Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ν.Ε Φθιώτιδας ΚΚΕ καταγγέλλει εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του  ΚΚΕ καταγγέλλει τον τραυματισμό ενός ακόμα εργάτη στο κάτεργο της ΛΑΡΚΟ εκφράζοντας την οργή της για το πώς αντιμετωπίζονται οι εργάτες και το δικαίωμα τους στη ζωή και καταγγέλλει και τούτο το εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος της Εργατικής Τάξης.

    
  Το  τραγικό γεγονός είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας μέσω των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις (εργολαβίες) και των άθλιων συνθηκών εργασίας. Την έλλειψη μέτρων ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

      Μόνο  τυχαίο δεν είναι ότι αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΛΑΡΚΟ έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της.

      Οι  ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού και οι ευθύνες της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Συνένοχος βέβαια και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός.

      Ούτε  θέλουν ούτε μπορούν να ελέγξουν το κεφάλαιο και να το υποχρεώσουν να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, αφού αυτά θεωρούνται κόστος, τόσο από το ίδιο, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

      Για να σταματήσουν οι εργάτες να  μετρούν νεκρούς και τραυματίες πρέπει να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία, στα κόμματα, τους συνδικαλιστές και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν. Σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν και να επιβάλουν μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντιπαλέψουν τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

      Η εργατική τάξη πρέπει να ξεκόψει από τον εργοδοτικό δικομματικό συνδικαλισμό που της δένει τα χέρια, ψαλιδίζει τις διεκδικήσεις και υπονομεύει την ταξική συνείδηση και ενότητα. Να αντεπιτεθεί για να επιβάλει το δίκιο της, ανασυντάσσοντας το εργατικό ταξικό κίνημα, τα σωματεία, τα συνδικάτα της.

      Η πιο αποτελεσματική απάντηση στην αντεργατική  επίθεση είναι ο ταξικός αγώνας για να καταργηθεί το καθεστώς εκμετάλλευσης, για να γίνει η ΛΑΡΚΟ και  οι άλλες επιχειρήσεις και κλάδοι στρατηγικής σημασίας περιουσία  του λαού και να αποτελέσουν εργαλεία μιας ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

      ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιημένη σημαίνει περαιτέρω  ξεζούμισμα των εργαζομένων με τη γενίκευση του καθεστώτος «γαλέρας»  των εργολαβιών, υποβάθμιση των όποιων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας,, παραπέρα επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την εξάντληση των φυσικών πόρων για τη μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου.

      ΛΑΡΚΟ λαϊκή περιουσία στα πλαίσια  της λαϊκής εξουσίας σημαίνει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και ικανοποίηση  των αναγκών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους