Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

''ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ'': ΣΤΑ 300 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ...

Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς ήχους που ακούγεται αυτήν την περίοδο ...
στις αγορές προέρχεται από το βάρος του χρέους που έχει φορτωθεί η παγκόσμια οικονομία, αναφέρει το Bloomberg σε νέο δημοσίευμά του.

Η υφήλιος συνέχισε να δανείζεται με επιθετικό ρυθμό μετά την χρηματοπιστωτική κρίση, έχοντας αυξήσει το χρέος της κατά 60 τρισ. δολάρια από το 2007 έως και σήμερα, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο χρέος να... 









υπολογίζεται στα 200 τρισ. δολάρια, να είναι δηλαδή τριπλάσιο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Και όλα αυτά από το 2007 έως το 2014, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα τα στοιχεία για τον δανεισμό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ως εκ τούτου η ανησυχία ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία νέα ανώμαλη προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω χρέους είναι ορθή. Όλα θα εξαρτηθούν είτε από το επίπεδο χρεοκοπιών που μπορεί να υπάρξουν είτε από το επίπεδο διαγραφής χρεών. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων κρίσεων που ταρακούνησαν την παγκόσμια οικονομία.

Στα τέλη του 1990 το υψηλό χρέος σε Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Ν. Κορέα, σε συνδυασμό με τη ρωσική χρεοκοπία, οδήγησε στη διάχυση μίας χρήσης στις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες δέχθηκαν έκτακτη οικονομική βοήθεια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους