Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΑΜ 26/05/2015
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/05/15 ΩΡΑ 12:00


                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε το Σωματείο με τη Διοίκηση και την Τοπική Διεύθυνση του εργοστασίου, στις οποίες συναντήσεις η ΛΑΡΚΟ αρνήθηκε για άλλη μια φορά να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ΔΣ. στο Σωματείο, στο οποίο συζητήσαμε την στάση του Σωματείου απέναντι στην αδιαλλαξία της ΛΑΡΚΟ.
Η ΛΑΡΚΟ για άλλη μια φορά με περίσσιο θράσος είπε σε όλα όχι... 









(χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος είπε να κάνουμε το σταυρό μας στην Αγία ΛΑΡΚΟ και να μην ζητάμε τίποτα). Είπε όχι στην κατάργηση του δουλεμπορίου , είπε όχι στις τριετίες και εξομαλύνσεις των βασικών μισθών , είπε όχι στις προσλήψεις νέων εργαζομένων για την κάλυψη των οργανικών κενών και την ασφαλή εργασία , είπε όχι στις αυξήσεις που πρέπει να δοθούν στους συναδέλφους που πήραν προαγωγές, είπε όχι στις κάρτες έκπτωσης στο Σούπερ Μάρκετ για τους συν/λφους που εργάζονται στις εργολαβίες, είπε όχι στην επαναπρόσληψη του συν/λφου Ανδρέα Δαλάκα.
Κάτω από αυτό το κλίμα έγινε και η συζήτηση στο ΔΣ. του Σωματείου στο οποίο υπήρχαν δύο προτάσεις. Η μία ήταν της ΔΑΚΕ που πρότεινε μία 4ωρη στάση ανά βάρδια για την ενσωμάτωση των συν/λφων στη συντήρηση - κάλυψη των οργανικών κενών και μετά να εκτιμούσαμε αν θα πηγαίναμε σε Γ.Σ. για κλιμάκωση του αγώνα. Η άλλη ήταν του ΕΑΜ που προτείναμε μια 4ωρη 12:00 - 16:00 για την ενσωμάτωση των συν/λφων στη συντήρηση - κάλυψη των οργανικών κενών και Γ.Σ. την ώρα της στάσης με θέμα κλιμάκωση του αγώνα με σκληρές κινητοποιήσεις για όλα τα δίκαια αιτήματα των
εργαζομένων που αρνείται να υλοποιήσει η ΛΑΡΚΟ και όλα ενσωματώνονται στο αίτημα που λέγεται υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε. Η ΔΑΚΕ υιοθέτησε στο Δ.Σ. την πρόταση του ΕΑΜ.
Με «έκπληξη» διαβάσαμε την ανακοίνωση του Σωματείου που καλεί τους εργαζόμενους σε Γ.Σ. με ένα και μοναδικό θέμα «την ενσωμάτωση - προσλήψεις των συναδέλφων στις εργολαβίες».
Είναι φως φανάρι. Η ΔΑΚΕ επειδή έχασε την κυβερνητική της επιρροή και πλέον δεν μπορεί να συνδιαλέγει ούτε για μικρορουσφετάκια με μια παροπλισμένη από τη νέα κυβέρνηση Διοίκηση, έχει ανάγκη να εκτονώσει την αγανάκτηση των εργαζομένων που την εμπιστεύτηκαν και να μετρήσει όσο γίνεται λιγότερες απώλειες στις ανερχόμενες εκλογές για εκπροσώπους στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ.
Σ' αυτή την κατεύθυνση εκτονώνει τους εργαζόμενους με δύο μεθοδεύσεις.
Αυτούς που η ΛΑΡΚΟ δεν τηρεί την Επ.Σ.Σ.Ε (προσλήψεις μετά το 2007 και προαγωγές). Τους εκτονώνει καλώντας τους να κάνουν μόνο μια αίτηση για να δούμε το θέμα νομικά , «ζήσε Μάη να φας τριφύλλι» δηλαδή. Αυτούς που εργάζονται σε εργολαβίες και τους ανέργους της περιοχής που είχε τάξει ότι θα νομιμοποιηθούν και θα εργαστούν στη ΛΑΡΚΟ, προσπαθεί να τους εκτονώσει ρίχνοντας κανα δυό
ντουφεκιές χωρίς συνέχεια. ΓΓ αυτό καλεί σε Γ.Σ. μόνο με ένα θέμα , για να μην έχει απαρτία η Γ.Σ. και να βγουν και «καβαλάρηδες» ότι τάχα πάλεψαν αλλά δεν ήθελαν οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν.


Το ΜΕΤΑ που έχει πλέον κυβερνητική επιρροή , για να έχει συνδιαλλαγή για μικρορουσφετάκια με μια νέα Διοίκηση που θα διοριστεί από τη νέα κυβέρνηση, προσπαθεί να μας καθησυχάσει λέγοντας μας πως τώρα όλα θα λυθούν από μια νέα Διοίκηση. (Βλέπετε την τελευταία ανακοίνωση). Επί της ουσίας και η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ, ο καθένας για του δικούς του λόγους σαμποτάρουν την Γ.Σ.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Είναι ξεκάθαρο. Η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ κάτω από την κυβερνητική - εργοδοτική αντίληψη τους παίζουν στην πλάτη μας τα εργατικά δικαιώματα μας.
Το ΕΑΜ σας καλεί ξεκάθαρα.
Είναι ρεαλιστικό σήμερα , όπως ήταν πάντα να μην υπάρχει σκλαβοπάζαρο, να έχουμε μισθούς που να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια , να μας δοθούν με αναδρομικά όλα αυτά που μας άρπαξε η ΛΑΡΚΟ, να γίνουν προσλήψεις και να εργαζόμαστε με ασφάλεια, όχι μόνο να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ αλλά να ενταχθεί σε ένα δημόσιο φορέα ορυκτού πλούτου και να αξιοποιηθούν όλες οι
δυνατότητες της προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
Αυτό όμως το ρεαλιστικό για εμάς τους εργαζόμενους έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ και την αντίληψη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει βάλει και επιδιώκει να βάζει την δικιά του «πινελιά» στην αντεργατική πολιτική.
Με την ανοχή και την συγκατάθεση του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού εφαρμόστηκαν οι εργολαβίες , νέες συμβάσεις δουλεμπορίου στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ ,
δεν έχουν δοθεί τα χρήματα των αναβαθμίσεων, έχει υπογραφεί οργανόγραμμα με λίγες θέσεις εργασίας.
Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση όλα αυτά που η ΛΑΡΚΟ έχει αποσπάσει από τα δικαιώματα μας σε βάθος 20ετίας να μας τα ξαναδώσει όποια Διοίκηση και αν έρθει όπως
μας λέει το ΜΕΤΑ. Όλα αυτά θα τα ξαναποκτήσουμε μόνο μέσα από σκληρό αγώνα.


Αρα συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Το ΕΑΜ προτείνει:


Να συνεχιστούν οι αιτήσεις που γίνονται για την δικαστική μάχη. Να καταδικαστούν οι δυνάμεις που μας έλεγαν τόσα έτη ότι δεν γίνεται τίποτα , αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του. Χρειάζεται και παράλληλος αγώνας.
Να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. και να πάρουμε αποφάσεις δυνατών κινητοποιήσεων μέχρι την υλοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Το ΕΑΜ με την δύναμη που του δώσατε στις εκλογές πίεζε και πιέζει για το σωστό προσανατολισμό του Σωματείου. Σε ένα βαθμό κατάφερε να προκηρυχθεί Γ.Σ. Την τελευταία λέξη όμως θα την πει η Γ.Σ.
Είναι ώρα να πάρουμε οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια μας , να δεσμεύσουμε το Δ.Σ. για συγκεκριμένο πλαίσιο και μορφές πάλης και να το ελέγχουμε μέσα από συχνές


Γ.Σ.


Υ.Γ.: Η ΔΑΚΕ μας πρότεινε να πάμε με κοινή πρόταση στη Γ.Σ. Αν υιοθετήσουν το πλαίσιο διεκδίκησης, δηλαδή αν ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για όλα τα προβλήματα και
όχι μεμονωμένα για ένα, τότε εμείς συμφωνούμε.



                               ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους