Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - Aναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας και νέα συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρίας την Παρασκυή 24-03-2017

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Αρ.Πρωτ.: --123-   16-03-2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Μετά τη χθεσινή προκήρυξη της 4ωρης στάσης εργασίας ανά βάρδια για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20-03-2017 όλων των σωματείων , αποφάσισε η Διοίκηση να καλέσει αντιπροσωπεία των σωματείων εκτάκτως εχθές το απόγευμα στην Αθήνα.
Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν μπορεί κάθε φορά να φτάνουμε στο έσχατο σημείο της απόφασης προκήρυξης στάσεων για να δούμε τη Διοίκηση της εταιρίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και η Διοικητική Διευθύντρια της εταιρίας.

Τα ζητήματα που συζητήσαμε ήταν :






  • GENERALLI
  • Απαξίωση των Μεταλλείων
  • Χάσιμο παραγωγής τους δύο πρώτους μήνες του 2017
  • Ζημιές – τρυπήματα καμινιών (Τα δύο αυτά ζητήματα έχουν άμεση σύνδεση με το πρώτο).
  • Ενημέρωση για τη συμφωνία με τη ΔΕΗ.





Για τη GENERALLI μας είπαν ότι την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές των δόσεων που οφείλουν στους πρώην συναδέλφους. Ζητήσαμε συνέπεια από δω και στο εξής στις πληρωμές της ΛΑΡΚΟ προς την GENERALLI, γιατί με αυτή την τακτική που ακολουθεί η Διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια το συμβόλαιο απαξιώνεται. Ακόμα ζητήσαμε τριμερή συνάντηση ΛΑΡΚΟ – GENERALLI – ΣΩΜΑΤΕΙΑ , άμεσα.



ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ: Τους τονίσαμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Μεταλλεία. Στην Εύβοια για παράδειγμα έχει στοκ στην πλατεία μόνο 7.000 τόνους , όταν το εργοστάσιο ζητάει καθημερινά από την Εύβοια 6.500 τόνους περίπου.

Θα πρέπει να παρακαλάμε το Θεό να μην βρέξει για να μπορέσουν τις επόμενες μέρες να πάρουν παραγωγή για να υποστηρίξουν το εργοστάσιο!

Τονίσαμε τα προβλήματα που δημιουργεί η πλήρης εργολαβοποίηση που πάνε να περάσουν στην Εύβοια.

Περιμένουμε να δούμε για τα Μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη , πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η Τσούκα και η Κωπαΐδα ώστε να εμπλουτιστεί και να αυξηθεί η παραγωγή του Αγίου Ιωάννη.



Άμα χάλασε ένα μηχάνημα στα Μεταλλεία δεν ξέρουμε πότε θα επισκευαστεί. Αν αυτό δεν είναι απαξίωση , τι είναι απαξίωση;

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν γενικές. Δηλαδή θα φτιάξει η παραγωγή στην Εύβοια , θα ξεκινήσει η Τσούκα θα ξεκινήσει η Κωπαΐδα …………

Εμείς επιμένουμε ότι η τακτική αυτή απαξιώνει τα Μεταλλεία που είναι η κολώνα του εργοστασίου , με μοναδικό σκοπό την ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Να θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι κυρίαρχο όπλο μας εναντίον της τριχοτόμησης της εταιρίας είναι τα δικά μας Μεταλλεία. Τα χρήματα που ενδεχομένως να ξοδευτούν λόγω της τακτικής τους για το ξένο Μετάλλευμα θα έπρεπε ήδη να τα είχαν ρίξει στα Μεταλλεία ώστε να είχαμε πάρει και τις απαιτούμενες ποιότητες και τις απαιτούμενες ποσότητες μεταλλεύματος.



ΧΑΣΙΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Είναι σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα του μεταλλεύματος που τροφοδοτούν το εργοστάσιο. Τονίσαμε τους 500 τόνους παραγωγής που έχουμε χάσει τους δύο πρώτους μήνες του 2017.



ΔΕΗ: Μετά την ενημέρωση της Διοίκησης τέθηκε ένα ερώτημα: Αν η συμφωνία με τη ΔΕΗ θα επηρεάσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Η απάντηση ήταν ότι το ένα θέμα είναι ξεχωριστό από το άλλο.



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,



Μετά τη συνάντηση συνεδριάσαμε τα Δ.Σ. των Σωματείων και αποφασίσαμε την αναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας ανά βάρδια που είχε προκηρυχθεί για την Δευτέρα 20-03-2017.

Επίκειται νέα συνάντηση με την εταιρία και όλα τα Σωματεία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2017, στη Λάρυμνα.


Για τα Διοικητικά Συμβούλια



ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :



ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)

ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ. (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)

ΠΙΤΟΥΛΗΣ (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους