Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ν.Σταυρογιάννης:Έγκλημα για τη Φθιώτιδα και την Ελλάδα το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ


Δήλωση Νίκου Σταυρογιάννη για τη ΛΑΡΚΟ...

<<Είναι αδιανόητο λίγες μέρες πριν τις εκλογές μια τόσο κρίσιμη απόφαση να συζητείται στα πλαίσια μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η σημασία της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ για την εθνική, την τοπική οικονομία και τις οικογένειες των εργαζομένων ήταν και είναι την περίοδο αυτή τεράστια.


Η έλλειψη ενημέρωσης και η άκρα μυστικότητα και αδιαφάνεια στις συζητήσεις, μάλλον ήταν προσπάθεια να δρομολόγησης δυσάρεστων εξελίξεων...

 

 Οι διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση - που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάιου είναι τρίτο κόμμα - και αναφέρομαι εδώ στον κ. Μητρόπουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ), καθώς και στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, όφειλαν να έχουν ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να παραπέμψουν το σημαντικό αυτό θέμα στη νέα Βουλή και στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η διάσωση της ΛΑΡΚΟ απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα συμφωνήσουν όλοι, νέα κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, νέα διοίκηση, εργαζόμενοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσα από αντικειμενική καταγραφή όλων των δεδομένων και με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας. Αυτό σίγουρα θα το διασφαλίσει μια νέα αξιοκρατικά επιλεγμένη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και του ΤΑΙΠΕΔ και όχι η παρούσα.


Στην περίοδο κρίσης που ζούμε
είναι έγκλημα να χάνονται μεγάλες παραγωγικές μονάδες όπως η ΛΑΡΚΟ και να καταδικάζονται στην ανεργία και άλλοι Έλληνες.

Το νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο της Πατρίδας μας πρέπει να βασίζεται στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων όπως το νικέλιο και να αναδεικνύει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι να καταστρέφει ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό μας ιστό.


Οφείλουμε όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε να χαθούν άλλες θέσεις εργασίας στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα.


Δεσμεύομαι να στηρίξω κάθε προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο με ιδιωτικές επενδύσεις που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της και τις θέσεις εργασίας. Αυτό έκανα και στο παρελθόν, αυτό θα συνεχίσω να κάνω με συνέπεια και τώρα.>>



Απο: lamiareport


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους