Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

10 φοβίες που δεν ήξερες πως υπάρχουν...Μήπως τις έχεις κι εσύ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε από πολύ μικροί κάποιες φοβίες. Άλλος υψοφοβία, άλλος κλειστοφοβία...Καθώς μεγαλώνουμε προσπαθούμε να τις καταπολεμήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλά εκεί που λες ότι έχεις αρχίσει και ξεπερνάς ένα φόβο, εμφανίζεται ένας άλλος.

Κάπως έτσι μπορεί να την πάθετε κι εσείς όταν μάθετε τις παρακάτω φοβίες, με αφορμή και τον φόβο του... 








Τσάνινγκ Τατούμ για τις πορσελάνινες κούκλες.

1. Paruresis: Πρόκειται για μια αναγνωρισμένη διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι φοβούνται να ουρήσουν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή σε σπίτια που ζουν κι άλλοι.

2. Τσιμποφοβία: Τα άτομα που πάσχουν από αυτήν τη φοβία δεν τολμούν να φάνε φαγητό που έχει φτιάξει κάποιος άλλος ή έχουν εμμονή με το να μην τρώνε φαγητό, κάποιο συγκεκριμένο ή γενικά το φαγητό με αποτέλεσμα να είναι πολύ αδύνατοι και να τους μπερδεύουν με τους ανορεξικούς.


3. Λαχανοφοβία: Προφανές. Μακριά από λαχανικά και άλλα ζαρζαβατικά. Πρόκειται για μια φοβία που αναπτύσσεται ύστερα από υπερβολική κατανάλωση junk food σε μικρή ηλικία, όπως αναφέρει η ψυχολόγος Μέλανι Γκρίνμπουργκ από την Καλιφόρνια.

4. Ατελοφοβία: Οι άνθρωποι υπό τον φόβο να μην είναι τέλειοι έχουν μια εσωτερικά εκπορευόμενη ώθηση για να συνεχίζουν και να μην σταματούν μέχρι να βρουν το τέλειο.

5. Φόβος της οδήγησης: Έχει την ρίζα του στην αγοραφοβία και την κλειστοφοβία, αφού ο φόβος έγκειται στο ότι είσαι κλεισμένος σε ένα μικρό χώρο.

6. Γαμοφοβία: Συναντάται συχνά στους άνδρες, οι οποίοι ακόμα κι αν ορίσουν ημερομηνία γάμου με το που φτάσουν στα σκαλιά της εκκλησίας θα ιδρώσουν και θα εξαφανιστούν.

7. Anuptafobia: Η μοναξιά είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης. Και δεν αναφερόμαστε στην φυσική συμπαρουσία, αλλά στην ερωτική μοναξιά, η οποία προκαλείται συνήθως σε γυναίκες από την πίεση των συγγενών που την ρωτούν αν θα παντρευτεί και από τις φίλες και ξαδέρφες που παντρεύονται πριν από αυτήν.

8. Φόβος του Halloween: Προφανώς και δύσκολα θα ισχύσει στα μέρη μας, αφού οι Απόκριες δεν έχουν κάτι το spooky.

9. Φόβος των μπαλονιών: Οφείλεται συνήθως στο απότομο σκάσιμο του μπαλονιού, με τον θόρυβο να προκαλεί ταραχή.

10. Φοβία των Κλόουν: Όλοι μας έχουμε κάποιο γνωστό που τους φοβάται, όλοι μας το έχουμε ακούσει αλλά δεν γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ψυχική διαταραχή κι όχι απλώς μια ατομική φοβία.
 



Απο: Tromaktiko







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους