Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας καταγγέλλει το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα στην ΛΑΡΚΟ.

Για μια ακόμα  φορά η εργοδοσία μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή αφού στο χώρο της ΛΑΡΚΟ μετά από τόσα εργατικά ατυχήματα συνεχίζεται η ίδια κατάσταση με σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων.
      Ευθύνη  έχουν επίσης οι κυβερνήσεις του  ΠΑΣΟΚ και της
ΝΔ, που υλοποιούν την αντεργατική πολιτική με τη βοήθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και άλλων συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων «οπλίζοντας» το δολοφονικό χέρι της εργοδοσίας.
      Οι  εργαζόμενοι πρέπει και με αυτό σαν  κριτήριο να αγωνιστούμε κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, κόντρα στην παράδοση της ζωής της εργατικής τάξης στις κρεατομηχανές των εργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
      Να  παλέψουμε για να σταματήσει το άθλιο καθεστώς της εκμετάλλευσης που ζούμε και μας κάνει να θρηνούμε συνεχώς νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας. Να παλέψουμε για το δικό μας δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας, όπου ο πλούτος θα πηγαίνει στον παραγωγό του για την ικανοποίηση των αναγκών του και όχι για να γεμίζει τις τσέπες της εργοδοσίας.
      Απάντηση  θα δώσουμε στέλνουμε το δικό μας μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής ανοίγοντας δρόμο για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για το δυνάμωμα των αγώνων, για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενος της χώρας μας.
      Μέσα  από την ενδυνάμωση του σωματείου  μας, μέσα από την συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορούμε να σταματήσουμε το «δολοφονικό» χέρι της εργοδοσίας, που σπέρνει το θάνατο στις εργατικές οικογένειες.


 Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους