες». Με αυτή τη λάσπη ο πυρήνας αυτός συστρατεύονταν με την ΔΑΚΕ εδώ και μια 10ετια και χάσαμε τριετίες, μισθούς, σύμβασηκ.τ.λ.π.. Παράλληλα «ξεχνούν» ότι ήταν αυτοί που πριν 24 μήνες (από ότι φαίνεται ξεκάθαρα σήμερα τους είχε βάλει η κυβέρνηση) που πρότειναν «απεργία διαρκείας» ώστε να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση να κλείσει μια ώρα αρχίτερα το εργοστάσιο ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους και ήμασταν εμείς αυτοί που είπαμε «όχι». Γιατί έχουμε και την πείρα και τη γνώση να αποφεύγουμε τις «μπανανόφλουδες», να προτείνουμε και να αξιοποιούμε κάθε φορά την καταλληλότερη με βάση τα δεδομένα μορφή πάλης. Λένε πως «έχουν διάθεση να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου» . Δεν μας λένε όμως τα επιχειρήματα.Δεν μας λένε πώς θα αντιμετωπίσουν τους υπουργούς και τους διευθυντές που τους στηρίζουν να γίνουν συνδικαλιστές. Εμείς έχουμε την διάθεση και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την κυβέρνηση, με επιχειρήματα και με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι αυτό και η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει απ το χέρι της να πάρει την πλειοψηφία στο σωματείο μέσα από την ΔΑΚΕ και την ΔΑΚΕ 3, γιατί γνωρίζει ότι στο διάλογο,από την μια έχουμε τεκμηριωμένα ρεαλιστικά και ενωτικά επιχειρήματα κι από την άλλη,είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να οργανώσουμε την αγωνιστική απάντηση σε οτιδήποτε αρνητικό για τους εργαζόμενους προκύψει μέσα από αυτόν το διάλογο. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι μέσα από αυτήν την «χημεία», δύσκολα θα προχωρήσει απολύσεις, θα «φάει» τα λεφτά των εργαζομένων, θα κλείσει την ΛΑΡΚΟ.Τέλος με περίσσια ξεφτίλα και διασπαστική λογική ταυτίζουν τους διορισμένους διευθυντές από την κυβέρνηση,με τους εργαζόμενους επιστήμονες που έχουν μπει μπροστά στον αγώνα γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» οποιαδήποτε επιδίωξη προσωπικής καριέρας. Δεν περιμέναμε άλλωστε τίποτα διαφορετικό από αυτούς που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε «παλαιούς και νέους, μόνιμους και εργολαβικούς, ντόπιους και ξένους».Τους πειράζει η ενότητα των εργαζόμενων με σκοπό την συνέχιση του αγώνα, γιατί αυτή η ενότητα συσπείρωσε δεκάδες σε ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και θα είναι η πρώτη απόλυτη δύναμη στις εκλογές της Δευτέρας. Γνωρίζουν όλοι τους ότι αυτή η ενότητα θα ενώσει όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη το πρωί στην πράξη, με μία λειτουργία του Σωματείου που εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν έχουν ξαναδεί μέχρι σήμερα.


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 

ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ 

Ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους