Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Προβλήματα και διαμαρτυρίες στον Σταυρό μετά από βλάβη του ταινιόδρομου της Λάρκο

Προβλήματα και διαμαρτυρίες στον Σταυρό μετά από βλάβη του ταινιόδρομου της Λάρκο


 


Σε μείζων πρόβλημα εδώ και μερικές ημέρες εξελίσσεται η βλάβη που έχει προκληθεί... 












στην ταινία της εταιρίας Λάρκο. Η ταινία έχει υποστεί σοβαρή βλάβη και βρίσκεται σε ακινησία, με αποτέλεσμα η εταιρία να προωθεί το παραγόμενο υλικό για το μετάλλευμα με φορτηγά για την φόρτωση του στο καράβι που  μεταφέρει στην Λάρυμνα. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έγκειται στο γεγονός ότι τα φορτηγά που κάνουν την μεταφορά του μεταλλεύματος, περνάνε μέσα από την τοπική κοινότητα του Σταυρού, με αποτέλεσμα κοκκινόχωμα, να έχει σκορπιστεί παντού μέσα στο χωριό δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και ειδικότερα των μικρών παιδιών.
Η κίνηση που παρατηρείται δε στο οδικό δίκτυο του διαμερίσματος ελλοχεύει κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων λόγω στενότητας του δρόμου και των πολλών δρομολογίων που πραγματοποιούνται.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει την δυσφορία των κατοίκων του Σταυρού, οι οποίοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία διαμαρτύρονται για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Προσπαθήσαμε να συλλέξουμε πληροφορίες ώστε να έχουμε και την θέση της εταιρίας. Έτσι διαρροές που έρχονται προς τα εμάς, κάνουν λόγο για σοβαρή βλάβη και ήδη η εταιρία βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης των ανταλλακτικών προκειμένου να γίνει η επισκευή, να λειτουργήσει η ταινία και να σταματήσουν τα δρομολόγια, τα οποία όμως αποτελούν την μόνη λύση αυτή την στιγμή και με δεδομένο ότι πάση θυσία η εταιρία πρέπει να λειτουργήσει.

Τεχνικά τώρα το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο ταινιόδρομος, ο οποίος είναι τεχνολογίας της δεκαετίας του ΄70, έχει δυσκολία στα ανταλλακτικά του πλέον με αποτέλεσμα να αναμένεται γερμανική συνδρομή, πιθανότατα και έως αύριο, ώστε να βρεθούν τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά.

Δυστυχώς και λόγω των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν μπορεί να γίνει τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του ταινιόδρομου. Διότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί εκ βάθρων η τεχνολογία που σήμερα υπάρχει, με καινούργια τεχνολογία, η οποία όμως έχει κόστος που φθάνει τις 400.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό να δαπανηθεί από την εταιρία σήμερα.
Έτσι όπως όλα δείχνουν και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, το μετάλλευμα θα μεταφέρεται από φορτηγά αυτοκίνητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους