Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών - Η πυρκαγιά της 26,27,28/6/2014 στην περιοχή της Μαλεσίνας

ΠΡΟΣ: 
 
1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ
2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ
3. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
4. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
6. ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
7. ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
8. ΕΥΡΕΙΑ ΔΑΝΟΜΗ

Κύριε Δήμαρχε,
 
Η πυρκαγιά της 26,27,28/6/2014 στην περιοχή της Μαλεσίνας, Μαρτίνου, Λάρυμνας κατέστρεψε περί τα 25.000 στέμματα δάση, δασικές εκτάσεις και μεταξύ αυτών ελαιόδεντρα, αμπέλια, στάνες κλπ. Έφερε με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια το γεγονός ότι η περιοχή του δήμου μας είναι εντελώς ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές.
Τεράστιες ευθύνες για τις ελλείψεις στην αντιπυρική οχύρωση της περιοχής μας έχει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι δασοκτόνοι νόμοι τους και τα στελέχη τους στην τοπική και περιφερειακή Διοίκηση, που άσκησαν και ασκούν διοίκηση και άφησαν τα δάση μας απροστάτευτα χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας.
 





Οι δραστικές περικοπές δαπανών που ακολουθείται από όλους τους παραπάνω έκαναν την πυροπροστασία ανύπαρκτη. Οι μεγάλες ελλείψεις έμψυχου δυναμικού και μέσων πυρόσβεσης δεν καλύπτουν τις ανάγκες, δεν επιτρέπουν την έγκαιρη και σωστή επέμβαση για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη καταστροφή των δασών και του περιβάλλοντος.
Επειδή η περιοχή μας έχει πληγεί κατά καιρούς με καταστροφικές και σε μεγάλη έκταση πυρκαγιές, αλλά δυστυχώς δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα, ούτε διατέθηκαν οι ανάλογες δαπάνες, όπως απαιτούσε ο λαός και το ΚΚΕ με ανακοινώσεις και στη Βουλή είχε επισημάνει, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτούμε:


·           Μέχρι την 15/7/14 να έχει αεροφωτογραφηθεί η περιοχή, οι αεροφωτογραφίες να βρίσκονται στο Δήμο και στις ενδιαφερόμενες κοινότητες, ώστε να ελέγχεται όλο το ανάγλυφο για να μην καταπατηθεί από επιτήδειους και αλλάξει το σημερινό status, να μην αλλάξει η χρήση γης.
·           Διεκδικούμε την άμεση κήρυξη των καμένων περιοχών ως αναδασωτέες. Δεν αναγνωρίζουμε καμία έκταση ως χορτολιβαδική.
·           Απαιτούμε την δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και κατάλληλων υποδομών για την προστασία της καμένης περιοχής και όλου του Δήμου Λοκρών.
·           Διεκδικούμε την καταβολή της αποζημίωσης των πληγέντων που ασκούσαν παραγωγική δραστηριότητα στο 100%.

Κύριε Δήμαρχε,

Με βάση τις παραπάνω θέσεις μας ρωτάμε να μας απαντήσετε τι μέτρα πήρατε ή θα πάρετε για να προστατευτούν οι καμένες εκτάσεις και γενικώς ο τόπος μας.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ



 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους