Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Με κινητοποιήσεις αποχαιρετούν τον Φεβρουάριο τα σωματεία της Φθιώτιδας.

Με κινητοποιήσεις αποχαιρετούν τον Φεβρουάριο τα σωματεία της Φθιώτιδας.Σε στάση εργασίας από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι καλεί για αύριο Τετάρτη και στην Φθιώτιδα το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων του νομού στο πλαίσιο της κινητοποίησης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Μιλώντας στον FM-1 το μέλος του συντονιστικού Μιχάλης Μαργαριτογιάννης τόνισε πως δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της λιτότητας και της χρεωκοπίας αλλά ο αγώνας για την ανατροπή τους:

 


 Ολόκληρη η ανακοίνωση για την κινητοποίηση:Ο ελληνικός  λαός και οι εργαζόμενοι έδωσαν την  μεγάλη απάντηση στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του ΔΝΤ, κατά την ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τους δρόμους των πόλεων της χώρας, με πρωτοφανή επιμονή και αποφασιστικότητα. Με εκπληκτική αντοχή απέναντι στον πόλεμο χημικών κάθε είδους από τις δυνάμεις καταστολής, συνειδητοποιώντας το βάθος και την έκταση της μάχης που καλούμαστε να δώσουμε. Έχοντας επίγνωση ότι το μέλλον δε θα παιχτεί σε μια Κυριακή – μία απεργία. Γι’ αυτό και έφυγε από τις διαδηλώσεις με ψηλά το κεφάλι.
Μετά  την «εύθραυστη» συμφωνία για  το «κούρεμα» των ομολόγων και τον επικοινωνιακό ορυμαγδό για μια ακόμη «εθνική» επιτυχία, μπαίνει σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή όλων των αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και την νέα δανειακή σύμβαση. Κάτω από την πλήρη επιτροπεία της Τρόικας, η κυβέρνηση του «ραγισμένου» πλέον μαύρου μετώπου έρχεται να νομοθετήσει, με ρυθμό πολυβόλου, δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που χρεοκοπούν το λαό και υποδουλώνουν την χώρα. Μέτρα που περιλαμβάνουν το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάργηση οργανισμών με κοινωφελή χαρακτήρα για εκατομμύρια εργαζόμενους, όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία,  την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος ανεργίας, την κατά προτεραιότητα εξόφληση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, από τον κρατικό προϋπολογισμό, την υπαγωγή των νέων δανείων στο αγγλικό δίκαιο. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Για να δικαιολογήσουν αυτά τα μέτρα προτάσσουν, σταθερά, την αναγκαιότητα της παραμονής της Ελλάδας στην Eυρωζώνη, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την «ευεργετική» επίδραση του «χαμηλού μισθολογικού κόστους» στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την ώρα που ήδη οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 και ένας στους δύο νέους κάτω των 25 χρόνων είναι άνεργος! Άθλιοι εκβιαστές και υποκριτές.
Καλούν  τους εργαζόμενους, το λαό και την νεολαία να αποδεχτεί την επιστροφή στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης, της μαζικής ανεργίας και της ξενιτιάς, της απροκάλυπτης επιτήρησης και κηδεμονίας.
Να  μην τους το επιτρέψουμε!
Δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας.
Ο λαός και  οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε σε κανέναν. Δεν έχουν καμία ευθύνη για την δημιουργία του χρέους. Δεν αποδέχονται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποδούλωση της χώρας και την ταπείνωση του λαού. Δεν θέλουν να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που τους πετάει στις πλάτες τους η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η τρόικα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου από 12:00 έως 15:00
 
KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH
 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/2
Πλατεία Ελευθερίας, 12:30
Πρωτοβουλία συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων & εργαζομένων  δημόσιου και ιδιωτικού  τομέα ν. Φθιώτιδας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους