Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - Στήθηκε άλλη μια φιέστα που στόχο είχε τον εγκλωβισμό των εργαζομένων.

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΑΜ Λάρυμνα 11/06/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες στην Γ.Σ την Τρίτη 13/06.

Αντεπίθεση.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με ευθύνη και πρωτοβουλία των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 8/6 στην έδρα της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στήθηκε άλλη μια φιέστα που στόχο είχε τον εγκλωβισμό των εργαζομένων.

Με βάση ένα κείμενο έκτρωμα των Σωματείων που στο περιεχόμενο του ούτε λέξη δεν ανέφερε τα προβλήματα των εργαζομένων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ «τσακωνόντουσαν» μεταξύ τους για το αν είναι καλύτερο το ΤΑΙΠΕΔ ή το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός χειροκροτούσε.

Διοίκηση και Σωματεία χέρι - χέρι ζήτησαν από του πολιτικούς «σωτήρες» να παρέμβουν για να δανειοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ, διότι όπως λένε αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγου των χαμηλών τιμών και αυτοί συμφώνησαν να σηκώσουν αυτό το «δύσκολο έργο» ξεπερνώντας τις μεταξύ τους διαφορές.
Τώρα η πλειοψηφία του Σωματείου αναλαμβάνει ρόλο «επαναστάτη». Θέλει τρίμηνη εξουσιοδότηση για να παλέψει να δανειοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ.Τι και αν η διοίκηση θέλει να βάλει χέρι στους μισθούς. Τι και αν το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών το βιώνον ακόμη 100 και πλέον συνάδελφοι. Τι και αν η ΛΑΡΚΟ μας φόρτωσε χαράτσι στο ιατροφαρμακευτικό. Τι και αν δεν έχουμε πάρει γάλα. Τι και αν τα κενά στην συντήρηση και στην παραγωγή βαρούν κόκκινο, πχ απόμεταλλωτές, συνεργία κτλπ. Τι και αν οι μυώσεις μισθών μέσω προαγωγών συνεχίζονται. Τι και αν οι τριετίες δεν δίνονται. Τι και αν η έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας μας πεθαίνει καθημερινά. Τι και αν δεν μπορούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας.Για την πλειοψηφία του Σωματείου όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, μέριμνα της είναι να μας πείσει να βάλουμε πλάτη, να μας πείσει πως πρέπει να κάνουμε κινητοποιήσεις, σούρτα φέρτα για να πάρει δάνειο η ΛΑΡΚΟ, γιατί αν δεν πάρει, «η τοπική διεύθυνση έχει βγάλει σχέδιο διαθεσιμοτήτων και αλλοίμονο μας».Αν νομίζουν πως μας δουλεύουν γελάστηκαν.Έχουμε κάνει, με ευθύνη τους, 10καδες απεργίες για τον τρόπο που θα ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ (τριχοτόμηση) και όχι ενάντια της ιδιωτικοποίησης. Ποιο το αποτέλεσμα;

Έχουμε κάνει, με ευθύνη τους, 10καδες απεργίες για να πάρει φθηνό ρεύμα η ΛΑΡΚΟ και πήρε. Εμείς όμως τι κερδίσαμε;Δεν έχουμε κάνει, με ευθύνη τους, ούτε μια ώρα απεργία για τις τριετίες, τις εργολαβίες, τους βασικούς μισθούς, τα χρήματα των αναβαθμίσεων, το ασφαλιστήριο συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να ανασάνουμε.ΣΤΟΠ. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.Αν παλέψουμε για να δανειοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ σήμερα αύριο θα μας πουν πληρώστε, όπως έγινε και με το ρεύμα.Η ΛΑΡΚΟ δεν κλείνει από τις χαμηλές τιμές του Ni, ούτε αν εμείς που παράγουμε αυτόν τον πλούτο πληρωνόμαστε με αξιοπρεπείς μισθούς. Άλλωστε οι εργολαβίες και μισθοί πείνας εφαρμόστηκαν με την συμφωνία του Σωματείου όταν οι τιμές ήταν στα ύψη.Την ΛΑΡΚΟ την κρατούν ανοιχτή κοράκια που καρπώνονται τον πλούτο της, με την πολιτική στήριξη των Κυβερνήσεων, σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν την κλείσουν θα είναι γιατί δεν έχει να τους δώσει πλέον όσα θα ήθελαν.Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ γνωρίζουμε τις δυνατότητες της, γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει στον λαό, γι΄αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα την επιστροφή ΦΠΑ και κρατική χρηματοδότηση και με αυτά τα χρήματα που είναι δικά μας, είναι η φοροληστεία που μας κάνουν, απαιτούμε:Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με κριτήριο παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικής πηγές έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες και η ΛΑΡΚΟ ως μοναδικός φορέας αξιοποίησης του σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια τέτοια ανάπτυξη.

Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά αποθέματα χρωμίου που μαζί με το σιδηρονικέλιο μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, προϊόν που μέχρι σήμερα εισάγουμε.

Η αξιοποίηση του ανοξείδωτου χάλυβα και η  μετέπειτα χρήση του ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία, μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος λαϊκών αναγκών, παρέχοντας απαραίτητο εξοπλισμό στη βιομηχανία, ιατρικά ήδη, ήδη οικιακής χρήσης, υλικό για σύγχρονες κατασκευές, πρώτες ύλες για μεταφορικά μέσα και άλλα.Αυτή η πρόταση είναι η μόνη που απαντά στο αδιέξοδο των τιμών του νικελίου γιατί οι λαϊκές ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι αντίθετη με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ η οποία θα επιδεινώσει κι άλλο την κατάσταση. Ξεσκεπάζει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση.Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ, ενωμένοι όλοι μαζί, βασισμένοι σε αυτήν την πρόταση και προχωρώντας αποφασιστικά σε αυτή την λογική μπορούμε να κερδίσουμε την σύναψη Επ.Σ.Σ.Ε που πρέπει να κινείται στα παρακάτω αιτήματα :

  1. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
  2. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  3. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.
  4. Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007.
  5. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.
  6. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
  7. Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
  8. Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων. 

Τα παραπάνω αιτήματα βασίζονται στην πρότασή μας και αναδεικνύουν τις ανάγκες και τα προβλήματα όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Αποτελούν βάση για να συσπειρωθούμε όλοι όσοι εργαζόμαστε στη ΛΑΡΚΟ (σε εργολάβους ή μόνιμο προσωπικό, με νέες ή παλιές συμβάσεις εργασίας). Με τι μορφές θα πιέζουμε, απεργίες, στάσεις, διαμαρτυρίες κ.α θα το αποφασίζουμε δημοκρατικά στις ΓΣ εκτιμώντας όλοι μαζί το χρόνο και την στιγμή.Όλοι και όλες στην ΓΣ για να βάλουμε στην ημερήσια διάταξη τα δίκαια αιτήματα μας.
EAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους