Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΚΚΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Το ΚΚΕ αποκαλύπτει και καταγγέλλει ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο της μεγαλοεργοδοσίας και στη Λαμία όπως και σε όλη την Ελλάδα για μαζικό πετσόκομμα μισθών, εφαρμογή ατομικών συμβάσεων, μετατροπή του 8ωρου σε 4ωρα ή 6ωρα και γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.


Πιο συγκεκριμένα, στη Λαμία, σε μια σειρά επιχειρήσεις κι εργοστάσια αλλά και σε μια σειρά εμπορικές αλυσίδες όπως Ζάρα, Μπέρσκα, Κωτσόβολος, Καρφούρ-Μαρινόπουλος κ.ά.,  η εργοδοσία επιχειρεί με όργιο εκβιασμών τύπου: «υπογράφετε ή απολύεστε» να επιβάλλει τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας που φέρνουν νέα κέρδη και χρεοκοπούν τις οικογένειες των εργαζομένων. Για να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν εκτός από απειλές κι εκβιασμούς επιστράτευσαν κεντρικά στελέχη τους από την Αθήνα μέχρι και την αστυνομία.(βλ Καρφούρ-Μαρινόπουλος).

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται μόνο οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ που οργανώνουν κάτω από καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας την πάλη των εργαζομένων.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η μάχη δεν θα κριθεί από ψηλά με κυβερνητικές αποφάσεις και ψηφοφορίες στη βουλή αλλά πρώτα από όλα από το αν οι εργαζόμενοι θα αντιπαλέψουν στο χώρο δουλείας τους την αντεργατική βαρβαρότητα που επιδιώκουν να τους επιβάλλουν. Επίσης αποκαλύπτεται ότι τα αντεργατικά μέτρα στους χώρους δουλειάς σε πολλές περιπτώσεις προπορεύονται των νόμων, οι οποίοι όταν πια ψηφίζονται  επικυρώνουν όσα ήδη έχουν επιβληθεί με το «νόμο του αφεντικού» στους τόπους δουλειάς.

Κάθε εργάτης μπορεί να βγάλει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μετά την κάλπη στις 17 Ιούνη καμιά κυβέρνηση, ούτε κεντροδεξιά ούτε κεντροαριστερή δεν θέλει να τα βάλει με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την καπιταλιστική εργοδοσία. Το κρίσιμο ζήτημα είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, πόσο δυνατό το ταξικό εργατικό κίνημα σε αυτές τις σκληρές μάχες που ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους βιομηχάνους, τους ιδιοκτήτες των εμπορικών αλυσίδων και των επιχειρηματικών ομίλων.
Να γιατί χρειάζεται πανίσχυρο ΚΚΕ την επόμενη μέρα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους