Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΛΑΡΚΟ: Μια ιστορία για αγρίους με απίστευτες δήθεν συμπτώσεις και πολλούς με... αμνησία

Ότι κάτι παίχτηκε με το θέμα της ΛΑΡΚΟ πλέον είναι δεδομένο. Μόνο οι αποδείξεις λείπουν. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι ένας τόσο μεγάλος κύκλος ανθρώπων, από πολιτικούς μέχρι
συνδικαλιστές, ξαφνικά έχασαν την μνήμη τους. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι Μπαράκος και Παπαμαντέλος γάτες σ’ αυτή την ιστορία δεν ήξεραν τι γίνεται και τι χρονικά περιθώρια έχουν. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι εκεί στο υπουργείο που πήγαιναν και έρχονταν συνικαλιστές και πολιτικοί δεν ήξεραν τι παίζεται. Εδώ που τα λέμε επειδή είχαν πληθύνει οι συναντήσεις το τελευταίο διάστημα, τους δούλευαν ψιλό γαζί.


Μένει ένα ερώτημα να απαντήσω. Αν δεν υπήρχε αυτή η σύγκρουση πριν από δύο 24ωρα για να αναδειχθεί το θέμα, ξαφνικά ένα πρωί θα πήγαινε δικαστικός επιμελητής να κλειδώσει τα καμίνια της ΛΑΡΚΟ; Διάβασα με προσοχή και πίσω από τις έννοιες που φαίνονται τις ανακοινώσεις. Οφείλω να πω πως ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς παίζεται.
 

Ότι όλα αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με την σκουριά, ούτε με τις οικοδομικές άδειες. Γράφει όμως στην ανακοίνωσή της η Δέσποινα Σπανούδη πως «η αξία της ΛΑΡΚΟ στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι η επιχείρηση έχει μεταλλευτικά δικαιώματα σε
τεράστιες περιοχές στην Εύβοια και στη Στερεά».
 

Από μόνο του το συγκεκριμένο στοιχείο δεν έχει έννοια και περιεχόμενο γιατί την 1/7 η ΛΑΡΚΟ δεν θα έχει τίποτα, αλλά θα έχει εργαζόμενους που θα ψάχνουν για τις αποζημιώσεις τους, να τις πάρουν από ένα κουφάρι. Αντίθετα, όλα αυτά μαζί με τα επικείμενα θα είναι στο δημόσιο, όπου το δημόσιο χωρίς να πληρώσει κανέναν θα μπορεί να τα μισθώσει και να βάλει στο ταμείο 200-300 εκατομμύρια πεντακάθαρα.
 

Διαβάζω στην ανακοίνωση του Βαγγέλη Αποστόλου πως «πρώτα την απαξιώνουν και στην συνέχεια θα εμφανισθεί ένας ιδιώτης- σωτήρας να την αποκτήσει έναντι πινακίου φακής». Αυτό είναι το πιο light σενάριο φίλε μου Βαγγέλη. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Μόνο που αυτές οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν πολλούς συνενόχους και επί το ορθότερον πολλών επιπέδων συνενόχους.
 

Γ.Π.


                  της Ημέρας...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους