Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 8/12/2016.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Με ορίζοντα το Γιούρογκρουπ στις 5 Δεκέμβρη, κυβέρνηση και κουαρτέτο επιταχύνουν τις μεθοδεύσεις για να εξαπολύσουν το νέο γύρο επίθεσης εναντίον των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Πάνω στο κλίμα της «συναίνεσης» και της αναμονής που επιχείρησαν και επιχειρούν να καλλιεργήσουν στο λαό συστηματικά όλα τα επιτελεία του συστήματος, οι φορείς του κεφαλαίου, η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έρχονται τώρα η κυβέρνηση και τα ίδια αστικά επιτελεία να ρίξουν το σύνθημα της «επιτάχυνσης», της «τάχιστης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης», με όλα τα αντεργατικά μέτρα που αυτή περιλαμβάνει:




·         Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
·         Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος "υπο-κατώτερος μισθός" για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
·         Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
·         Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
·         Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς - λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
·         Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του "μη μισθολογικού κόστους" που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
·         Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
·         "Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
·         Νέος συνδικαλιστικός νόμος για να  μπουν εμπόδια, να  δυσκολέψουν την λήψη απόφασης για απεργία.

Απέναντι σε αυτές τις δρομολογημένες εξελίξεις και στη νέα χιονοστιβάδα μέτρων με επίκεντρο τα Εργασιακά, αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα η απάντηση που πρέπει  να δώσουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αλλά και την απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη, 
Κόντρα στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», να  μπει   στο επίκεντρο της συζήτησης των εργαζομένων  ο ταξικός χαρακτήρας συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης, το γεγονός ότι αποτελεί την υλοποίηση διαχρονικών αξιώσεων των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων.  Ότι η αντιλαϊκή στρατηγική έχει χαραχθεί πολύ πριν την κρίση η υλοποίηση της οποίας επιταχύνθηκε για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, στην οποία ορκίζονται όλες οι δυνάμεις του συστήματος.
Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να δώσουμε άμεση απάντηση σε οποιαδήποτε μεθόδευση και αιφνιδιασμό κι αν δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση. 

Εργαζόμενοι της Φθ/δας είναι προφανής η ανάγκη να αγωνιστούμε, συντονίζοντας την δράση μας, για την επιτυχία της απεργίας στις 8 του Δεκέμβρη, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την μαχητική συνέχεια που χρειάζεται.
Τα Σωματεία που συνυπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση παίρνουμε υπόψη μας την συγκεκριμένη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα και φυσικά συνυπολογίζουμε την διάλυση του Εργατικού Κέντρου του νομού μας, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, για να «κουκουλώσουν» τις ευθύνες τους  που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Επειδή σε κανέναν δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να δυσκολεύει ακόμα και να εμποδίζει την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων, απαντάμε στην πράξη σε εκείνους που διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.
Απαντάμε με συντονισμό των σωματείων, των συνδικαλιστών και των εργαζομένων που δεν θέλουν να παραδώσουν τα όπλα τους .
Για αυτό καλούμε  σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους σε σύσκεψη την Τετάρτη, στις 16/11/2016, στις 6 μμ, στην  αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ. ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/12

Προτείνουμε άμεση συνεδρίαση Δ.Σ και Γ.Σ σε όλα τα Σωματεία. Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωση της πάλης τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους.



  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠ/ΛΛΩΝ Κ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΦΘ/ΔΑΣ
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ ΧΑΡΤΟΥ ΦΘ/ΔΑΣ
  6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘ/ΔΑΣ
  7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  Κ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
  8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΛ

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους