Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Λάρκο

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε την ηλεκτρονική σελίδα larcogreen, η οποία αναφέρεται στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της εταιρείας Λάρκο. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Υποδομές

Επέκταση υφιστάμενου λιμένα του Μεταλλουργικού Εργοστασίου Λάρυμνας



Η ΛΑΡΚΟ μετά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την «Επέκταση υφιστάμενου λιμένα του μεταλλουργικού εργοστασίου Λάρυμνας» είναι σε θέση να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, το οποίο δεν συνιστά μόνο ένα μεγάλο τεχνικό έργο υποδομής, αλλά έχει και ουσιαστικά περιβαλλοντικά οφέλη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω πλεονεκτήματα από την επέκταση του λιμένα:
  • Αξιοποίηση ικανών ποσοτήτων σκωρίας ηλεκτροκαμίνων, ως υλικό επίχωσης κατά την κατασκευή του έργου.
  • Συνεισφορά στην αύξηση των πωλήσεων της σκωρίας ηλεκτροκαμίνων σε μεγάλους πελάτες του εξωτερικού, λόγω της δυνατότητας εξυπηρέτησης πλοίων μεγαλύτερων διαστάσεων.
  • Αντιμετώπιση του προβλήματος αναμονής για τον ελλιμενισμό των πλοίων και κατά συνέπεια μείωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
  • Κυρίαρχο έργο υποδομής στην ευρύτερη περιοχή.

Χώρος Χερσαίας Διάθεσης Σκωρίας Ηλεκτροκαμίνων στη θέση Λιάβδα

Η ΛΑΡΚΟ,  στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για επενδύσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε πρόσφατα όλες τις ενέργειες για τη χερσαία διάθεση της σκωρίας που παράγεται στο μεταλλευτικό συγκρότημά της στη Λάρυμνα.
Η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση της σκωρίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές επενδύσεις της ΛΑΡΚΟ, η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει στον τομέα αυτόν τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές.
Η επένδυση αφορά στη δημιουργία πρότυπου περιβαλλοντικά χώρου ασφαλούς διάθεσης της σκωρίας, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες κατασκευαστικές και λειτουργικές προδιαγραφές.
Συγκεκριμένα, στη θέση “Λιάβδα Ν. Φθιώτιδας”  συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων,  θα κατασκευαστούν υποδομές όπως κύτταρο διάθεσης , στεγάνωση του πυθμένα και των πρανών του κυττάρου διάθεσης, έργα συλλογής, επεξεργασίας, μεταφοράς και τελικής διάθεσης των στραγγισμάτων του χώρου, έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης καθώς και έργα υποδομής για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του χώρου.Η ως άνω επένδυση, μετά από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας και ωρίμανσής της (μελέτες, άδειες), είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες.
Η ΛΑΡΚΟ δρομολογεί την πλέον βιώσιμη λύση, σε ένα θέμα που αποτελούσε σημαντική προτεραιότητα στη στρατηγική της για αειφόρο ανάπτυξη με την υιοθέτηση των φιλικότερων δυνατών περιβαλλοντικών πρακτικών στην καθημερινή λειτουργία της.


Απο:larcogrenn
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους