Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

65 χρόνια μετά... μάθαμε πόσοι είναι οι συνταξιούχοι

Από το '49 είχε να γίνει απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου. Πλέον θα γίνεται κάθε 5 χρόνια. Αυτή τη φορά χρειάστηκαν 2 ολόκληρα χρόνια μέχρι να βγάλουν άκρη οι υπηρεσίες αν και σχεδόν 400 άτομα ακόμη δεν έχουν δώσει πλήρη στοιχεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ένα απ' τα αποτελέσματα της απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου είναι... 






ότι το κράτος κερδίζει πλέον περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ το μήνα καθώς δεν υπάρχουν πλέον “μαϊμού” συνταξιούχοι ή νεκροί των οποίων τα χρήματα εισπράττουν άλλοι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μετά την απογραφή έχει ανακτηθεί συνολικά ποσό ύψους 42,2 εκατ. ευρώ με τους παρακάτω τρόπους:

‒ 27,6 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.

‒ 14,6 εκατ. ευρώ εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων των λογαριασμών και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους.

Για ποσό 22,2 εκατ. ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται (αναζήτηση από κληρονόμους, καταλογισμός συνδικαιούχων ή κληρονόμων στις αρμόδιες ΔΟΥ).



Aπο: newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους