Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

"Έκρηξη" Πολυζώη για το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Λάρκο

Αντιμέτωποι με τις απολύσεις βρέθηκαν ξαφνικά πάνω από διακόσιοι εργαζόμενοι στην εταιρία Λάρκο στην Εύβοια. με αποτέλεσμα να "απειλούν" ότι θα αντιδράσουν "εκρηκτικά" όσο "εκρηκτική" είναι η απόφαση η οποία ελήφθη.
Την προηγούμενη εβδομάδα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) κος Τάκης Αθανασόπουλος ανακοίνωσε το νέο σχέδιο για την εταιρία Λάρκο. Το σχέδιο αναλυτικά προβλέπει...




 τον διαχωρισμό της εταιρίας Λάρκο, όπως έχουμε σημειώσει και εμείς σε ρεπορτάζ μας σε "καλή" και "κακή". Στην "καλή" Λάρκο περιλαμβάνονται  τα μεταλλεία που βρίσκονται στο Νομό της Φθιώτιδας ενώ στην "κακή" Λάρκο περιλαμβάνονται τόσο η Εύβοια και η Καστοριά όσο και τα κεντρικά της εταιρίας που βρίσκονται στην Αθήνα. Πάντως και η "καλή" και η "κακή" Λάρκο θα αποκρατικοποιηθούν μετά διαγωνισμού.
Στην "κακή" Λάρκο βέβαια προβλέπεται διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν, θα χάσουν όλα τα εργασιακά τους κεκτημένα και θα επαναπροσληφθούν αλλά με βασικό μισθό των 580 ευρώ.

Έκρηξη εργαζομένων

Για το θέμα αυτό αρκετές ήταν οι αντιδράσεις,  στην γενική συνέλευση που έγινε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, όπου έγινε η ενημέρωση από τον Πρόεδρο της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ Λάρκο κου Κώστα Πολυζώη, ο οποίος ανέφερε ότι "Έπρεπε να τους δείρουμε, αντί να τους ακούσουμε".

Ο κος Πολυζώης μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Για τον Τάκη Αθανασόπουλο: "Μας τον έφεραν σαν μεγάλο μάνατζερ. Αγγούρια Καλυβιώτικα! Είναι ντροπή του Σαμαρά να τον κρατάει ακόμη στην θέση του".
Για το ΤΑΙΠΕΔ: "Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να εξαφανιστεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι όλοι ψυχροί εκτελεστές της Τρόικας, αλλά και εγχώριων συμφερόντων. Το λιγότερο που τους πρέπει είναι να φάνε ξύλο".
Για τους βουλευτές: "Αν τολμήσουν να πουν παράλογα πράγματα, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Αν δεν τιμήσουν την ψήφο των πολιτών όπου τους βρούμε πρέπει να τους βαράμε".
Ο κος Πολυζώης επί είκοσι λεπτά συνέχιζε σε έντονο ύφος να μιλάει για ξύλο και για στυλιάρια  Απόψεις ακραίες και πολύ επικίνδυνες. Επίσης τόνισε προς τους συναδέλφους του ότι " πρέπει να τους φερθούμε σαν να μπαίνουν σπίτι μας για να μας κλέψουν".
Στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Λάρκο Ευβοίας αποφασίστηκε ομόφωνα να εξουσιοδοτηθεί η διοίκηση του σωματείου για να προχωρήσει σε κάθε είδους κινητοποιήσεις.
Την ομιλία Πολυζώη, πάντως, σχολίασαν τόσο κύκλοι της Κυβέρνησης όσο και των ΜΜΕ. Απ' την πλευρά της Κυβέρνησης, και των κομμάτων που την στηρίζουν, έκαναν λόγο για δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να υπερασπίσει την εργασία του αρκεί να λέει αλήθειες για το παρελθόν και το πως έφθασε η εταιρία στην σημερινή της κατάσταση.  Τις κατά καιρούς προσλήψεις απ' την  "πίσω πόρτα" όπως έγινε το 2010 και το 2012, τα "τρελά" επιδόματα και αυξήσεις όταν η εταιρία συσσώρευε διαρκώς χρέη!
Σε ότι αφορά την προτροπή για "στυλιάρια" και ξύλο καθώς και ακρότητες στο λόγο του, τον χαρακτήρισαν "συνδικαλιστή άλλης εποχής" και ότι τα όσα λέει δείχνουν την νοοτροπία του και νομιμοποιούν την βία που πολλοί επιδιώκουν να φέρουν στο πολιτικό σκηνικό!

Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε η ομιλία του ήδη "μπαίνει στο μικροσκόπιο" για τις ακρότητες που περιείχε!
Απ' την πλευρά μας και επειδή το ζήτημα της "Λάρκο" το παρακολουθούμε από πολύ κοντά μιας και είναι μείζονος σημασίας για την τοπική οικονομία, λέμε ευθαρσώς ότι δικαίως εξεγείρονται τόσο οι συνδικαλιστές όσο και οι εργαζόμενοι για όσα δρομολογούνται την "Λάρκο"! Σε καμία όμως περίπτωση οι προτροπές για βία, ξύλο, "στυλιάρια"   κ.ο.κ. υιοθετούνται. Απ' την άλλη δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο όπως ο Κώστας να μιλάει για τέτοιες "λύσεις" γιατί απλά δεν μιλάει ο ίδιος αλλά η δικαιολογημένη αγανάκτισή του. Είναι πολύ επικίνδυνο προτροπές, ενός συνδικαλιστή με την εμπειρία του Κώστα και ενός ανθρώπου που υπηρετεί τα κοινά, να ακούγονται αυτή την περίοδο. Άλλο η αντίδραση, ο αγώνας και η διαμαρτυρία και άλλο η "νομιμοποίηση της βίας"!


                          Aπo:messapianews








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους