Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Περι βουλευτων....




Αναρωτιέμαι γιατί να έχουμε 300 βουλευτές. Λαμβάνοντας ένα από τα πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τις αποδοχές τους, υπολογίζω παρακάτω στο περίπου πόσο κοστίζουν.

Χοντρικά ο καθένας τους έχει τις παρακάτω αμοιβές...





1) Βουλευτική αποζημίωση κατά μέσο ορό(μετά την μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων): 5.934,87
2) επίδομα γραφείου (με αυτό οι βουλευτές πληρώνουν το ενοίκιο του γραφείο τους): 935 ευρώ
3) οικογενειακό επίδομα (είναι στην ουσία το επίδομα γάμου): 35 ευρώ
4) ταχυδρομικά τέλη (είναι η συμφωνία ατέλειας που έχουν τα ΕΛΤΑ με τη Βουλή για να στέλνουν οι βουλευτές κάρτες και εκλογικό υλικό στους ψηφοφόρους τους): 1.136 ευρώ
5) έξοδα κίνησης (για τους βουλευτές της επαρχίας το ποσό ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα): 364 - 600 ευρώ(ΜΟ πες 500€)
6) έξοδα για κινητό τηλέφωνο (εάν ο λογαριασμός είναι μεγαλύτερος ο βουλευτής το πληρώνει από την τσέπη του): έως 200 ευρώ
7) επίδομα ενοικίου (για τους βουλευτές της επαρχίας: 1.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ? 9.740,87€ έκαστος το μήνα Χ 12 μήνες = 116.890,44€ ετησίως ο έκαστος

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε επίσης:

-  το εφάπαξ επίδομα για να επανδρώσουν το πολιτικό τους γραφείο (το παίρνουν οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές, μετά από κάθε εκλογική διαδικασία) :5.000 ευρώ ή το επίδομα για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του γραφείο τους (όσοι βουλευτές επανεκλέγονται): 3.000 ευρώ (βάζω ΜΟ 4000€ για το καθένα ανά 4ετια, αρά 1000€ ο καθένας ανά έτος)
- κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ : 450€ το έτος

ΣΥΝΟΛΟ: 116.890,44€ + 1000 € + 450 = 118.340,44€ έκαστος ανά έτος Χ 300 βουλευτές = 35.502.132 €

Να σημειώσω ότι δεν υπολογίζω ότι:

- ο κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 5 συνεργάτες, 4 αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου και 1 επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
- για τους βουλευτές που είναι για παράδειγμα μηχανικοί ή δικηγόροι και που δεν ασκούν το επάγγελμά τους η Βουλή επιβαρύνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις οποίες καταβάλει στα ταμεία τους
- τα 52 αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους (κυρίως για τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας)
- τα βουλευτικά αυτοκίνητα για τα οποία η Βουλή έχει κάνει σύμβαση leasing.

Τουλάχιστον αυτά κοστίζουν οι βουλευτές μας! Λέω κοστίζουν και όχι παίρνουν γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει τί παίρνει ο άλλος αλλά πόσο μου κοστίζει και τι παράγει.

Πάμε τώρα στο τι παράγουν. Ψηφίζουν νομοσχέδια. Πρέπει δηλαδή να μας εκπροσωπούν στη διαδικασία που «γεννιούνται» οι νόμοι. Τους έχουμε εξουσιοδοτήσει δηλαδή να ψηφίζουν αντί για εμάς τους νόμους του κράτους, υπερασπίζοντας έτσι τα δικά μας συμφέροντα. Το κάνουν όμως? ΟΧΙ. Αυτοί ψηφίζουν για τα συμφέροντα τα δικά τους, της παράταξης τους ή αυτών που τους χρηματοδοτούν. 



Ψηφίζουν ότι τους πει ο αρχηγός τους. 



Πχ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν ότι τους πει ο Παπανδρέου, αυτοί της ΝΔ ότι τους πει ο Σαμαράς, κοκ. Αφού είναι έτσι τί τους έχουμε? Αυτό είναι δημοκρατία?

Φυσικά όχι. Θα έπρεπε λοιπόν οι βουλευτές να μην ανήκουν σε κανένα κόμμα και “ιδεολογία”. Θα έπρεπε να είναι απλά, μορφωμένοι και καλά ενημερωμένοι άνθρωποι, που θα έβγαιναν μέσα από το λαό. Θα έπρεπε να έχουμε δυο κάλπες όταν ψηφίζουμε (όπως γίνεται με τις νομαρχιακές-δημοτικές εκλογές). 



Η μια κάλπη θα έπρεπε να ήταν για τη κυβέρνηση, όπου θα ψηφίζαμε τη παράταξη που θα κυβερνήσει και τα άτομα που θα την συγκροτούν(υπουργοί). Η άλλη κάλπη θα έπρεπε να ήταν για να ψηφίσουμε τους βουλευτές, δηλαδή τα ανεξάρτητα άτομα που θα εξουσιοδοτούμε να υπερασπίζονται τα συμφέροντα μας, ψηφίζοντας τους νόμους.  Φυσικά οι αποδοχές και οι παροχές τους να είναι πολύ μικρότερες από αυτές που ισχύουν τώρα.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να τους καταργήσουμε τελείως και ο κάθε αρχηγός παράταξης να ψηφίζει με ισχύ ψήφου, ανάλογη των εκλογικών αποτελεσμάτων που έχει συγκεντρώσει από τις εκλογές. Πχ τα α΄ κόμμα έχει 1.500.000 ψήφους από τους 5.000.000 ψηφοφόρους, άρα η ψήφος του προέδρου του έχει ισχύ 1.500.000/5.000.000 ή αλλιώς το 3/10 (απλά μαθηματικά).



Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και θα γλιτώνουμε το χρόνο τουλάχιστον 40.000.000 € (πολύ περισσότερα από 40 εκατομμύρια γιατί όπως προανέφερα δεν υπολογιστήκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές, τα αεροπορικά τους εισιτήρια και τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα) και πολλά περισσότερα ρουσφέτια.

Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει για θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, που τόσο έχουν απαξιώσει και αμείβουν τόσο πλουσιοπάροχα.

Επίσης, η ψήφος θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους, γιατί διαφορετικά θα ψηφίζουν μονό τα κομματόμουτρα, ενώ οι υπόλοιποι απλά θα απέχουν. Ότι γίνεται σήμερα δηλαδή. Και μάλιστα, κανονίζουν αυτοί για την αποχή με πλάγιους τρόπους. 


Το ενεργό εκλογικό σώμα αυτή τη στιγμή (ή τουλάχιστον έως τώρα) είναι τα κομματόμουτρα και γι αυτό οι πολιτικοί δίνουν βάση στα ρουσφέτια και όχι στο καλό του τόπου. Επίσης, αλλιώς είναι να ψηφίζουν 8 κομματόμουτρα, 2 συνειδητοποιημένοι  ψηφοφόροι και να έχουμε άλλους 10 που απέχουν και αλλιώς είναι να ψηφίζουν 8 κομματόμουτρα και 12 συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι.

Αλλάζει όλο το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει δηλαδή να αλλάξει ριζικά η διαδικασία των εκλογών, διαφορετικά δεν θα δούμε προκοπή σε αυτό το τόπο γιατί θα συνεχίζουν να μας διοικούν ψεύτες και κλέφτες
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ....



Απο:etheldrivers


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους