Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ - Aντιπλημμυρική προστασία στους υπό κατασκευή δρόμους, που έχουν καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ 
16/3/2017
Προς

ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
κ.κ Δήμαρχε, Πρόεδρε

Δυστυχώς- κάθε πέρσι και καλύτερα- για μια ακόμη φορά οι βροχοπτώσεις ανάδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις αντιπλημμυρικής προστασίας που υπάρχουν στο Δήμο μας.
Το ρέμα Αλαργινό ξεχείλισε και με φερτές ύλες ξεχύθηκε στο δρόμο Αταλάντης-Σκάλας.
Όλο το μέτωπο του παράδρομου της εθνικής οδού από διασταύρωση Αταλάντης μέχρι και το Προσκυνά ήταν λίμνη και μαζί με τις κάθε είδους φερτές ύλες που κατέβαζαν τα ρέματα ΜΥΤΙΚΑΣ στην Τραγάνα, ΣΤΕΝΗΣ κ.α ήταν μια θανάσιμη παγίδα για τους διερχόμενους και πολλά αγροκτήματα με καλλιέργειες είναι ακόμα πλημμυρισμένα.
 
Στους υπό κατασκευή δρόμους, που έχουν καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας, Αταλάντης-Καλαποδίου και Μαρτίνου-Λάρυμνας η διέλευση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία , έχουν δημιουργηθεί ζημιές... 









στο οδόστρωμα ,σε γέφυρα κ.λ.π.

Στον Έξαρχο κινδύνεψαν σπίτια και αποθήκες. 

Ζημιές προκλήθηκαν σε αγροτικούς δρόμους σε όλη την έκταση του Δήμου. 
Στη Λάρυμνα το ρέμα της ΣΠΙΘΑΣ είναι ακόμα απροσπέλαστο, οι κάτοικοι με δυσκολία μεταβαίνουν στα αγροκτήματα και ορισμένοι στις αγροικίες τους. Στη Μαλεσίνα το Σάββατο εντός του οικισμού σε πολλά δρόμους χρειαζόταν βάρκα για να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι.

Φυσικά για όλα αυτά δεν φταίνε τα δήθεν έντονα καιρικά φαινόμενα που προβάλλει η κυβέρνηση, άλλες πολιτικές δυνάμεις και διάφορα παπαγαλάκια.

Εκείνο που φταίει είναι οι πολιτικές και η εγκληματική αδιαφορία της σημερινής δήθεν αριστερής κυβέρνησης, του περιφερειάρχη ,αντιπεριφερειάρχη και της πλειοψηφίας του Π.Σ Στερεάς Ελλάδας να χρηματοδοτήσουν και να υλοποιήσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα ανακουφίσουν τον λαό ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι βλέπει τα υπάρχοντα του να καταστρέφονται. Και βέβαια δεν υλοποιούν τέτοια έργα γιατί αυτά δεν είναι επιλέξιμα για την Ε.Ε την οποία υπηρετούν.

Εκείνο που φταίει είναι ότι και η πλειοψηφία του Δήμου κινείται στις ίδιες ράγες με αυτούς, ανέχεται μια κατάσταση που πλήττει βάναυσα τον λαό, που δεν απαιτεί και διεκδικεί δυναμικά τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια που χρειάζονται για να λυθούν τα προβλήματα. της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Στην προσπάθεια να λυθούν ζητήματα και επειδή η κυβέρνηση πέταξε κάποια ψίχουλα στο Δήμο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάλυψε ορισμένες τρύπες με ασφαλτικό στον δρόμο Μαρτίνου- Λάρυμνας, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, ζητάμε στο άμεσο Δ.Σ να συζητήσουμε τα ζητήματα, να μας ενημερώσετε για όλη την κατάσταση που επικρατεί και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την αντιπλημμυρική προστασία και την ορεινή υδρονομεία.



                       Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους