Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΤΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σ' όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και  τη φορολογική τους λεηλασία, ανοίγουν το δρόμο για τη συγκρότηση ενός μεγάλου παλλαϊκού μετώπου που θα βάλει τέλος στους αντιλαϊκούς μνημονιακούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών – λιμάνια, αεροδρόμια - της χώρας.







Ο αγώνας και τα μπλόκα των αγροτών έρχονται να συνδεθούν με τον αγώνα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, που διεκδικούν και αυτοί την απόσυρση του ασφαλιστικού και τη φορολογική τους ελάφρυνση.
Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι μνημονιακές της δεσμεύσεις οδηγούν στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την εξαΰλωση των συντάξεων και την καταστροφή της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων.

Τα εργατικά συνδικάτα πρέπει αυτή την ώρα να βρεθούν δίπλα στα μπλόκα των αγροτών, να εκφράσουν έμπρακτα την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και να συντονίσουν την πάλη τους με τους αγώνες του αγροτικού κόσμου και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Η  γενική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να μετατραπεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, όπου οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βάλουν τέλος τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.

Το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και πρώτα από όλα τους φίλους και τα μέλη του να πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Από το γραφείο τύπου του ΜΕΤΑ

25-1-2016    



Aπο: anemosantistasis





1 σχόλιο:

  1. Στις πορειες πριν κανα χρόνο το ΜΕΤΑ είχε τον ΤΣΙΠΡΑ στην κεφαλή. Αυτά δεν έχουν συμβεί από καμιά συνδικαλιστική οργάνωση στην χώρα. Ας μην ξεχνιώμαστε. Βλέπαμε τον ΤΣΙΠΡΑ αρχιγό στις πορείες , λες και ήταν εργατοπατέρας. Καλά για ποιούς τα γράφουν αυτά, για φυλές των ΖΟΥΛΟΥ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους