Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΡΥΜΝΑ 31/ 01 /2016

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Αρ.Πρωτ. -3- ΛΑΡΥΜΝΑ 31/ 01 /2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά την αποστολή επιστολών του Συνδικάτου μας στις 26/01 προς τη ΛΑΡΚΟ και την ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ που αιτούμασταν μέχρι τέλος του Γενάρη συνάντηση μαζί τους για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας στα πλαίσια του διαλόγου.
Τα οποία είναι :
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΑΡΚΟ:






  • Κατάργηση των εργολαβιών (συντήρηση – σεκιούριτι- καθαρίστριες – καθαρισμοί «τακτικοί και έκτακτοι» και όλοι οι εργαζόμενοι να ενσωματωθούν στη ΛΑΡΚΟ με Σύμβαση Αορίστου χρόνου.
  • Σχεδόν όλο το σύνολο των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μέσω της εταιρίας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ χειρίζονται ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση χωρίς να έχουν τις απαραίτητες άδειες. Η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ δεν τους δίνει όπως είναι υποχρεωμένη την απαραίτητη προϋπηρεσία για να κάνουν οι εργαζόμενοι τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να γίνουν κάτοχοι των απαραίτητων αδειών. Επίσης όποιος εργαζόμενος είναι κάτοχος των απαραίτητων αδειών δεν δηλώνεται και δεν αμείβεται όπως προβλέπει ο νόμος. Να φροντίσουν άμεσα λυθεί το πρόβλημα.
  • Να δοθούν άμεσα τα σπίτια στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα – Άι-Γιάννη) σε όποιους εργαζόμενους επιθυμούν ανεξάρτητα αν εργάζονται απευθείας στην ΛΑΡΚΟ ή μέσω εργολάβου.
  • Να σταματήσει η μετακίνηση εργαζομένων.
  • Να αναρτηθεί το οργανόγραμμα της εταιρίας στους εργαζόμενους όπως προβλέπει ο νόμος και αν δεν υπάρχει να δημιουργηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες παίρνοντας σοβαρά υπόψη την 10ετία 80-90 που δεν είχαμε θανατηφόρα ατυχήματα λόγω ικανοποιητικού και ειδικευμένου αριθμού προσωπικού.
  • Να ελέγχουν αν οι εργολάβοι καταβάλλουν τις εισφορές στα επικουρικά ταμεία του κλάδου μας.
  • Να γίνουν αναπροσαρμογές μισθών προς τα πάνω στους εργαζόμενους στις εργολαβίες.
  • Να υπογραφεί Επ.Σ.Σ.Ε μεταξύ ΛΑΡΚΟ και του Επ. Σωματείου καλύπτοντας τα αιτήματα των Γ.Σ των εργαζομένων.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν λήπτες παροχής γάλακτος.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ:
  • Να μας επιβεβαιώσουν αν καταβάλουν εισφορές στα επικουρικά Ταμεία του Κλάδου μας.
  • Με ποιον τρόπο γίνονται οι νόμιμες κρατήσεις των εργαζομένων.
  • Για ποιο λόγο εργαζόμενοι που είναι κάτοχοι αδειών οξυγονοκόλλησης – ηλεκτροσυγκόλλησης δεν δηλώνονται και δεν αμοίβονται ανάλογα με τα προβλεπόμενα από το νόμο από τη στιγμή που γίνεται άσκηση του επαγγέλματος και γιατί δεν δίνετε προϋπηρεσία.
  • Για ποιο λόγο δεν δίνεται η παροχή γάλακτος όπως προβλέπεται από τον Μεταλλευτικό Κώδικα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Για ποιο λόγο δεν χορηγείτε ΤΖΑΚΕΤ στους εργαζόμενους από τη στιγμή που καθημερινά είναι εκτεθειμένοι στο κρύο.
  • Με τι κριτήρια χορηγείτε τον αριθμό ημερών Κ.Α.
  • Γιατί δεν βάζουν 3ετίες.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο χρόνος τελείωσε. Όχι μόνο δεν απάντησαν στις επιστολές μας αλλά απεναντίας ενημέρωσαν τα επειχ. Σωματεία πως έχουν αποφασίσει σκληρά μέτρα που θα αρχίζουν να εφαρμόζονται πρώτα στους εργαζόμενους στις εργολαβίες.
Κάτω από αυτή την εξέλιξη αποφασίσαμε την προκήρυξη ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για την Παρασκευή 05/02/2016 στις 14:00 στο καφενείο του Βέλιου για να εκτιμήσουμε όλοι την κατάσταση και να καθορίσουμε την στάση μας μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται.
Υπενθυμίζουμε πως με τη ΛΑΡΚΟ (Τοπική Δ/νση) είχε γίνει μια συνάντηση στις 23/12/2015 με τα παραπάνω αιτήματα και μας είχε δεσμευτεί πως θα πραγματοποιούσαμε νέα συνάντηση μετά τις γιορτές. Βεβαίως παρά την δέσμευση που είχε πάρει προσπάθησε παραμονή Πρωτοχρονιάς να περάσει 17 απολύσεις όμως δεν τα κατάφερε γιατί ένιωσε στο σβέρκο της την ανάσα των εργαζομένων.

Η οργάνωση είναι η δύναμη μας. Όλοι στην Γ.Σ.



ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.        ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους