Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κλείνουν την ΛΑΡΚΟ!!!

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κλείνουν την ΛΑΡΚΟ! Πισώπλατη μαχαιριά δέχεται η τοπική μας οικονομία με το κλείσιμο  μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές βιομηχανίες, της ΛΑΡΚΟ.
Μια είδηση που προκαλεί σοκ και μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις απρόβλεπτης έκτασης όταν μάλιστα εξαγγέλλεται 10 ημέρες περίπου πριν τις εθνικές εκλογές.
 «Τα μνημονιακά κόμματα δεν παραδίδουν έτσι τα σκήπτρα τους ,εκδικούνται τον λαό για τις επιλογές του και  φτάνουν σε αυτό το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης να μην δεν διστάζουν να μας πετάξουν στο δρόμο 1500 οικογένειες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές…» δηλώνει με  φανερή αγανάκτηση μέλος του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και  στέλεχος της προκείμενης στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικής παράταξης.
 
 
Το νέο κυριολεκτικά πάγωσε τον κόσμο στο Δήμο Λοκρών και επιβεβαιώθηκε  χτες το  μεσημέρι όταν  στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μετείχαν σε σύσκεψη  για εργασιακά θέματα της Φθιώτιδας πληροφορήθηκαν  από  τον τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. ότι του τηλεφώνησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος ο οποίος τον ενημέρωσε πως είναι σχεδόν βέβαιο, μέχρι τέλους Ιουνίου να μπει λουκέτο στη μεγαλύτερη Βιομηχανία της Κεντρικής Ελλάδας την ΛΑΡΚΟ.
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στη σύσκεψη και   σύμφωνα με πληροφορίες  ενημερώθηκε προσωπικά ο  πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα στην Λάρυμνα σήμανε συναγερμός. Ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος συγκαλεί για  αύριο Τετάρτη έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ  νωρίτερα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ ,παρόμοιες γίνηκες συνελεύσεις θα γίνουν και σε άλλους εργασιακούς χώρους όπως στη Θήβα και την Εύβοια που δραστηριοποιείται η εταιρία.
Οι εργαζόμενοι που πληροφορήθηκαν αργά  το βράδυ την δραματική  αυτή  είδηση είναι  αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε τρόπο  και  ακούγονται διάφορες προτάσεις όπως καταλήψεις δρόμων, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ,αποχή από τις εκλογές κ.α.
Εκτός όμως από τις εκατοντάδες εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ,υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες που  ζουν από την ΛΑΡΚΟ αναλαμβάνοντας παράλληλες εργολαβίες για λογαριασμό της εταιρίας.
Αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν και διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι στη Λάρυμνα ενδεχομένως να βρεθεί την Τετάρτη κάποιος πολιτικός αρχηγός.
Για τη νέα αυτή δραματική εξέλιξη ενημερώθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κλ. Περγαντάς ,δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί και  έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η ιστορία είναι παλιά ,η ΛΑΡΚΟ ουσιαστικά εδώ και χρόνια λειτουργούσε υπό  καθεστώς ημινομιμότητας καθότι  η άδεια που είχε λάβει το 1979 είχε προ πολλού λήξη .
Οι εργαζόμενοι  με κάθε τρόπο   αναδείκνυαν το θέμα αλλά  κάθε φορά ελάμβαναν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας  υπόσχονταν ότι  μπορεί να συνεχίσει  τη λειτουργία της η βιομηχανία χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι  οι κυβερνήσεις των δυο αυτών κομμάτων ουσιαστικά  ήθελαν να  κρατούν υπό  καθεστώς εργασιακής και  πολιτικής ομηρίας τους εργαζόμενους  της ΛΑΡΚΟ για να ωφελούνται κάθε φορά πολιτικά.
 
Έτσι πριν από ένα χρόνο  η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στα πλαίσια των σχεδιαζόμενων αποκρατικοποιήσεων  ευρύτερων τομέων του  Δημοσίου καθώς και επιχειρήσεων που τελούσαν υπό  κρατικό  έλεγχο, είχαν ανακοινώσει την  λίστα της πώλησης τους σε ιδιώτες επενδυτές .μεταξύ αυτών μάλιστα στην πρώτη θέση ήταν και η ΛΑΡΚΟ .Όμως το πολιτικό σύστημα της Φθιώτιδας καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι δεν «τρέχει τίποτα».
Ήρθε όμως η  ώρα της εφαρμογής των συμφωνιών του  Β΄ μνημονίου και ανεξάρτητα από την πορεία της χώρας προς τις εκλογές  αυτές τρέχουν και υλοποιούνται όπως ακριβώς τις είχαν αποδεχτεί και υπογράψει οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς η  σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από το σύνολο των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ ως Μαύρη Τρίτη για την βιομηχανία, το μέλλον τους και το μέλλον του τόπου τους.
 
 
Απο:lamiafm1


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους