Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ενδιαφέρον για ΛΑΡΚΟ


Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για πιθανό ενδιαφέρον του ομίλου αναφορικά με τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ κλπ, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί είτε για εξαγορά λιγνιτικών μονάδων, είτε για ποσοστό της ΔΕΗ, ή για οτιδήποτε άλλο, έως ότου να αποφασιστεί τελικώς ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Ωστόσο εξέφρασε το ενδιαφέρον του ομίλου, για τη ΛΑΡΚΟ.
«Ενδιαφερόμαστε για τη ΛΑΡΚΟ, με τον ίδιο τρόπου που

ενδιαφερθήκαμε και για το Αλουμίνιο. Έχουμε την ίδια γενναιότητα για να αναλάβουμε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουμε μια συμμαχία για να κατέβουμε στο διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ με έναν από τους μεγάλους διεθνείς παίκτες της αγοράς μετάλλων. Το νικέλιο είναι σπάνιο μέταλλο και η ΛΑΡΚΟ έχει μεγάλες δυνατότητες. Αλλά χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις για να λειτουργήσει σωστά. Το πρόβλημα δεν είναι το τίμημα της αγοράς, αλλά οι επενδύσεις».
 
Και γιατί το συσχέτισε με την Αλουμίνιον; Διότι «είναι πολύ δύσκολο για ένα εργοστάσιο που λειτουργεί στην Ελλάδα, να παράγει ένα commodity που διαπραγματεύεται σε μια διεθνή αγορά, που έχεις μικρά περιθώρια παρέμβασης στη διαμόρφωση του κόστους και της τιμής, ήταν πατριωτική κίνηση η εξαγορά του Αλουμινίου, ήθελε γενναιότητα και άγνοια κινδύνου.
 
Απο:tabloid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους