Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι βουλευτές, η παράταξη και ο λαός



Η μάχη του λαού, των εργατικών σωματείων και των Αγανακτισμένων πολιτών κορυφώνεται με περικύκλωση της Βουλής την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκβιάσει για πολλοστή φορά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει σε ένα άρθρο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα που δεν προγραμματίζει απολύτως τίποτε, αφού, όπως παραδέχτηκε και ο νέος υπουργός Οικονομίας, κανένα μέτρο δεν είναι οριστικό και όσα επιπλέον απαιτηθούν, δεν θα διστάσουν να τα λάβουν! Συνεπώς, οι βουλευτές της πλειοψηφίας καλούνται ουσιαστικά να υπογράψουν λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό, που το μόνο που κάνει είναι να πειθαρχεί και να υπακούει στους δανειστές, αγοράζοντας χρόνο με ασήκωτα νέα δάνεια για να παρατείνει τον χρόνο της εξουσίας του.
Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση, κόντρα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, σε μεγάλο αριθμό δικών της βουλευτών και, κυρίως, κόντρα στις επιθυμίες και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, επιχειρεί, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική ηθική, να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Πέρα όμως από το θέμα της δημοκρατική ηθικής, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι κοινωνικά άδικο και χωρίς αμφιβολία αναποτελεσματικό, αφού υπάρχει η πιστοποίηση της παταγώδους αποτυχίας του Μνημονίου, του οποίου αποτελεί τη συνέχεια.
Η ψήφος υπέρ της παράταξης δεν μπορεί να καταστρέφει την οικονομία και να οδηγεί σε απόγνωση τα ελληνικά νοικοκυριά, να οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην απελπισία της ανεργίας και της φτώχειας. Υπεράνω όλων ο λαός.
Ταυτόχρονα, όλες αυτές οι συμφωνίες - προγράμματα, διαταγές των δανειστών, στερούν από τους Έλληνες την υπερηφάνεια και την εθνική αξιοπρέπεια, την αισιοδοξία αλλά και τη διάθεση να δεχθούν θυσίες, όταν είναι πλέον βέβαιοι πως οι επιλογές Παπανδρέου είναι άδικες, άνισες, καταστροφικές και χωρίς κανέναν ορίζοντα εξόδου από την κρίση.
Δεν ξέρουμε τι τελικά θα αποφασίσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αν κρίνουμε από τη δημόσια δήλωση αγανάκτησης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που είπε τέρμα πια οι αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο η απόσταση από σήμερα μέχρι την Τετάρτη είναι πολιτικά πολύ μεγάλη και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα.
Αλλά και να καταφέρουν με τα εκβιαστικά διλήμματα και τις αφόρητες πιέσεις να περάσουν το Μεσοπρόθεσμο οριακά, δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν επί μακρόν τη συσσωρευμένη οργή του λαού. Καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να σηκώσει τόσο μεγάλη και οργισμένη διαφορά λαού και εξουσίας. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας το γνωρίζουν πλέον καλά.
 
Απο:avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους