Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΠΑΚΟ: ''Η διοίκηση μας τρομοκρατεί'' ---- και η ανακοίνωση του Σωματείου ----


alt
Για αντεργατικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την μείωση μισθών,  καταγγέλλει την διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας της ΠΑΚΟ στην Ανατολική Φθιώτιδα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Βασίλης Καραπλιός.
Όπως επισημαίνει η διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας ασκεί

σκληρές πιέσεις στους εργαζόμενους προκειμένου να υποκύψουν και να υπογράψουν την μείωση των μισθών τους.


Απο:lamiastar

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΠΑΚΟ"

                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες - φοι,
 
Το Δ.Σ. του Σωματείου υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ., έκανε συνάντηση με την εργοδοσία της ΠΑΚΟ μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. ότι δεν δεχόμαστε τη μείωση μισθών, το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.
Η εργοδοσία για μια ακόμα φορά επιμένει στις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, να περάσει τα σχέδια μείωσης των μισθών. Δεν τους φτάνει που την προηγούμενη χρονιά μας πήρε πάνω από 10% με την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση από τις μηδενικές αυξήσεις, της αυξήσεις φωτιά στα είδη πρώτης ανάγκης, τη φοροληστεία, που όλα αυτά ξεπερνούν το 20%, έρχεται σήμερα και ζητά από τους εργαζόμενους να υποκύψουν και να συναινέσουν στην κατάργηση των ΣΣΕ, να παραδώσουν τα ελάχιστα δικαιώματα, και αυτό το σερβίρουν με τέτοιο τρόπο, δίνοντας δήθεν (εγγυήσεις), να γίνει η αρχή, να υποκύψουν και θα έχουμε συνέχεια.
Πρόκειται για εργοδοτικό σχεδιασμό που προετοιμάζετε από πολύ καιρό και ακουμπάει για να περάσει πάνω στον εργοδοτικό μηχανισμό αξιοποιώντας και διάφορους (πρόθυμους στο χώρο).
Το Δ. Σ. καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, τις απειλές, την τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους για να υποκύψουν οι εργαζόμενοι και να υπογράψουν.
Καταγγέλλουμε τη βρόμικη προσπάθεια της εργοδοσίας που με ανακοίνωση της αναφέρει τους συναδέλφους συνδικαλιστές που έχουν συνδικαλιστική προστασία, με στόχο να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στο Σωματείο τους. Θα ήθελε η εργοδοσία να μην υπάρχει καμία κάλυψη και
κανένα Σωματείο, να επιβάλει εργασιακές συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς.
Συνάδελφοι, η εργοδοσία δεν θα τα έκανε όλα αυτά αν δεν είχε ως στήριγμα τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στο χώρο. Αυτοί είναι που μεταφέρουν τα σχέδια της εργοδοσίας μέσα στους εργαζόμενους, όπως το έκαναν και στη Γ.Σ., μην τους ακούτε, γυρίστε τους την πλάτη, απομονώστε τους.
Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους σ'αυτή τη δύσκολη στιγμή, να σταθούμε όλοι όρθιοι, να αποκρούσουμε τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που θα ασκηθεί για να περάσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κανένας δεν υπογράφει την καταδίκη του, διευθυντικό
δικαίωμα δεν έχει να μας μειώσει το μισθό. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν υπογράφει μείωση μισθών όπως έχει πάρει εντολή από τη Γ.Σ., υπερασπιζόμαστε την απόφαση της Γ.Σ.
 
Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε άμεσα,
αγωνιστικά, αν περάσει στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Απο:lamiastar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους